Vis studentum.no som: Mobil

Ledelse av utviklings- og endringsarbeid

NLA Høgskolen
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Trondheim
1 år
Deltid
Høst
Klasserom

Ledelse av utviklings- og endringsarbeid

Ledelse av utviklings- og endringsarbeid er mer aktuelt enn noen gang tidligere. Hendelsene det siste året har stilt store krav til ledernes evne til å møte det uforutsette. Også den nasjonale ordningen knyttet til barnehage- og skolebasert kompetanseutvikling (Rekomp og Dekomp) aktualiserer studiet. Gjennom denne utdanningen vil du tilegne deg kunnskap, holdninger og ferdigheter som er nødvendige for å kunne planlegge, gjennomføre og evaluere utviklings- og endringsarbeid ved egen barnehage eller skole.

Nytt fra høsten 2021 er at både barnehageledere og skoleledere kan søke videre-utdanningen. Tilbudet er for barnehage- og skoleledere som har gjennomført nasjonal styrer-/rektorutdanning eller tilsvarende, og kan gi innpass i masterløp innenfor utdanningsledelse eller tilsvarende masterutdanning. Å lede utviklings- og endringsarbeid krever høy kompetanse. Gjennom videre-utdanningen tilegner du deg kompetanse som er nødvendig for å møte kompleksiteten i lederrollen og for å lede kollektive læringsprosesser i profesjonsfellesskapet ved egen barnehage eller skole.

Videreutdanningen blir tilbudt i samarbeid med Høgskolen på Vestlandet (HVL) på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet (UD), og opptaket blir gjennomført hos HVL.

I studiet: tilegner du deg kunnskap, holdninger og ferdigheter som er nødvendige for å kunne identifisere utviklings- og endringsbehov ved din barnehage eller skole. lærer du å planlegge, lede og evaluere utviklings- og endringsarbeid, og å lede og utvikle kollektive prosesser og profesjonelle læringsfellesskap. lærer du om barnehage- og skolebasert kompetanseutvikling som for eksempel å analysere og utvikle kulturen på egen arbeidsplass. Undervisningsmåter Ledelse av utviklings- og endringsarbeid er en del av UD sitt nasjonale videreutdanningstilbud for barnehage- og skolesektoren.

NLA Høgskolen

NLA Høgskolen

NLA Høgskolen er en offentlig godkjent privat høgskole med et bredt studietilbud i Bergen, Oslo og Kristiansand. NLA har et kristent verdigrunnlag.

På NLA finner du et studietilbud som omfatter Lærerutdanning, Pedagogikk, Teologi, religion og filosofi, Interkulturelle studier, Journalistikk, medier og kommunikasjon, Musikk, Økonomi og administrasjon og Idrett.

De tre studiestedene ved NLA Høgskolen er:

  • NLA Høgskolen Bergen
  • NLA Høgskolen Staffeldtsgate
  • NLA Mediehøgskolen Gimlekollen
Vis alle utdanninger fra NLA Høgskolen

Kontaktinformasjon til NLA Høgskolen

NLA Høgskolen

Amalie Skrams vei 3
5812 Bergen

Tlf: 55 54 07 00
Fax 55 54 07 01


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!