Vis studentum.no som: Mobil

Taksering av skade på bygninger og løsøre med skjønn

Norges Eiendomsakademi
Sammendrag
Deltid
1 semester
Universitet og høgskole
Oppstart: Høst - Oslo
Delvis

Taksering av skade på bygninger og løsøre med skjønn

takseringsstudier - skadetakstmann

Spesialkompetanse innen skade er etterspurt

Vil du jobbe som skadetakstmann? Norges Eiendomsakademi (NEAK) tilbyr utdanningen i taksering av skade på bygninger og løsøre med skjønn. Gjennom studiet får du kunnskap og ferdigheter til å arbeide med skadetaksering og rapportering, skadebehandling og skadebegrensning.

Emner i studiet

 • Hva er skadetaksering
 • Skjønn på bygninger og innbo
 • Reklamasjonstaksering
 • Forsikring for skade og naturskade
 • Innbo og løsøre
 • Skaderapporter
 • Planlegging, styring og gjennomføring av skadebehandling
 • Skadebegrensning
 • Naturskade og bygningskonstruksjoner
 • Fukt i bygninger
 • Skade på tekniske anlegg
 • Muggsopp i bygninger

Skadetakstmenn hentes ofte inn for oppdrag ved reklamasjon i forbindelse med eierskifte. Da er takstmannens rolle som uavhengig part viktig, slik at skadelidte får riktig oppgjør og reparasjon. Studiet gir deg kompetanse i gjennomføring av reklamasjonstakster.

Ved naturskader som kan skyldes skred, storm, stormflo eller flom m.m. inngår skadetakstmenn i beredskapen. Etter gjennomført studie vil du ha kompetanse til å kunne håndtere svært ulike oppdrag innen naturskade etter eksempelvis vindlaster, flom og ras.

Undervisningen gjennomføres ved tre seminarer (åtte dager totalt) og selvstudium via NEAKs e-læringsplattform. Det betyr at du kan gjennomføre studiet på deltid. På seminarene møter du flere fageksperter fra takstbransjen. To prosjektoppgaver skal godkjennes innen eksamen avlegges.

Forelesere fra bransjen

 • Gunnar Halvorsen, Takst AS
 • Dan Christiansen, Innbotakst AS
 • Svein  Gangsø, SGA Consult AS
 • Odd Moholdt, OM Takst AS
 • Johan Mattsson, Mycoteam AS

Jobbmuligheter

Studiet i taksering av skade gir meget nyttig kompetanse for deg som jobber eller ønsker å jobbe med skade innenfor bygg- og eiendomsbransjen.

Landbruksdirektoratet, Norsk Naturskadepool og takstbransjen (Norges Takseringsforbund og NITO Takst) har inngått en samarbeidsavtale for opplæring og godkjenning av naturskadetakstmenn.

Du kan ta kurset Naturskadeopplæring T1 for godkjenning. Videre studier kan være studier innenfor taksering eller prosjektledelse.

For kontakt eller mer informasjon om Taksering av skade på bygninger og løsøre med skjønn, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Vi anbefaler generell studiekompetanse eller realkompetanse. Målgruppen er personer med relevant bygningsteknisk utdanning, som for eksempel bygningsingeniører, murer- eller byggmestere samt personer med teknisk fagskole. 

Er målet ditt sertifisering i Norges Takseringsforbund? Du finner informasjon om krav til sertifisering på www.ntf.no. Du kan også kontakte forbundet og be om en prekvalifisering dersom du er usikker på om din bakgrunn er tilstrekkelig.

Studiefakta, Tittel m.m

Tilsvarer 30 studiepoeng

Kostnader

Kr 56 500,-

Inkluderer alle avgifter, e-bøker og dagpakker på seminarer. Foretrekker du papirutgave av pensum kan bøker bestilles i tillegg for kr 4 300,-

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Taksering av skade på bygninger og løsøre med skjønn.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges Eiendomsakademi

Norges Eiendomsakademi NEAK

Norges Eiendomsakademi 

Norges Eiendomsakademi (NEAK) er en kunnskapsbedrift som er kjent for å gi gode og tilpassede undervisningstilbud rettet mot eiendomsbransjen. 

Utdanningsprogrammene er nettbaserte og kombinert med frivillige samlinger. Gjennom nettbasert eller nettstøttet undervisning kan du studere i ditt eget tempo og kombinere jobb og utdanning. 

Les mer om utdanningstilbudet til Norges Eiendomsakademi her:

Kun gjennom Norges Eiendomsakademi kan du bli sertifisert i Norsk takst.

Nærhet til næringslivet

Vi henter mange av våre forelesere rett fra bygg- og eiendomsbransjen. De er fageksperter med lang erfaring og en unik innsikt i hvordan teori og gode verktøy benyttes i det virkelige arbeidslivet. For et best mulig studietilbud samarbeider vi også tett med fageksperter og forelesere fra Høgskulen på Vestlandet og Norsk Takst.

Nettbasert undervisning

Det kan være mange grunner til at du ikke ønsker å sette deg på skolebenken igjen. Norges Eiendomsakademi samarbeider med flere høgskoler, og kan tilby fullgode høgskoleutdanninger som nettstudier. Med dagens hjelpemidler har akademiet det beste utgangspunktet for å kunne sikre at du kan gjennomføre en utdanning selv med en stresset hverdag. Kompetanse innen taksering, eiendomsutvikling, byggeledelse og prosjektledelse er vårt spesialfelt. Vi kjenner bransjen og jobber kontinuerlig med å tilrettelegge vårt utdanningstilbud etter de krav du møter.

Moderne læringsformer og personlig oppfølging

I likhet med de aller fleste bransjer går også bygg- og eiendomsbransjen gjennom en digitalisering. Vårt e-læringstilbud er godt egnet til å lære bort denne typen kompetanse. De fleste av våre studier er tilgjengelig på en av verdens mest moderne e-læringsplattform, Moodle. Der kan vi tilby skreddersydd e-læring på høyt nivå. Hos oss blir du ikke borte i mengden. Våre veiledere vil gi deg de tilbakemeldingene du trenger for å kunne fullføre studiet på en god måte. Du kan ta kontakt med både veileder og administrasjon gjennom e-læringsportal, e-post eller telefon.  

Vis alle utdanninger fra Norges Eiendomsakademi

Kontaktinformasjon til Norges Eiendomsakademi

Norges Eiendomsakademi

Fyrstikkalléen 20
0661 Oslo

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Taksering av skade på bygninger og løsøre med skjønn:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!