Vis studentum.no som: Mobil

Friluftsguide Fjellsport

Norges Friluftsfagskole
Sammendrag
Fagskole
Hemsedal
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen
75 000 NOK
Høst
Klasserom

Friluftsguide Fjellsport

Friluftsguide Fjellsport gir deg mulighet til å lære det du trenger for å jobbe som guide i fjellet på heltid. Enten du ønsker å jobbe med ski, brevandring eller klatring legger du grunnlaget på Norges Friluftsfagskole. Studiet går over to år.

I løpet av studiet får du god opplæring innenfor de forskjellige grenene i fjellsporten. I starten er egenferdighet viktig og vi bruker mesteparten av tiden ute i naturen for å bli gode på fjellsport, samtidig som vi jobber med guiderollen for å tilrettelegge for gode opplevelser.

For å få viktig erfaring skal studentene organisere flere studiereiser, der de selv har ansvaret for å planlegge og gjennomføre reiser både innenlands og utenlands. Aktuelle destinasjoner er fotturer i Alpene og Dolomittene på høsten, og lengre, alpine skiturer i Jotunheimen vinterstid.

Gjennom studiet får du innføring i bruken av fjellet både sommer som vinter, og du kan oppnå en rekke sertifiseringer. Blant annet grunnkurs bre, klatring og skred gjennom Norsk Fjellsportforum, klatreinstruktør gjennom Norges Klatreforbund og skiinstruktør trinn 2 gjennom Den Norske Skiskole. I tillegg får du en rekke innføringskurs som gir grunnlag for selv å gå videre i ulike instruktørstiger, blant annet i padling og stisykling.

På fjellsport legger vi vekt på det praktiske håndverket, og en stor del av undervisningen vil være gjennom uteaktivitet.

For kontakt eller mer informasjon om Friluftsguide Fjellsport, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å søke om plass på Norges Friluftsfagskole må du enten ha fullført og bestått videregående opplæring eller realkompetanse.

Har du fullført og bestått videregående opplæring, dokumenterer du dette med vitnemål, kompetansebevis, årskursbevis, karakterutskrift eller lignende. Har du elektronisk vitnemål blir dette automatisk lastet opp i Samordna Opptak.

Dersom du er 23 år eller eldre i søknadsåret, og har praksis og/eller utdanning som kan kompensere for opptakskravet til et studium, kan du søke opptak på grunnlag av realkompetanse som er relevant for studiet. Dette dokumentet er førende for hvilken realkompetanse vi godkjenner for studiene på Norges Friluftsfagskole.

For studiet Friluftsguide må du i tillegg oppfylle følgende krav:

  • Kunne svømme i åpent vann utendørs

  • Kunne gå en distanse på 3km med en stigning på 500 høydemeter på under 2,5 timer med en ryggsekk på 8kg

  • Kunne vise frem en loggbok med minimum 10 dagers erfaring fra turer med ski som ferdselsform (langrenn, topptur, alpint eller fjellski) hvor minimum 3 av turene er sammenhengende.

Kostnader

75000kr per studieår.

Hvorfor velge Norges Friluftsfagskole?

Sosialt skolemiljø

Støttet av lånekassen

Bli sertifisert

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Friluftsguide Fjellsport.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges Friluftsfagskole

Norges Friluftsfagskole

Norges Friluftsfagskole

Gjør friluftsinteressen til ditt yrke – bli Friluftsguide!

Norges Friluftsfagskole er en praktisk fagskole som gir deg mulighet til å jobbe med det du liker best; nemlig friluftsliv.

Studerer du på Norges Friluftsfagskole får du en praktisk utdanning som friluftsguide. Friluftsguiden arbeider med gjester i naturen, og legger til rette for trygge, bærekraftige og lærerike opplevelser for gjestene.

Om Norges Friluftsfagskole

Norges Friluftsfagskole ble startet som et prosjekt i 2017 med mål om å utvikle høyere fagskolestudier i naturguiding og opplevelsesbasert turisme.

Fra august 2022 tilbyr Norges Friluftsfagskole det ettårige studiet Friluftsguide aktivitet med studiested Hemsedal. Formålet til NFFS er videre utvikling og drift av ytterligere tre fagskoletilbud under paraplyen Friluftsguide.

Friluftsguidens arbeidsområde er som vert for betalende gjester i natur. Guiden skal kunne legge til rette for trygge, bærekraftige, gode og lærerike opplevelser for gjestene. Utdanningen som Friluftsguide er forankret både i friluftsfag og reiselivsfag, samt naturfaglige tema og kulturfag. Koblingen til reiselivsnæringen og guideyrket er sterkt ved at de som har utviklet NFFS selv er guider, og samtidig innehar ulike spesialkompetanser med relevans for yrket.

Norges Friluftsfagskole er etablert som høyere yrkesfaglig fagskole gjennom akkreditering og godkjenning i NOKUT.

Hvorfor ta en fagskoleutdanning

Norge vil ha stort behov for flere dyktige fagfolk i tiden fremover. Regjeringen ønsker at flere skal ta utdanning ved fagskoler, i kombinasjon med jobb eller på fulltid.

Med fagskoleutdanning er det store sjanser til å få akkurat den jobben du er ute etter. Utdanningene utvikles sammen med arbeidslivet, og avsluttes ofte med et prosjektarbeid i samarbeid med næringslivet.

Friluftsliv passer spesielt godt inn som fagskoleutdanning fordi det gis rom for mye praktisk undervisning i ulike friluftsaktiviteter. Fagskolene bruker alt på undervisning – direkte til studentene. Det er derfor Norges Friluftsfagskole også rekker å gi mange praktiske sertifiseringer fra for eksempel Norges Padleforbund, Den Norske Skiskole og Norsk Fjellsportforum til sine studenter. Studenter fra Norges Friluftsfagskole blir rett og slett de dyktigste praktikere til glede for gjestene, og reiselivsnæringen.

Vis alle utdanninger fra Norges Friluftsfagskole

Kontaktinformasjon til Norges Friluftsfagskole

Norges Friluftsfagskole

Høvlerivegen 6
3560 Hemsedal

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Friluftsguide Fjellsport:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Gjør friluftsinteressen til ditt...

I Norge er friluftsliv en viktig del av folks kultur og identitet, og oppfattes gjerne som «typisk norsk». Stadig flere søker ut i naturen, og bruker mer og mer av fritiden sin på friluftsliv. Nå kan du gjøre lidenskapen til ditt yrke!

Les mer