Samfunnsanalyse (deltid)

Nord universitet
Sammendrag
Master
Bodø, Levanger
Heltid
Støttet av lånekassen
Klasserom

Startdatoer
Bodø
Høst

Levanger
Høst

Samfunnsanalyse (deltid)

Hvordan er samfunn mulig? Drives samfunnsutviklingen frem av samhold eller konflikt? Hvordan kan en forklare at noen er fattige og andre rike? Velger ungdom utdannelse fritt, eller styres utdanningsvalget av den norske kulturen?

Bachelorgradsstudiet i sosiologi og samfunnsanalyse gir en bred og grundig innsikt i hvordan samfunnet og det sosiale liv fungerer, hvilke krefter som former samfunnet og hva som påvirker menneskers handlinger og valg.

Sosiologi er et fag som gir deg svært varierte jobbmuligheter. Sosiologiske kunnskaper er anvendelige i en rekke ulike bransjer og stillinger. Dette kan for eksempel være innenfor kommunikasjon og media, konsulent og forretningsutvikling, organisasjon og personal ,offentlige tjenester og forvaltning, helse og sosialtjenester, ideelle organisasjoner, forskning, undervisning, eller som grunnlag for å starte egen bedrift. Innenfor alle disse bransjene er det ulike stillinger hvor dine sosiologiske kunnskaper blir etterspurt. Både i det private og offentlige er sosiologer som regel ikke ansatt i en stilling som «sosiolog». Stillinger hvor du ofte finner ansatte med bakgrunn i sosiologistudier, er for eksempel informasjons- og kommunikasjonsmedarbeidere, politisk rådgiver, HR – rådgiver, og andre typer konsulenter, rådgivere, prosjektkoordinatorer og liknende. Noen velger å studere videre, og tar mastergrad. Dette åpner for mer spesialiserte og kunnskapskrevende stillinger i privat og offentlige virksomheter, og er ofte en forutsetning for ulike lederstillinger. Det er også mulig å ta en doktorgrad i sosiologi, og de fleste som gjør dette jobber med forskningsoppgaver i det offentlige og private. Det er også mulig å bruke fagbakgrunnen inn mot utdanningssektoren, med pedagogisk tilleggsutdanning som gjør deg kvalifisert som lærer. Mulighetene er mange!

Kontaktinformasjon til Nord universitet

Nord universitet

Bodø
Bodø

Tlf: 75517000


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!