Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i økonomi og ledelse

Nord universitet
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Ja
Høst
Bodø, Steinkjer

Om utdanningen

Alle organisasjoner trenger dyktige økonomer, og med denne utdanningen vil fremtidsmulighetene dine være mange. Trigges du av tanken på å jobbe med tall og analyser? Eller vil du tilegne deg kunnskap om hvordan man starter opp og leder en bedrift? På dette studiet lærer du ikke bare mer om organisasjonsutvikling og ledelse, men også hvordan god økonomistyring er «nøkkelen» til en velfungerende bedrift. Etter endt utdanning vil du være godt kvalifisert til å jobbe innenfor en rekke økonomirelaterte stillinger og bransjer – enten du ønsker å bygge opp din egen bedrift, være med på å utvikle det neste «Spotify» - eller drømmer om en jobbfremtid i et større selskap eller konsern.  På dette bachelorprogrammet har du flere valgmuligheter. I tillegg til at du får bred innsikt i fagfeltene økonomi og ledelse, har du også mulighet til å spesialisere deg i: Studenter i Bodø kan velge mellom følgende spesialiseringer: Internasjonalt entreprenørskap Markedsføring og innovasjonsledelse i opplevelsesøkonomi Økonomistyring med regnskap Finansiell økonomi Regnskap Studenter i Steinkjer kan velge mellom følgende spesialiseringer:    Innovasjon og sirkulærøkonomi Finans og forretningsanalyse Regnskap

Bachelorstudiet i økonomi og ledelse fokuserer på bedriftsøkonomi, administrasjon, samfunnsøkonomi, metodefag og andre emner.

Studiet er et campusbasert heltidsstudium med ordinære forelesninger. Alle emner har egne elektroniske læringsplattformer på internett. Lærings- og arbeidsformene vil basere seg på forskning, samt en praksisorientering.

Dette varierer fra emne til emne og blir gitt blant annet i form av forelesninger, bedriftsbesøk, kollokvier, innleveringer og praktiske øvelser. Det tilrettelegges ofte for teamarbeid som fremmer trening i kommunikasjon og samarbeid.

Studiet retter seg mot personer som ønsker en bred og anvendelig utdanning innen økonomi og ledelse som også gir grunnlag for videre masterstudier ved universiteter og høgskoler i inn- og utland.

Første studieår skal gi kandidatene forståelse av markeder og organisasjoner samt utvikle deres evne til refleksjon over grunnleggende spørsmål og verdier. I tillegg inngår kurs i matematikk, statistikk, bedriftsøkonomisk analyse - og finansregnskap samt rettslære. Første studieår er felles med Bachelor i regnskap, Bachelor i eiendomsmegling og Årsstudium i økonomi og ledelse.

Andre studieår gir en fordypning innenfor samfunnsøkonomi, strategi og ledelsesfag, og bedriftsøkonomiske emner innenfor regnskapsanalyse, verdsettelse, driftsregnskap, budsjettering, finansiering og investering. I tillegg inngår et valgfritt emne.

Tredje studieår gir kandidaten mulighet til å velge flere valgemner og fordypning innenfor en av profileringene. Tema for bacheloroppgaven skrives i tilknytning til den profileringen man har valgt. Siste semester tilbys også fordypning i internasjonal strategiledelse.

Tilbudet av valgfrie emner, henholdsvis valgfag (2. og 3. studieår) og profilering (3. studieår), vil kunne være forskjellig og variere mellom studiestedene fra år til år.

Deler av undervisningen vil forutsette at kandidaten har tilgang til datamaskin eller nettbrett som muliggjør bruk av relevant programvare

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet

Beskrivelse og bosted

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!