Vis studentum.no som: Mobil

Sky-administrasjon

Norges Fagakademi
Sammendrag
Fagskole
Fredrikstad, Nettstudier, Oslo
Et halvt år (heltid) / ett år (deltid)
Heltid/deltid
Støttet av lånekassen
49 900 NOK
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Startdatoer
Nettstudier
49 900 NOK
Høst

Fredrikstad
49 900 NOK
Høst

Oslo
49 900 NOK
Høst

Sky-administrasjon

Sky-administrasjon | Norges Fagakademi

Tradisjonelle nettverksløsninger hvor serveren er plassert i foretakets serverrom (on-premise) er i ferd med å bli erstattet av skybaserte løsninger. Microsoft Azure og Microsoft 365 fungerer sammen som én plattform der moderne foretak henter tjenester fra skyen. I arbeidsmarkedet er det et stort behov for nettverkspersonell som er oppdaterte på den nye teknologien. Utdanningen Sky-administrasjon med Microsoft Azure og Microsoft 365 fokuserer nettopp på dette.

Emner i studiet:

 • Introduksjon til skyen
 • Azure administrasjon
 • Design and implement Microsoft 365 services

Praktisk undervisning

Vi benytter varierte undervisningsformer, og du får jobbe med praktiske oppgaver og virkelighetsnære prosjekter for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert. 

Jobbmulighetene etter fullført utdanning er mange og kvalifiserer for en rekke jobber som for eksempel nettverksadministrator, driftskonsulent, systemkonsulent eller systemansvarlig i små og mellomstore bedrifter. Studiet gir deg kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse som legger grunnlaget for å bli en viktig ressursperson i en IT-avdeling eller et IT-selskap.

En fagskole har et praktisk fokus, og skiller seg tydelig fra en teori- og forskningsbasert utdanning ved høyskole/universitet. Næringslivet ønsker i økende grad å rekruttere personer med praktisk kompetanse som kan generere merverdi for foretaket fra første dag. En fagskoleutdanning tilfredsstiller disse ønskene fra næringslivet og hjelper deg raskere i jobb. 

For kontakt eller mer informasjon om Sky-administrasjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter endt studie vil du bli kvalifisert til en rekke jobber i IT-bransjen, for eksempel:

 • Nettverksadministrator
 • Driftskonsulent
 • Systemkonsulent
 • Systemansvarlig

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og uten fullført og bestått videregående utdanning

Hvis du er en av dem som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil. Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra eventuell skole, jobb, relevante fritidsaktiviteter etc. Vi tar kontakt med deg for å vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.   

Du kan søke direkte opptak på utdanningen basert på fullført og bestått videregående opplæring innenfor følgende utdanningsprogrammer: 

 • Elektro og datateknologi
 • Informasjonsteknologi og medieproduksjon
 • Studieforberedende utdanningsprogram Medier og kommunikasjon
 • Tidligere tilsvarende utdanningsprogrammer som IKT-servicefag og Elektrofag

Fullført annen videregående opplæring eller generell studiekompetanse vil også kunne kvalifisere til opptak dersom du i tillegg har relevant realkompetanse.

Søkere som fyller 23 år i løpet av søknadsåret, og som ikke oppfyller det formelle opptakskravet, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse. Her vurderes annen norsk eller utenlandsk utdanning, arbeidserfaring og annet som kan være relevant, for eksempel påbegynt, men ikke fullført videregående opplæring eller relevante kurs innenfor IKT.

 Relevant realkompetanse kan være:

 • IT-utdanning fra fagskole/høgskole/universitet
 • erfaring fra arbeid med katalogtjenester i et nettverk
 • erfaring med brukeradministrasjon og organisering av nettverkstjenester til brukere
 • erfaring i planlegging, gjennomføring og dokumentasjon ved anskaffelse, installasjon, drift og vedlikehold av IKT-systemer
 • erfaring med bruker- og driftsstøtte, service og samhandling med brukere og leverandører av IKT-systemer og -tjenester
 • erfaring i dokumentasjon, veiledning og problemløsning
 • relevant praksis fra salg av IT-relaterte hard- eller softwareprodukter
 • ansvarlig for nettsted, utvikling av nettsider, blogger etc
 • bruk av PC/internett/skytjenester på jobb eller som hobby/privat
 • programmer, drift av nettverk

