Regnskapsmedarbeider heltid/deltid
Regnskapsmedarbeider – et kort, praktisk og yrkesrettet studie
Studiet Regnskapsmedarbeider kvalifiserer for å ivareta regnskaps- og lønnsfunksjoner i små og mellomstore bedrifter i tett samarbeid med øvrige regnskaps- og økonomifunksjoner. Det legges stor vekt på praktisk arbeid gjennom opplæringen, og studiet er bygget rundt arbeidsoppgavene en regnskapsmedarbeider utfører.
Studiet vektlegger opparbeidelse av praktiske ferdigheter med bruk av informasjonsteknologiske hjelpemidler, og den teoribaserte opplæringen knyttes sammen med bruk av moderne og aktuelle IT-verktøy. Etter endt studie vil du ha forståelse for arbeidet som utføres innenfor regnskaps- og økonomifunksjoner og ha opparbeidet tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter til å kunne utføre daglig regnskaps- og lønnsarbeid i henhold til gjeldende lov- og regelverk.
Etter gjennomført og bestått studie får du tittelen «Regnskapsmedarbeider».
Utdanningen tilbys som heltids- og deltidsutdanning ved våre studiesteder i Oslo, Fredrikstad og Trondheim, og som nettbasert utdanning med samlinger.
Praktisk undervisning
Gjennom studiet jobber du med praktiske oppgaver ved bruk av aktuelle regnskaps- og lønnsprogrammer. Vi benytter det Vismabaserte regnskapssystemet Tripletex i den praktiske opplæringen i regnskap. I studietiden har du tilgang til alle programmer som benyttes i opplæringen uavhengig av om du sitter hjemme eller på skolen. Vi benytter varierte undervisningsformer som klasseromsundervisning, praktiske oppgaver og prosjekter i samarbeid med næringslivet etc. for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert.
Påbygningsmuligheter
Etter fullført utdanning som Regnskapsmedarbeider vil du ha mulighet til å starte på 2. halvår av vår utdanning Regnskapskonsulent.
Videre studier/jobbmuligheter
Jobbmuligheter
Etter fullført studie er jobbmulighetene gode, og tidligere studenter jobber i regnskaps- og lønnsfunksjoner i alle bransjer. Mange uteksaminerte studenter får også jobb som følge av kombinasjonen av regnskaps- og lønnskompetanse og tidligere annen opparbeidet kompetanse. Har du yrkeserfaring fra en annen bransje, kan dette være en fordel for deg, nettopp fordi din bransjekunnskap kombinert med regnskaps- og lønnskompetanse kan være verdifull for bedriften.
Som følge av at vi har utdannet personell til regnskaps- og lønnsfunksjoner gjennom mange år, er det mange som kjenner til oss og kompetansen våre studenter innehar etter fullført studie. Mange regnskapsbyråer, bedrifter og bemanningsselskaper tar derfor kontakt med oss når de har behov for nye medarbeidere.
Opptakskrav/Søknad
Opptakskrav - både for deg med og deg uten videregående skole
Hvis du er en av de som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil. Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra event. skole, jobb etc. Vi tar kontakt med deg for å vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.
Du kan søke direkte opptak på studie basert på fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut i fra realkompetanse for fagskoler. Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du minimum fyller 23 år i opptaksåret. Her vurderes det du har opparbeidet deg av event. utdanning og erfaring. Ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å vurdere dine muligheter.
Alle kan søke, og har krav på å få sine muligheter vurdert.
Direkte kvalifisert for opptak
Kandidater som har fullført og bestått videregående utdanning, både generell studiekompetanse eller annen videregående utdanning er direkte kvalifisert for opptak.
Opptak med vurdering av realkompetanse
Har du ikke en fullført og bestått videregående utdanning, kan du dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret vurderes etter realkompetanse. Med realkompetanse menes den kunnskapen du har fått gjennom lønnet og ulønnet arbeide, organisasjonsarbeide, utdanning eller på andre måter.
Søknaden vil da bli vurdert av skolens opptaksråd i hvert enkelt tilfelle.
Alle har krav på å få vurdert sin søknad etter realkompetanse dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret.
