Fagskole

HR-medarbeider

Norges Fagakademi, i Oslo (+3 studiesteder)
Varighet
Et halvt år (heltid) / ett år (deltid), 30 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
51 400 NOK
Undervisningsform
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Varighet
Et halvt år (heltid) / ett år (deltid), 30 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
51 400 NOK
Undervisningsform
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

HR-medarbeider

HR-medarbeider | Norges Fagakademi

Som HR-medarbeider vil du være involvert i planlegging, anskaffelse, utvikling og disponering av menneskelige ressurser slik at virksomheten skal nå sine mål. Saker knyttet til rekruttering, ansettelse og andre personalspørsmål, sammen med ulike personalmessige drifts- og utviklingsoppgaver, kan bli din nye arbeidshverdag. Som HR-medarbeider vil du jobbe både med ledelsen og med de ansatte i virksomheten.

På studiet vil du lære om arbeidslivets rammer, aktører og avtaler, HR-strategier og organisering, kompetanse- og medarbeiderutvikling og hva som er godt fysisk og psykososialt arbeidsmiljø. Arbeidslivsjussen, herunder arbeidsrett, likestilling, diskriminering og varsling, vil gi deg gode kunnskaper for å kunne løse mange av de praktiske oppgavene som normalt tillegges en HR-medarbeider. Innenfor personaladministrasjon er rekruttering, stillingstyper, avlønning, sykdom, oppsigelser, avskjed, pensjon, omorganisering og nedbemanning viktige tema. Vi vil også utfordre deg på etiske problemstillinger.

Utdanningen tilbys som heltids- og deltidsutdanning ved våre studiesteder i Oslo, Fredrikstad og Trondheim, og som nettbasert utdanning med samlinger. 

Studiets innhold og oppbygging

Utdanningens hovedemne er personaladministrasjon som understøttes av emnene Juss i arbeidslivet og Arbeidslivets aktører og prosesser. I tillegg vil du få kompetanse på fagområdet HR-strategier og organisering.

Personaladministrasjon er et omfattende emne der relevante personalspørsmål behandles. Temaene strekker seg gjennom arbeidstakerens mulige «livsløp», fra rekruttering, ansettelse, avlønning og arbeidsavtaler, via medarbeidersamtaler, permisjon, ferieavvikling og sykdom, til oppsigelse, permittering og avskjed. Vi vil også jobbe med problemstillinger knyttet til omorganisering og nedbemanning, arbeidsmiljø og arbeidsmiljøundersøkelser samt krisehåndtering og beredskapsplanlegging. For å sikre gode og juridisk forsvarlige prosesser i personalsaker vil du også lære saksbehandlingsregler og -metode.

I støtteemnet Juss i arbeidslivet vil vi fokusere på lov- og regelverket som regulerer norsk arbeidsliv. I tillegg til grundig gjennomgang av relevante paragrafer i arbeidsmiljøloven vil vi jobbe med HMS (Helse, Miljø og Sikkerhet) og krav til handlingsplaner og opplæring. Du vil bli godt kjent med Lovdata.

Arbeidslivets aktører og prosesser innbefatter hovedsammenslutningene som LO og NHO, men også andre viktige aktører du må kjenne til, slik som for eksempel NAV og Arbeidstilsynet. De interne funksjonene, som verneombud, tillitsvalgte og ansattrepresentanter, med deres rettigheter, ansvar og oppgaver, vil bli gjennomgått.

I studiet vil du jobbe med HR-strategier og organisering, noe som vil gi deg innblikk i HR-ledelse og roller, ulike organisasjonsformer og hvordan organisasjonskultur oppstår og utvikles. Vi vil også komme inn på IA (Inkluderende Arbeidsliv), prinsipper for lederutvikling, kompetanseutvikling, lønnspolitikk og personalpolitikk som kan ligge til grunn for ulike stillingsstrukturer.

En virksomhets miljøprofil og bærekraft er også tema.

