Aquatic Food Production - Safety and Quality (AQFood)
Norges miljø- og biovitenskapelige universitetAquatic Food Production - Safety and Quality (AQFood)
The programme gives you a global understanding of aquatic food production. You will learn about the entire value chain for aquatic food, from fishery and aquaculture to processing and distribution, until the product reaches the consumer. Furthermore, the programme focuses on safety and quality from the sea to the table.
Key elements of the programme at NMBU:
- Advanced knowledge of aquaculture.
- Knowledge in optimization of aquaculture production.
- Knowledge in design and management of aquaculture facilities.
- Practical knowledge in the operation of aquaculture facilities with focus on RAS systems.
- Knowledge in industrial food production and product development.
- Knowledge in industrial aquatic food product development.
Master thesis are offered in all the areas mentioned above. Read interviews with some of our former students here.
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
1. januar 2014 ble Norges Veterinærhøyskole (NVH) og Universitetet for miljø-og biovitenskap (UMB) fusjonert til NMBU - Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Veterinærmiljøene flytter inn i nytt bygg på Campus Ås i 2019.
Det "nye" moderne universitetet NMBU sitt mål er å være en sentral aktør innen miljø- og biovitenskapene med vekt på kjerneområdene; biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning med tilhørende estetiske og teknologiske fag.
Universitetet har i dag 5200 studenter, 1700 ansatte og 64 studieprogram fordelt på tre fakulteter:
- Fakultet for miljøvitenskap og teknologi
- Fakultet for samfunnsvitenskap
- Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap
Undervisning og forskning ved skolen omfatter arealplanlegging og eiendomsfag, plantevitenskap, veterinærmedisin, husdyrfag, karttekniske fag, landskapsarkitektur, naturforvaltning, naturvitenskapelige fag, matvitenskap, skogfag, teknologiske fag, økonomi- og ressursforvaltning og akvakultur.