Fagskole

Lønnsmedarbeider

Norges Fagakademi, i Oslo (+3 studiesteder)
Varighet
Et halvt år (heltid) / ett år (deltid), 30 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
51 400 NOK
Undervisningsform
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Varighet
Et halvt år (heltid) / ett år (deltid), 30 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
51 400 NOK
Undervisningsform
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Lønnsmedarbeider

Lønnsmedarbeider | Norges Fagakademi

Dybdekompetanse innenfor lønnsområdet er etterspurt i arbeidsmarkedet. En god lønnsmedarbeider må kunne se sammenheng mellom lønn, regnskap og personalarbeid, noe som legger til rette for effektiv kommunikasjon mellom ulike avdelinger/funksjoner.

Lønnsmedarbeideren skal ha god kompetanse innenfor lønnsområdet. I tillegg til å kunne behandle lønnstransaksjoner og gjennomføre lønnskjøringer skal lønnsmedarbeideren være rådgiver i lønnsspørsmål innenfor skatt, pensjon, sykepenger etc. 

Relevante temaer som utdanningen er bygget på er blant annet:

  • Regnskap, primært relatert til lønn
  • Praktisk lønnsarbeid, herunder lønnsrelatert skatt, årsavslutning og avstemming
  • Arbeidslivets aktører, prosesser og avtaleverk
  • Etiske problemstillinger 
  • Digitale ressurser innenfor fagområdene

Utdanningen tilbys som heltids- og deltidsutdanning ved våre studiesteder i Oslo, Fredrikstad og Trondheim, og som nettbasert utdanning med samlinger. 

Studieløp og oppbygning

Utdanningens hovedemne er praktisk lønnsarbeid. For å forstå sammenhengen mellom lønns- og regnskapsarbeid vil du få en introduksjon til regnskapsfaget. Regnskapsfaget har primært fokus på lønnsrelaterte føringer innenfor regnskapet. Eksempler på dette er behandling av MVA relatert til lønnsområdet, avstemming av A-melding, dokumentasjon og praktisk bokføring av lønnsposter. 

Du vil kombinere praktisk oppgaveløsning med teori og anvendelse av lov- og regelverk tilknyttet ulike områder innenfor lønn og lønnsføring. Du vil lære håndtering og føring av lønn og naturalytelser i henhold til aktuell lovgivning og tariffavtaler. Du vil videre jobbe praktisk med temaer som sykepenger, dagpenger, pensjon, timeregistrering, reiseregninger, A-melding. Gjennom den praktiske opplæringen benyttes digitale ressurser for oppslag (Lovdata og Sticos etc.). I tillegg anvender du lønnssystem, regnskapssystem og Excel. Emnet Praktisk lønnsarbeid omhandler også rapportering til Altinn, periodisering og avstemming av lønnsdata, håndtering av persondata i forhold til GDPR (personvernlovgivningen), etikk, kundebehandling og kommunikasjon. 

Skatt er et eget fagområde og omhandler håndtering av skattepliktige inntekter, fradragsberettigede kostnader samt håndtering av innleide næringsdrivende versus lønnsmottakere. En lønnsmedarbeider må også ha tilstrekkelig kompetanse tilknyttet årsavslutning/avstemming som rapportering, klargjøring til årsregnskap og årsavstemming, sammenstillingsoppgaver og årsavstemming. 

Utdanningens emner, sammenhengen mellom emnene og progresjon, vil på en god måte gradvis utvikle den kompetansen som en lønnsmedarbeider skal ha.

Praktisk undervisning

Gjennom studiet jobber du med praktiske oppgaver ved bruk av aktuelle regnskaps- og lønnsprogrammer. Vi benytter det Vismabaserte regnskaps- og lønnssystemet Tripletex i den praktiske opplæringen. I studietiden har du tilgang til alle programmer som benyttes i opplæringen uavhengig av om du sitter hjemme eller på skolen. Vi benytter varierte undervisningsformer som klasseromsundervisning, praktiske oppgaver/case og prosjekter for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert. 

For kontakt eller mer informasjon om Lønnsmedarbeider, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

Velg mellom 4 startdatoer

Høst

  • Klasserom
  • Fredrikstad

Høst

  • Klasserom
  • Oslo

Høst

  • Klasserom
  • Trondheim

Høst

  • Nettbasert med samlinger
  • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

Kompetanse innenfor lønnsområdet er etterspurt på arbeidsmarkedet, og jobbmulighetene etter fullført utdanning er gode. Har du yrkeserfaring fra en annen bransje kan dette være en fordel for deg, nettopp fordi din bransjekunnskap kombinert med kompetanse innenfor lønnsområdet kan være verdifull for virksomheten.

Som følge av at vi har utdannet personell til regnskaps- og lønnsfunksjoner gjennom mange år er det mange som kjenner til oss og kompetansen våre studenter innehar etter fullført utdanning. Mange relevante virksomheter tar derfor kontakt med oss når de har behov for nye medarbeidere. 

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og deg uten videregående skole

Hvis du er en av de som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil.  Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra event. skole, jobb etc. Vi tar kontakt med deg for å vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.   

Du kan søke direkte opptak på studie basert på fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut i fra realkompetanse for fagskoler.  Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du minimum fyller 23 år i opptaksåret. Her vurderes det du har opparbeidet deg av event. utdanning og erfaring. Ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å vurdere dine muligheter.  

Alle kan søke, og har krav på å få sine muligheter vurdert.

Direkte kvalifisert for opptak

Kandidater som har fullført og bestått videregående utdanning, både generell studiekompetanse eller annen videregående utdanning er direkte kvalifisert for opptak.

Opptak på grunnlag av realkompetansevurdering:

  • Eventuelle kurs/-utdanninger eller forhold som gir relevant kompetanse eller kvalifikasjoner i forhold til opptak på formelt grunnlag. En helhetlig vurdering av kvalifikasjoner, erfaringsbakgrunn, kompetanse, karakterer og relevant arbeidserfaring vil da bli gjort. Læringsutbyttebeskrivelsene legges til grunn.
  • Minimumsalder for opptak på grunnlag av realkompetanse er at søker fyller 23 år i søknadsåret.

Eksempler på hva som kan anses som relevant realkompetanse er:

  • Arbeidserfaring fra fagområdene regnskap, lønn, økonomi, personal/HR, saksbehandling, arkiv, generelle administrative funksjoner etc.
  • Søker har hatt stillinger som sekretær, prosjektleder/-medarbeider, butikkleder
  • Utdanning/kurs innenfor eksempelområdene sammen med arbeidserfaring
  • Påbegynt, men ikke fullført relevant videregående opplæring
  • Ledelses-, regnskaps-, økonomi, kassereroppgaver innenfor frivillig /humanitært arbeid

Kostnader

Pris for utdanningen: kr. 51 400,- inkludert eksamensavgift. Opptaksgebyr på kr. 1800,- samt lærebøker kommer i tillegg,

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Lønnsmedarbeider.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Norges Fagakademi
Christian Krohgsgate 2
0186 Oslo

Norges Fagakademi

Norges Fagakademi er en anerkjent skole som i mer enn 25 år har utdannet fagfolk til privat og offentlig sektor. Vi leverer yrkesrelevante utdanninger og kurs, tilpasset markedets behov for kompetanse. Våre utdanninger er innenfor fagområdene Regnskap, Lønn, HR, Reiseliv...

Les mer og vis alle utdanninger ved Norges Fagakademi

Highlights