Akvakultur
I bachelorprogrammet vil du i tillegg til grunnleggende kunnskaper innen biologi, kjemi, ernæring, genetikk, statistikk og vitenskapsfilosofi få kunnskaper i teoretisk og praktisk akvakultur.
Det vil bli lagt vekt på studentaktive læringsformer. For eksempel vil en vesentlig del av undervisningen legges til Senter for Fiskeforsøk (Fiskelabben) der du kan kombinere teori og praksis med tilgang til levende fisk i et moderne resirkuleringsanlegg (RAS).
I løpet av bachelorstudiet har du mulighet for internship, som er en praksisperiode i en bedrift i Norge eller i utlandet og hvor du kan ta alt fra 5 til 15 studiepoeng. Internship kan være i selskaper som jobber med avl, fôr, produksjon, eller innen forskning og teknologi.
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
1. januar 2014 ble Norges Veterinærhøyskole (NVH) og Universitetet for miljø-og biovitenskap (UMB) fusjonert til NMBU - Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Veterinærmiljøene flytter inn i nytt bygg på Campus Ås i 2019.
Det "nye" moderne universitetet NMBU sitt mål er å være en sentral aktør innen miljø- og biovitenskapene med vekt på kjerneområdene; biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning med tilhørende estetiske og teknologiske fag.
Universitetet har i dag 5200 studenter, 1700 ansatte og 64 studieprogram fordelt på tre fakulteter:
- Fakultet for miljøvitenskap og teknologi
- Fakultet for samfunnsvitenskap
- Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap
Undervisning og forskning ved skolen omfatter arealplanlegging og eiendomsfag, plantevitenskap, veterinærmedisin, husdyrfag, karttekniske fag, landskapsarkitektur, naturforvaltning, naturvitenskapelige fag, matvitenskap, skogfag, teknologiske fag, økonomi- og ressursforvaltning og akvakultur.