Listen er bare eksempler, og annen kompetanse kan også gi grunnlag for opptak

Opptaksprøve

Formålet med opptaksprøven er å sjekke ut om du har de nødvendige IKT- og engelskkunnskapene for oppstart på studiet da faglitteraturen i hovedsak vil foreligge på engelsk. Opptaksprøven avlegger du elektronisk over internett, og lenken til denne får du av oss når du for øvrig er klarert for opptak. Ta kontakt med oss for mer informasjon om prøven. 

Kostnader

Pris: kr. 49 900,- inkludert eksamensavgift. Opptaksgebyr kr. 1800,- og lærebøker kommer i tillegg.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Sky-administrasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges Fagakademi

Fredrikstad FagAkademi

Norges Fagakademi

– fornøyde studenter som kommer raskt i relevant jobb

Norges Fagakademi er en anerkjent skole som i mer enn 25 år har utdannet fagfolk til privat og offentlig sektor. Vi leverer yrkesrelevante utdanninger og kurs, tilpasset markedets behov for kompetanse. Våre utdanninger er innenfor fagområdene Regnskap, Lønn, HR, Reiseliv og IT/Nettverk/Skyadministrasjon.

Vårt mål er å være best på personlig veiledning og oppfølging, og vi er opptatt av at du som student opplever trivsel og læring og et tilfredsstillende arbeids- og læringsmiljø gjennom studietiden. Norges Fagakademi har velfungerende studieadministrative tjenester og studentveiledning for våre søkere og studenter. 

Vår visjon er "Et sted hvor trygghet og kunnskap gir grobunn for nye drømmer!" 

Hos oss forsvinner du ikke i et stort auditorium, men er en del av et trygt og godt klassemiljø. Du får tett oppfølging av lærerkrefter og administrasjon, og du blir kjent med lærere og medstudenter fra de andre klassene ved skolen. Skolen har avdelinger i Oslo, Fredrikstad, Stavanger og Trondheim.

Utdanninger støttet av lånekassen

Utdanningene er godkjent for stipend og lån i Lånekassen. Etter fullført og bestått fagskoleutdanning vil du få utstedt vitnemål med studiepoeng. Disse utdanningene er kategorisert som Høyere yrkesfaglig utdanning, og er akkreditert av NOKUT som kvalitetssikrer all høyere utdanning i Norge.

Hvorfor ta en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning en praktisk rettet utdanning som er tilpasset arbeidslivets krav til kompetanse. Undervisningen ved en fagskole er praktisk rettet, og man fokuserer på utførelse av arbeidsoppgaver slik disse vil utføres i en bedrift. Fagskoleutdanninger er direkte jobbkvalifiserende, og man skal etter fullført utdanning kunne utføre arbeidsoppgavene uten behov for ytterligere kvalifisering/opplæring. Dette innebærer at man etter fullført utdanning innehar kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse til bruk direkte ut i jobb. 

Vår erfaring er at våre studenter kommer raskt i relevant jobb etter endt utdanning. En fagskole er en Høyere yrkesfaglig utdanning, og du får fagskolevitnemål med studiepoeng når du har fullført og bestått.

Vis alle utdanninger fra Norges Fagakademi

Kontaktinformasjon til Norges Fagakademi

Norges Fagakademi

Christian Krohgsgate 2
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Sky-administrasjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Fantastisk skole som alle burd...

Susann Sandbekkbråten startet på Fredrikstad FagAkademi for å få jobb på et regnskapskontor. Hun er svært fornøyd med sin studietid, og mener dette er en skole alle burde få oppleve!

Les mer
Derfor velger studentene Fredrik...

Studentene ved Fredrikstad FagAkademi er etterspurte i næringslivet, og flere får jobb før studiet er ferdig. Les om erfaringene til noen av skolens tidligere studenter her!

Les mer