Vis studentum.no som: Mobil

Miljøfysikk og fornybar energi - sivilingeniør

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Sammendrag
Integrert Master
Ås
5 år
Heltid
Høst
Klasserom

Miljøfysikk og fornybar energi - sivilingeniør

Mastergraden i miljøfysikk og fornybar energi gir deg grunnleggende og allsidig kompetanse i fysikk og matematikk og en fyldig verktøykasse for analyse, problemløsning og modellering.   Du lærer hvordan du kan bruke de grunnleggende naturlovene til å forstå natur og teknologi, ta vare på naturressursene og utvikle ny teknologi for et bærekraftig samfunn.

Studiet gir deg en verdifull kombinasjon av naturvitenskapelig og teknologisk kompetanse som samfunnet trenger for drift og nyskapning innen næringsvirksomhet, forvaltning og forskning. 

De første årene studerer du basisfag som matematikk, fysikk og informatikk. Dette blir din faglige verktøykasse videre i studiet. Du tar også ex.phil. og litt statistikk, kjemi og økonomi for å få den bredden du trenger som sivilingeniør.  Det tredje studieåret kan du velge en av følgende spesialiseringer:  

  • Energifysikk og fornybar energi. Du lærer hvordan vi utnytter fornybar energi fra vind, elver, bølger, sollys og biologisk materiale til oppvarming, elektrisitet og biodrivstoff. 
  • Biofysikk og nevrofysikk: Du lærer hvordan du bruker fysikk og datavitenskap for å studere problemstillinger innen medisin og helse, eller du studerer matematiske modeller av nerveceller og nettverk av nerveceller i hjernen.   
  • Klimafysikk og biometeorologi: Du studerer meteorologi og klima, og samspillet mellom klima og de fysiske prosessene som bestemmer livsbetingelsene for planter, dyr og mennesker. 
  • Miljømåleteknikk og bildeanalyse: Du lærer å bruke bildebehandling, bildeanalyse og spektroskopiske metoder for å analysere alt fra solcellematerialer og planter til forurensning og mat.  Klikk her for lese mer om oppbygningen av studiet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

1. januar 2014 ble Norges Veterinærhøyskole (NVH) og Universitetet for miljø-og biovitenskap (UMB) fusjonert til NMBU - Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Veterinærmiljøene flytter inn i nytt bygg på Campus Ås i 2019.

Det "nye" moderne universitetet NMBU sitt mål er å være en sentral aktør innen miljø- og biovitenskapene med vekt på kjerneområdene; biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning med tilhørende estetiske og teknologiske fag.

Universitetet har i dag 5200 studenter, 1700 ansatte og 64 studieprogram fordelt på tre fakulteter:

  • Fakultet for miljøvitenskap og teknologi
  • Fakultet for samfunnsvitenskap
  • Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap

Undervisning og forskning ved skolen omfatter arealplanlegging og eiendomsfag, plantevitenskap, veterinærmedisin, husdyrfag, karttekniske fag, landskapsarkitektur, naturforvaltning, naturvitenskapelige fag, matvitenskap, skogfag, teknologiske fag, økonomi- og ressursforvaltning og akvakultur.

Vis alle utdanninger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Kontaktinformasjon til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Chr. M. Falsens vei 1
1430 Ås

Tlf: 67 23 00 00
Fax 64 96 50 01


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!