Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i sosialt arbeid

Nord universitet
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Ja
Høst
Bodø, Mo i Rana

Om utdanningen

Ønsker du å bidra til at mennesker i vanskelige livssituasjoner får et bedre liv? Som sosionom vil du bidra til å løse, redusere og forebygge sosiale problemer. Studiet trener opp dine kommunikasjons- og relasjonsferdigheter, din etiske bevissthet og din personlige kompetanse til å møte utfordringer som arbeid med mennesker medfører. 

Forståelsen av faget sosialt arbeid som et samspill mellom fag, samfunnsmessige forhold og sosialpolitiske forholder gjennomgående i utdanningens oppbygging og innhold. Utdanningen bygger på grunnleggende humanistiske verdier og tradisjoner knyttet til FN`s menneskerettighetserklæring og relevante FNkonvensjoner, slik det også framkommer i profesjonens yrkesetiske grunnlagsdokumenter. I sosionomutdanningen legges det videre vekt på bevisstgjøring av verdigrunnlaget ved at studentene oppøves i evnen til kritisk refleksjon over egne verdier, holdninger og menneskesyn. Studiet ønsker med dette å utdanne brukerorienterte, reflekterte og analytiske sosionomer som er kvalifiserte til å arbeide med mennesker i utsatte livssituasjoner

Studenter må regne med å møte forelesninger på engelsk i enkelte forelesninger, samt at noe pensum kan være på engelsk.

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!