Vis studentum.no som: Mobil

Lektorutdanning i realfag

5-årig master - Lektorutdanning i realfag

De fleste blir lektorer i videregående skole innen biologi og kjemi eller i fysikk og matematikk, mens noen velger ungdomsskolen. LUR- studiet gjør deg også kvalifisert for en rekke andre yrker i næringslivet og innen offentlig forvaltning knyttet til realfag eller til formidling. 

Hva lærer jeg?

Du får innføring i de grunnleggende realfagene og spesialiserer deg i to av dem (fysikk, kjemi, biologi, matematikk, geofag eller naturfag). I hvert av de to valgte fagene får du en emnegruppe på 60 studiepoeng som kvalifiserer for undervisning i skolen. Deretter fordyper du deg i ett av de to realfagene med påfølgende mastergradsoppgave. Gjennom 12 ukers praksis i skolen og studier i pedagogikk og fagdidaktikk, lærer du å veilede elever og legge til rette for god undervisning.

 

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse + 2MX/2MY/3MZ/ + 3MX/3FY/3KJ/3BI/(2KJ + 3BT)/(2BI + 3BT) UMB godkjenner også 3NA.

For elever fra Kunnskapsløftet: Generell studiekompetanse + R1/(S1+S2) + Matematikk (R1+R2) / Fysikk (1+2) / Kjemi (1+2) / Biologi (1+2) / Informasjonsteknologi (1+2)/ Geofag (1+2) / Teknologi og forskningslære (1+2).

Studiefakta, Tittel m.m

Master

Studiepoeng (ECTS)

300

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

1. januar 2014 ble Norges Veterinærhøyskole (NVH) og Universitetet for miljø-og biovitenskap (UMB) fusjonert til NMBU - Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Veterinærmiljøene flytter inn i nytt bygg på Campus Ås i 2019.

Det "nye" moderne universitetet NMBU sitt mål er å være en sentral aktør innen miljø- og biovitenskapene med vekt på kjerneområdene; biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning med tilhørende estetiske og teknologiske fag.

Universitetet har i dag 5200 studenter, 1700 ansatte og 64 studieprogram fordelt på tre fakulteter:

  • Fakultet for miljøvitenskap og teknologi
  • Fakultet for samfunnsvitenskap
  • Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap

Undervisning og forskning ved skolen omfatter arealplanlegging og eiendomsfag, plantevitenskap, veterinærmedisin, husdyrfag, karttekniske fag, landskapsarkitektur, naturforvaltning, naturvitenskapelige fag, matvitenskap, skogfag, teknologiske fag, økonomi- og ressursforvaltning og akvakultur.

Vis alle utdanninger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Kontaktinformasjon til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Chr. M. Falsens vei 1
1430 Ås

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!