Vis studentum.no som: Mobil
Norges Friluftsfagskole

Norges Friluftsfagskole

Gjør friluftsinteressen til ditt yrke – bli Friluftsguide!

Norges Friluftsfagskole er en praktisk fagskole som gir deg mulighet til å jobbe med det du liker best; nemlig friluftsliv.

Studerer du på Norges Friluftsfagskole får du en praktisk utdanning som friluftsguide. Friluftsguiden arbeider med gjester i naturen, og legger til rette for trygge, bærekraftige og lærerike opplevelser for gjestene.

Om Norges Friluftsfagskole

Norges Friluftsfagskole ble startet som et prosjekt i 2017 med mål om å utvikle høyere fagskolestudier i naturguiding og opplevelsesbasert turisme.

Fra august 2022 tilbyr Norges Friluftsfagskole det ettårige studiet Friluftsguide aktivitet med studiested Hemsedal. Formålet til NFFS er videre utvikling og drift av ytterligere tre fagskoletilbud under paraplyen Friluftsguide.

Friluftsguidens arbeidsområde er som vert for betalende gjester i natur. Guiden skal kunne legge til rette for trygge, bærekraftige, gode og lærerike opplevelser for gjestene. Utdanningen som Friluftsguide er forankret både i friluftsfag og reiselivsfag, samt naturfaglige tema og kulturfag. Koblingen til reiselivsnæringen og guideyrket er sterkt ved at de som har utviklet NFFS selv er guider, og samtidig innehar ulike spesialkompetanser med relevans for yrket.

Norges Friluftsfagskole er etablert som høyere yrkesfaglig fagskole gjennom akkreditering og godkjenning i NOKUT.

Hvorfor ta en fagskoleutdanning

Norge vil ha stort behov for flere dyktige fagfolk i tiden fremover. Regjeringen ønsker at flere skal ta utdanning ved fagskoler, i kombinasjon med jobb eller på fulltid.

Med fagskoleutdanning er det store sjanser til å få akkurat den jobben du er ute etter. Utdanningene utvikles sammen med arbeidslivet, og avsluttes ofte med et prosjektarbeid i samarbeid med næringslivet.

Friluftsliv passer spesielt godt inn som fagskoleutdanning fordi det gis rom for mye praktisk undervisning i ulike friluftsaktiviteter. Fagskolene bruker alt på undervisning – direkte til studentene. Det er derfor Norges Friluftsfagskole også rekker å gi mange praktiske sertifiseringer fra for eksempel Norges Padleforbund, Den Norske Skiskole og Norsk Fjellsportforum til sine studenter. Studenter fra Norges Friluftsfagskole blir rett og slett de dyktigste praktikere til glede for gjestene, og reiselivsnæringen.


For kontakt eller mer informasjon om Norges Friluftsfagskole, vennligst fyll inn en interessemelding.

Hvorfor velge Norges Friluftsfagskole?

Sosialt skolemiljø

Støttet av lånekassen

Bli sertifisert

Utdanninger

Friluftsguide Aktivitet Hemsedal
Friluftsguide Fjellsport Hemsedal

Vis alle

Kontakt skolen

Norges Friluftsfagskole

Høvlerivegen 6
3560 Hemsedal

Tlf: 904 14 310
norgesfriluftsfagskole.no

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Norges Friluftsfagskole.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Norges Friluftsfagskole:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Gjør friluftsinteressen til ditt...

I Norge er friluftsliv en viktig del av folks kultur og identitet, og oppfattes gjerne som «typisk norsk». Stadig flere søker ut i naturen, og bruker mer og mer av fritiden sin på friluftsliv. Nå kan du gjøre lidenskapen til ditt yrke!

Les mer