Vis studentum.no som: Mobil

Master i kroppsøvings- og idrettsvitenskap

Nord universitet
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Levanger
Ja

Om utdanningen

Kroppsøvings- og idrettsvitenskap, mastergradsstudium, er et studium på høyere grads nivå hvor man har fokus på lærer- og trenerrollen i kroppsøving og idrett. Studiet har vært en del av studietilbudet ved Campus Levanger siden 1978, og har dermed lang tradisjon og en solid faglig basis. Studiet passer godt for lærere på ulike nivå som har kroppsøving/friluftsliv/idrett i fagkretsen og bachelorkandidater med idrett og/eller friluftsliv i fagkretsen. Undervisningen er organisert i samlinger i to av fire emner i første studieår. Studiet kvalifiserer for forskningsarbeid og doktogradsstudier.

Studentene skal kunne arbeide funksjonelt, selvstendig og vitenskapelig med kroppsøving- og idrettsfaglige problemstillinger og oppgaver på høyere grads nivå. Det legges til rette for faglig fordypning gjennom valg hos studentene.

Ved Nord universitet, Levanger, er det et aktivt og allsidig idrettsmiljø med nær kontakt til idretten lokalt og nasjonalt. Vi har samarbeidsavtaler med Olympiatoppen og Norges Skiforbund. Vi legger forholdene til rette for idrettsutøvere på høyt nivå slik at en karriere både innen idrett og utdanning kan kombineres.

Nord universitet, Levanger, har topp moderne idrettshall, svømmehall og treningsstudio på campus.

Studiet fordrer stor grad av selvstendig arbeid. Det blir gitt veiledning i forbindelse med pålagte oppgaver og arbeidskrav. Andre arbeidsformer er seminar, forelesninger, feltstudier og laboratoriearbeid. Undervisning med nett-støtte og veiledning inngår som arbeidsform. Studiet krever god kjennskap til informasjons- og kommunikasjonsteknologi i forbindelse med skriving, formidling og kommunikasjon, og forutsetter bruk av Canvas. Obligatoriske arbeidskrav, nærmere presisert i semesterplaner, er lagt til undervisningen. Fravær fra undervisningen kan innvilges etter begrunnet søknad.

Vurdering omfatter arbeidskrav og eksamener, som presiseres under hvert emne.

Emner:

  • MKI110 Statistikk og metode - 10 stp
  • MKI120 Teoretiske emner i kroppsøving og idrettsfag - 20 stp
  • MKI130 Fra teori til problemstilling -15 stp
  • MKI140 Vitenskapsteori og metodespesialisering - 15 stp
  • MKI210 Masteroppgave - 60 stp

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!