Vis studentum.no som: Mobil

Årsstudium i sosiologi

Nord universitet
Sammendrag
Heltid
2 semestre
Årsstudium
Ja
Høst
Bodø, Levanger

Om utdanningen

Vil du arbeide for og med mennesker? Ønsker du innsikt i samfunnet, samfunnets institusjoner og utvikling? Da er sosiologistudiet for deg. Studiet gir studentene innblikk i mellommenneskelige relasjoner på ulike nivå. Studiet tar i tillegg sikte på å tilføre studentene kritisk og konstruktiv forståelse av samfunnets sosiale, politiske og økonomiske dimensjoner.

Årsstudiet i sosiologi er et akademisk studieprogram som gir grunnlag for videre studier i sosiologi på bachelornivå. Sosiologi er den grunnleggende vitenskapen om samfunnet og det sosiale liv. Årsstudiet gir en bred innføring i fagets historie, dets teorier og metoder og hvordan sosiologisk teori og forskning kan gi innsikt i sosiale prosesser, samfunnsforhold og samfunnets utvikling. Årsstudium i sosiologi gir innsikt i temaer som ungdom og identitet, hverdagsliv, samfunnets institusjoner, makt og sosial konflikt.

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!