Vis studentum.no som: Mobil

Studiekompetanse for fagarbeidere

NooA – Nordic open online Academy
Sammendrag
Heltid/deltid
78 % av et fullt skoleår (645 årstimer)
Videregående skole / Studiekompetanse
Oppstart: Åpent for opptak hele året - Nettstudier
Ja

Studiekompetanse for fagarbeidere

Studiekompetanse for fagarbeidere (nettstudium)

Hvis du har fagbrev trenger du kun fire fag som påbygging for å få generell studiekompetanse: Norsk, Naturfag, Matematikk og Historie. Du trenger ikke Sosialkunnskap og Kroppsøving.

Du starter på dette studiet når du vil. Du får tilgang til kursene i 365 dager fra påmelding. Fagene i Studiekompetanse for fagarbeidere tilsvarer tilsammen 78 % av et fullt skoleår (645 årstimer).

Studiekompetanse for fagarbeidere - NOOA

Kort beskrivelse av kursene

Påbygging til generell studiekompetanse for fagarbeidere dekkes av de fire kursene som er beskrevet nedenfor.

Norsk Vg3

Norsk Vg3 er basert på læreplanen i norsk NOR1-05, og fokuserer på  følgende emner: Sammensatte tekster, reklame og retorikk; Litteratur fra middelalder til og med romantikken; Språkhistorien; Litteratur fra 1870 til i dag; Fordypningsoppgave; Litteratur fra romantikken til i dag og Oppsummering og om eksamen.

Naturfag Vg3 

Naturfag Vg3 er basert på læreplanen i naturfag NAT1003, og tar for seg alle hovedområdene i læreplanen: Forskerspiren, Bærekraftig utvikling, Stråling og radioaktivitet, Energi for fremtiden og Bioteknologi.

Matematikk 2P-Y

Matematikk 2P-Y er basert på læreplanen MAT6-03. Kurset tar for seg tall og algebra i praksis, statistikk og sannsyn, funksjoner i praksis, modellering og eksamenstrening.

Historie Vg3

Historie Vg3 er basert på læreplanen i historie HIS1003, og tar for seg emnene: Historieforståelse og metoder og Samfunn og mennesker i tid.

Kursbevis

Hver studieenhet har en innsendingsoppgave som læreren kommenterer og vurderer. Når alle innsendingene er bestått, vil du få tilgang til et elektronisk kursbevis.

Kostnader

NOK 24.490.

 • De fleste læremidlene er nettbaserte og inngår i prisen. 
 • Kurs på NooA videregående skole er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Studiekompetanse for fagarbeidere.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NooA – Nordic open online Academy

NooA – finn ditt nettkurs og start i dag

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte spørsmål med andre, og skolen er fleksibel for deg som liker best å studere i ditt eget tempo. 

ta opp fag fra vgs

Ulike studietilbud

Veien til studiekompetanse eller fagbrev kan være kortere enn du tror. NooA tilbyr nettkurs innen generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse og spesiell studiekompetanse. I tillegg til dette har skolen et stort utvalg av nettkurs i yrkesfag, som for eksempel helsefagarbeider og salg, service og sikkerhet. Skolen benytter seg av ulike digitale læringsverktøy for å sikre best mulig studieprogresjon. 

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

Ti fordeler med nettstudier på NooA

 1. Start i dag
 2. Studer der du er
 3. Lær av de beste digitale lærerne
 4. Lær i sosiale nettverk med andre
 5. Bruk 180 dager per kurs
 6. Studer i ditt eget tempo
 7. Få mye læring for pengene
 8. Jobb og tjen penger mens du studerer
 9. Få studielån på videregående skole
 10. Nå lenger
Vis alle utdanninger fra NooA – Nordic open online Academy
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Studiekompetanse for fagarbeidere:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!