Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag

Nord universitet
Sammendrag
Master, 5 år
Levanger
5 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag

Ønsker du å undervise i kroppsøving og idrettsfag i ungdomskolen eller i den videregående skolen? Den femårige lektorutdanningen i kroppsøving og idrettsfag er et masterstudium som gir deg god teoretisk og praktisk kunnskap. Dette gjør deg godt kvalifisert til å arbeide som lærer i kroppsøving og idrettsfag. I løpet av studiet velger du også norsk eller matematikk (75 studiepoeng). Dette gir deg undervisningskompetanse i ungdomsskolen og den videregående skolen. Pedagogikk og fagdidaktikk, samt veiledet og vurdert praksis er viktige deler av utdanningen.

Lektorutdanningen i kroppsøving og idrettsfag vil utdanne lektorer rettet mot trinn 8-13 i skoleverket. Målgruppen for dette studiet, er personer som ønsker å jobbe som lærere på ungdomsskole og videregående skole. Med særlig høy kompetanse på kroppsøving og idrettsfag.

Utdanningen skal være profesjonsrettet, relevant og praksisnær, slik at studentene starter sin yrkeskarriere med et godt grunnlag for utøvelse av lærerrollen. Undervisningen skal gi studentene muligheter til å ta i bruk forskningsbasert kunnskap i sin videre profesjonsutvikling. Utdanningen skal bidra til at studentene opparbeider en kritisk og reflektert holdning til egen praksis og kan arbeide med endrings- og utviklingsarbeid i egen organisasjon. Nord universitet skal gjennom samarbeid, oppdatert kunnskap om skolen og yrkeslivet gi en relevant utdanning med en felles identitet i et profesjonelt fellesskap.

Lektorutdanningen i kroppsøving og idrettsfag følger nasjonale retningslinjer for lektorutdanninger 8-13, samt forskrift om rammeplan for lektorutdanning for trinn 8-13. For å sikre et særlig fokus, på profesjonsrettet fagkunnskap, vil deler av profesjonsfaget (fagdidaktikk), være direkte integrert i fag 1 og fag 2, mens pedagogikk er etablert som egne emner.

Retningslinjer for praksis finner du her

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!