Praktisk undervisning

Gjennom studiet jobber du med praktiske oppgaver ved bruk av aktuelle programvarer. I studietiden har du tilgang til alle programmer som benyttes i opplæringen uavhengig av om du sitter hjemme eller på skolen. Vi benytter varierte undervisningsformer som klasseromsundervisning, praktiske oppgaver/case og prosjekter for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert. 

For kontakt eller mer informasjon om HR-medarbeider, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

Velg mellom 4 startdatoer

Høst

  • Klasserom
  • Fredrikstad

Høst

  • Klasserom
  • Oslo

Høst

  • Klasserom
  • Trondheim

Høst

  • Nettbasert med samlinger
  • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Kompetanse innenfor HR-området er etterspurt på arbeidsmarkedet, og jobbmulighetene etter fullført utdanning er gode. Har du yrkeserfaring er dette en stor fordel for deg, nettopp fordi din bransjekunnskap kombinert med kompetanse innenfor HR-området er verdifull for virksomheten.

Som følge av at vi har utdannet administrativt personell gjennom mange år, er det mange som kjenner til oss og kompetansen våre studenter innehar etter fullført utdanning. Mange relevante virksomheter tar derfor kontakt med oss når de har behov for nye medarbeidere. 

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og uten fullført og bestått videregående utdanning

Hvis du er en av de som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil.  Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra event. skole, jobb etc. Vi tar kontakt med deg for å vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.   

Du kan søke direkte opptak på studie basert på fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut i fra realkompetanse for fagskoler.  Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du minimum fyller 23 år i opptaksåret. Her vurderes det du har opparbeidet deg av event. utdanning og erfaring. Ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å vurdere dine muligheter.  

Alle kan søke, og har krav på å få sine muligheter vurdert.

Direkte kvalifisert for opptak

Kandidater som har fullført og bestått videregående utdanning, både generell studiekompetanse eller annen videregående utdanning er direkte kvalifisert for opptak.

Fullført videregående opplæring med yrkesfaglig kompetanse, generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Opptak på grunnlag av realkompetansevurdering:

  • Eventuelle kurs/-utdanninger eller forhold som gir relevant kompetanse eller kvalifikasjoner i forhold til opptak på formelt grunnlag. En helhetlig vurdering av kvalifikasjoner, erfaringsbakgrunn, kompetanse, karakterer og relevant arbeidserfaring vil da bli gjort. Læringsutbyttebeskrivelsene legges til grunn.
  • Minimumsalder for opptak på grunnlag av realkompetanse er at søker fyller 23 år i søknadsåret.

Eksempler på hva som kan anses som relevant realkompetanse er:

  • Arbeidserfaring fra fagområdene regnskap, lønn, økonomi, personal/HR, saksbehandling, arkiv, generelle administrative funksjoner etc.
  • Søker har hatt stillinger som sekretær, prosjektleder/-medarbeider, butikkleder
  • Utdanning/kurs innenfor eksempelområdene sammen med arbeidserfaring
  • Påbegynt, men ikke fullført relevant videregående opplæring
  • Ledelses-, regnskaps-, økonomi, kassereroppgaver innenfor frivillig /humanitært arbeid

Kostnader

Pris for utdanningen: kr.51 400,- inkludert eksamensavgift. Opptaksgebyr på kr.1800,- samt lærebøker kommer i tillegg

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen HR-medarbeider.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Norges Fagakademi
Christian Krohgsgate 2
0186 Oslo

Norges Fagakademi

Norges Fagakademi er en anerkjent skole som i mer enn 25 år har utdannet fagfolk til privat og offentlig sektor. Vi leverer yrkesrelevante utdanninger og kurs, tilpasset markedets behov for kompetanse. Våre utdanninger er innenfor fagområdene Regnskap, Lønn, HR, Reiseliv...

Les mer og vis alle utdanninger ved Norges Fagakademi

Highlights