Vis studentum.no som: Mobil

Årsstudium i økonomi og ledelse

Nord universitet
Sammendrag
Heltid
2 semestre
Årsstudium
Ja
Høst
Bodø, Mo i Rana, Steinkjer

Om utdanningen

Er du interessert i en grunnleggende innføring i hvordan økonomiske beslutninger fattes? Da er kanskje et årsstudium noe for deg! Alle organisasjoner trenger personer med kunnskaper og ferdigheter innen økonomi og ledelse. Studiet inneholder grunnleggende økonomiske, administrative og juridiske vurderinger, beregninger, teorier og verktøy.

I alle bransjer er det behov for personer som har kunnskap innenfor økonomi og administrasjon. Årsstudiet gir deg en grunnleggende innføring i fagområdet og er en basisutdanning som du kan bygge videre på.

Årsstudium i økonomi og ledelse fokuserer på bedriftsøkonomi, administrasjon, metodefag og andre emner.

Studiet er et campusbasert heltidsstudium med ordinære forelesninger. Alle emner har egne elektroniske læringsplattformer på internett. Lærings- og arbeidsformene vil basere seg på forskning, samt en praksisorientering.

Dette varierer fra emne til emne og blir gitt blant annet i form av forelesninger, kollokvier, innleveringer og praktiske øvelser. Det tilrettelegges ofte for teamarbeid som fremmer trening i kommunikasjon og samarbeid.

For deg som har annen utdanning fra før, er årsstudiet en anvendbar tilleggsutdanning og kompetanseoppbygging. Studiet passer også for søkere som ønsker å ta en kortere utdanningsløp i bedriftsøkonomiske fag enn ett treårig bachelorstudium.

Studiet utgjør første året av bachelorstudiet i økonomi og ledelse som er lagt opp i henhold til anbefalingen fra NRØA (Nasjonalt råd for økonomisk administrativ utdanning) der en økonomisk-administrativ utdanning minst bør omfatte de fire fagområdene bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi, administrasjon og metode.

Årsstudiet skal gi kandidatene forståelse av markeder og organisasjoner samt utvikle deres evne til refleksjon over grunnleggende spørsmål og verdier. I tillegg inngår emner i matematikk, statistikk, bedriftsøkonomisk analyse - og finansregnskap samt rettslære. Årsstudiet er identisk med første året på bachelorstudiene i regnskap, eiendomsmegling og økonomi og ledelse.

Etter fullført årsstudium kan man søke overgang til ett av våre bachelorstudier. Opptakskravet er da at 6 av 8 emner er bestått.

Deler av undervisningen vil forutsette at kandidaten har tilgang til datamaskin eller nettbrett som muliggjør bruk av relevant programvare.

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet

Beskrivelse og bosted

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!