Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Bachelor
Ås
3 år
Heltid
Høst
Klasserom

Energi- og miljøfysikk

Bachelorgraden i energi- og miljøfysikk gir deg en bred realfaglig plattform innen fysikk, matematikk, statistikk og informatikk. Dette gir deg en verktøykasse for å forstå grunnleggende prosesser i anvendte fagområder som fornybar energiteknolog, klimafysikk, biofysikk, forurensningstransport og miljøovervåkning.

De første to årene får du en grunnleggende innføring i matematikk, fysikk, statistikk og informatikk. Dette gir deg en god forståelse for teorien du må kunne for å dykke dypere ned i spesialiseringsemnene. Det teoretiske krydres med labarbeid. Det tredje året lærer du mer om energifysikk og fornybare energiformer, atmosfærefysikk og klimamodeller, kjernefysikk og strålingsfysikk.

I det tredje året er det også plass til spesialiseringsemnene. Studiet har tre spesialiseringer: Energifysikk og fornybar energi Miljøfysikk og klima Data Science Les mer om spesialiseringene eller klikk her for å lese mer om studiets oppbygning.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

1. januar 2014 ble Norges Veterinærhøyskole (NVH) og Universitetet for miljø-og biovitenskap (UMB) fusjonert til NMBU - Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Veterinærmiljøene flytter inn i nytt bygg på Campus Ås i 2019.

Det "nye" moderne universitetet NMBU sitt mål er å være en sentral aktør innen miljø- og biovitenskapene med vekt på kjerneområdene; biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning med tilhørende estetiske og teknologiske fag.

Universitetet har i dag 5200 studenter, 1700 ansatte og 64 studieprogram fordelt på tre fakulteter:

  • Fakultet for miljøvitenskap og teknologi
  • Fakultet for samfunnsvitenskap
  • Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap

Undervisning og forskning ved skolen omfatter arealplanlegging og eiendomsfag, plantevitenskap, veterinærmedisin, husdyrfag, karttekniske fag, landskapsarkitektur, naturforvaltning, naturvitenskapelige fag, matvitenskap, skogfag, teknologiske fag, økonomi- og ressursforvaltning og akvakultur.

Vis alle utdanninger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Kontaktinformasjon til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Chr. M. Falsens vei 1
1430 Ås

Tlf: 67 23 00 00
Fax 64 96 50 01


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!