Utdanning som kan telle for opptak etter realkompetanse:
- Annen utdanning fra videregående skole, både norsk og utenlandsk. Merk at dersom du mangler fag fra videregående skole kan du fortsatt søke med realkompetanse
- Norsk eller utenlandsk høyere utdanning
Noen eksempler på realkompetanse som kan gjøres tellende for opptak til Regnskap og økonomi studiene:
Relevant realkompetanse – arbeidserfaring:
- Kasserer og økonomimedarbeider i idrettslag eller forening
- Ansvar for kasseoppgjør o.l.
- Har hjulpet til med kontering/bilagsføring og fakturering på arbeidsplassen
- Hatt ansvar for eget firma
Relevant realkompetanse – utdanning/kurs:
- Påbegynt, men ikke fullført videregående opplæring kan også vurderes.
- Kurs innenfor relaterte økonomifag eller programvare
Relevant realkompetanse – annet:
- Generell administrativ erfaring
Kostnader
Pris for utdanningen: kr. 49 900,- inkludert eksamensavgift. Opptaksgebyr på kr. 1800,- samt lærebøker kommer i tillegg.
Jeg vil vite mer!
Norges Fagakademi
Norges Fagakademi
– fornøyde studenter som kommer raskt i relevant jobb
Norges Fagakademi er en anerkjent skole som i mer enn 25 år har utdannet fagfolk til privat og offentlig sektor. Vi leverer yrkesrelevante utdanninger og kurs, tilpasset markedets behov for kompetanse. Våre utdanninger er innenfor fagområdene Regnskap, Lønn, HR, Reiseliv og IT/Nettverk/Skyadministrasjon.
Vårt mål er å være best på personlig veiledning og oppfølging, og vi er opptatt av at du som student opplever trivsel og læring og et tilfredsstillende arbeids- og læringsmiljø gjennom studietiden. Norges Fagakademi har velfungerende studieadministrative tjenester og studentveiledning for våre søkere og studenter.
Vår visjon er "Et sted hvor trygghet og kunnskap gir grobunn for nye drømmer!"
Hos oss forsvinner du ikke i et stort auditorium, men er en del av et trygt og godt klassemiljø. Du får tett oppfølging av lærerkrefter og administrasjon, og du blir kjent med lærere og medstudenter fra de andre klassene ved skolen. Skolen har avdelinger i Oslo, Fredrikstad, Stavanger og Trondheim.
Utdanninger støttet av lånekassen
Utdanningene er godkjent for stipend og lån i Lånekassen. Etter fullført og bestått fagskoleutdanning vil du få utstedt vitnemål med studiepoeng. Disse utdanningene er kategorisert som Høyere yrkesfaglig utdanning, og er akkreditert av NOKUT som kvalitetssikrer all høyere utdanning i Norge.
Hvorfor ta en fagskoleutdanning?
En fagskoleutdanning en praktisk rettet utdanning som er tilpasset arbeidslivets krav til kompetanse. Undervisningen ved en fagskole er praktisk rettet, og man fokuserer på utførelse av arbeidsoppgaver slik disse vil utføres i en bedrift. Fagskoleutdanninger er direkte jobbkvalifiserende, og man skal etter fullført utdanning kunne utføre arbeidsoppgavene uten behov for ytterligere kvalifisering/opplæring. Dette innebærer at man etter fullført utdanning innehar kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse til bruk direkte ut i jobb.
Vår erfaring er at våre studenter kommer raskt i relevant jobb etter endt utdanning. En fagskole er en Høyere yrkesfaglig utdanning, og du får fagskolevitnemål med studiepoeng når du har fullført og bestått.
Kontaktinformasjon til Norges Fagakademi
Norges Fagakademi
Studentene setter karakterer
Gjennomsnittsrangering: 5
Basert på 5 omtalerFyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Regnskapsmedarbeider heltid/deltid:

Susann Sandbekkbråten startet på Fredrikstad FagAkademi for å få jobb på et regnskapskontor. Hun er svært fornøyd med sin studietid, og mener dette er en skole alle burde få oppleve!
Les mer
Studentene ved Fredrikstad FagAkademi er etterspurte i næringslivet, og flere får jobb før studiet er ferdig. Les om erfaringene til noen av skolens tidligere studenter her!
Les mer