Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i eiendomsmegling og markedsanalyser

Nord universitet
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Bodø
Ja

Om utdanningen

Er du en god selger som raskt skaper tillit hos kunder? Vil du være den som kan hjelpe med å realisere boligdrømmen? Å jobbe som eiendomsmegler er både givende og hardt arbeid. Du vil treffe alle slags type mennesker og utfordringer i dette spennende yrket!

Studiet er lagt opp i henhold til kvalifikasjonskravene i § 4-2 i Forskrift om eiendomsmegling. 67,5 av de totalt 180 studiepoengene er spesielt rettet mot eiendomsmegling. I henhold til anbefalingen fra NRØA (Nasjonalt råd for økonomisk administrativ utdanning) omfatter utdanningen i tillegg de fire fagområdene bedriftsøkonomi, administrasjon, samfunnsøkonomi, metodefag og andre emner.

Studiet er et campusbasert heltidsstudium med ordinære forelesninger. Alle emner har egne elektroniske læringsplattformer på internett. Lærings- og arbeidsformene vil basere seg på forskning, samt en praksisorientering. Videre vil det variere fra emne til emne og blir gitt blant annet i form av forelesninger, bedriftsbesøk, kollokvier, innleveringer og praktiske øvelser. Det tilrettelegges ofte for teamarbeid som fremmer trening i kommunikasjon og samarbeid.

Studiemodellen er lagt opp med en naturlig progresjon innenfor de ulike fagområder, dvs. hvert semester bygger videre på kunnskaper tilegnet i foregående semester. Det forutsettes derfor i utgangspunktet at alle emner er bestått før man går videre på neste studieår. For å kunne starte på 3. studieår skal samtlige emner som inngår i studiets første og minst 30 studiepoeng av emnene fra andre studieår være bestått. For individuelle tilpasninger av utdanningsplanen, ta kontakt med studieveileder. Spesifikke anbefalinger og forkunnskapskrav fremgår av de enkelte emnebeskrivelser.

Studiet retter seg mot personer som ønsker utdanning som fører til autorisasjon som Eiendomsmegler MNEF. Studiet inneholder også generelle emner innenfor økonomi og ledelse, som gir grunnlag for videre masterstudier ved universiteter og høgskoler i inn- og utland.

Allerede første studieår starter profileringen mot eiendomsmegling med praktisk eiendomsmegling. I tillegg inngår kurs i matematikk, statistikk, markedsføring, organisasjon, bedriftsøkonomisk analyse - og finansregnskap samt rettslære på første studie år.

I andre studieår forsetter den eiendomsmeglerfaglige vinklingen på studiet, i tillegg inngår emner innen investering- og finansieringsteori, samfunnsøkonomi og examen philosophicum, hvor studentene skal utvikle sine evne til refleksjon over grunnleggende spørsmål og verdier.

I tredje studieår gis ytterligere fordypning innenfor eiendomsmegling, strategi og ledelses-fag. I tillegg gis emner innen anvendt metode og regnskap.

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!