Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Skrivekurs for barn og ungdom

NooA – Nordic open online Academy
Sammendrag
Heltid/deltid
Nettstudier
90 dagers tilgang
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: Åpent for opptak hele året - Nettstudier
Søknadsfrist: Kontakt NooA
Kontakt lånekassen

Skrivekurs for barn og ungdom

Lær kidsa skriving!

Dette er et skrivekurs for barn og ungdom som er glade i å skrive. Kurset bygger på NooAs erfaringer med skrivekurs for voksne på Forfatterskolen. Det er utviklet i samarbeid med Forfatterskole.dk og er tilgjengelig på både dansk og norsk. Kurset er utviklet spesielt med tanke på barn og ungdom fra 9 til 15 år. Det støtter og utvikler deres skriveferdigheter gjennom en leken tilnærming til historier og fortellinger. Kurset forutsetter at deltakeren får noe hjelp og veiledning fra en voksen kontaktperson. Deltakeren må bruke en e-postadresse (sin egen eller en voksens) og kontaktpersonen en annen. Kontaktpersonen får gratis tilgang til kursinnholdet og oppgavene.

skrivekurs for barn og ungdom

Innhold i skrivekurset

Den første regelen i dette kurset er at du ikke skal være redd for å skrive noe galt. Skriv som du har lyst og slik det lyder best for deg. Når du skriver historier som forfatter, er det du som bestemmer.

Skrivekurs for barn og ungdom består av fem leksjoner med oppgaver der du får trening i å bruke noen av verktøyene som finnes i forfatterens verktøykasse. Hver leksjon inneholder en innsendingsoppgave som læreren gir tilbakemelding på og en frivillig tankedelingsoppgave som deltakerne kan dele med de andre på kurset.

 1. Den første leksjonen introduserer din dikteriske frihet. Du skal studere to tegninger og bruke din dikteriske frihet til å fortelle mer enn du ser på bildene. En historie med lyder, lukter og følelser. Der hovedpersonen er helten og skurken er skurk.
 2. Den andre leksjonen viser forskjellen mellom to fortellervinkler. Du lærer å skrive jeg-historier med helten i første person. Du lærer også hvordan du kan fortelle historien din med helten i tredje person.
 3. I den tredje leksjonen lærer du å gjøre historien din mer levende ved ikke bare å si, men å vise hvordan personene i fortellingen har det. I fortellingen du skal skrive, holder det ikke å bare å si at bursdagsbarnet blir glad for presangen, du må vise at hun stråler som en liten sol.
 4. Den fjerde leksjonen handler om hvordan du kan bruke direkte og indirekte tale i til å gjøre historiene dine mer levende. Oppgaven hjelper deg å gjøre historien din mer spennende og variert ved å bruke begge talemåtene.
 5. I den femte leksjonen skal du lage din egen lille historie ved å dikte veien videre på noe av det du har tenkt eller skrevet så langt i kurset.
For kontakt eller mer informasjon om Skrivekurs for barn og ungdom, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Du må kunne skrive en tekst med et tekstbehandlingsprogram. I tillegg må du, sammen med voksenkontakten din, kunne logge deg på NooAs læringsportal.

Studiefakta, Tittel m.m

Start når du vil. Du får tilgang til kurset i 90 dager fra den dagen du melder deg på. Kurset tilsvarer ca. 24 timer med aktivitet.

Kostnader

Pris for kurset er kr 2290. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Skrivekurs for barn og ungdom.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NooA – Nordic open online Academy

NooA – finn ditt nettkurs og start i dag

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte spørsmål med andre, og skolen er fleksibel for deg som liker best å studere i ditt eget tempo. 

ta opp fag fra vgs: byggdrifter, forfatter, helse, biologi, salgsfag og mye mer

Ulike studietilbud

Veien til studiekompetanse eller fagbrev kan være kortere enn du tror. NooA tilbyr nettkurs innen generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse og spesiell studiekompetanse. I tillegg til dette har skolen et stort utvalg av nettkurs i yrkesfag, som for eksempel helsefagarbeider og salg, service og sikkerhet. Skolen benytter seg av ulike digitale læringsverktøy for å sikre best mulig studieprogresjon. 

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

Ti fordeler med nettstudier på NooA

 1. Start i dag
 2. Studer der du er
 3. Lær av de beste digitale lærerne
 4. Lær i sosiale nettverk med andre
 5. Bruk 180 dager per kurs
 6. Studer i ditt eget tempo
 7. Få mye læring for pengene
 8. Jobb og tjen penger mens du studerer
 9. Få studielån på videregående skole
 10. Nå lenger
Vis alle utdanninger fra NooA – Nordic open online Academy
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Skrivekurs for barn og ungdom:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!