Vis studentum.no som: Mobil

Kristendomskunnskap, religion, livssyn og etikk

NLA Høgskolen
Sammendrag
Heltid
Årsstudium
2 semestre / 1 år
Ja

Kristendomskunnskap, religion, livssyn og etikk

Årsstudium i KRLE

Årsstudium i kristendomskunnskap, religion, livssyn og etikk (KRLE)

Studiet skal favne om både faglig kompetanse, yrkesmessig kvalifisering og personlig danning. Studiet skal også gi deg innføring i fagets vitenskapelige disipliner, faglige kvalifikasjoner for yrkeslivet, fremme yrkesetisk holdning og stimulere til aktiv deltakelse i kirke-, samfunns- og kulturliv nasjonalt og internasjonalt, samt hjelp til livs- og kulturtolkning og  bidra til deres danning som oppdragere og kulturformidlere.

Målgruppe

Årsstudiet i KRLE passer bra for deg som ønsker et studium av kristendomskunnskap generelt eller et spesielt emne innenfor faget, med tanke på kvalifisering for tjeneste i kirke, skole, hjem og samfunn. Det passer også for deg som ønsker å gå videre på en mastergrad i kristendomskunnskap.

Yrkesmuligheter

Faget kristendomskunnskap (K) med emnestudier i religion (R) og livssyn (L), etikk og filosofi (E&F) har som sitt primære mål å utdanne lærere for grunnskolen og videregående skole i det offentlige og private skoleverket. Studiet kan også bygges opp slik at det kvalifiserer for undervisningsoppgaver i kirken i tillegg til at det enten alene eller i kombinasjon med andre studiefag kvalifisere for andre yrker og oppgaver i kirke og samfunn nasjonalt og internasjonalt. Kristendomsstudiet kan bl.a. kvalifisere for forkynnerstillinger i kirke og misjon. Det kan videre inngå i en presteutdanning eller i kompetansegrunnlaget for bistandsarbeid.

  Opptakskrav/Søknad

  Generell studiekompetanse.

  Studiepoeng

  60

  NLA Høgskolen

  NLA

  NLA Høgskolen

  NLA Høgskolen er en privat, kristen høgskole, åpen for alle uansett livssyn. Høgskolen er akkreditert av NOKUT. Høgskolen har ca. 2 000 studenter og 200 ansatte fordelt på de tre regionsentrene Bergen, Kristiansand og Oslo.

  Her finner du et studietilbud som omfatter lærer, pedagogikk, kristendom, interkulturelle studier, religion og kultur, mediefag, økonomi og administrasjon, musikk, ex.phil og idrett.

  De tre studiestedene ved NLA Høgskolen er:

  • NLA Høgskolen Bergen
  • NLA Høgskolen Staffeldtsgate
  • NLA Mediehøgskolen Gimlekollen
  Vis alle utdanninger fra NLA Høgskolen

  Kontaktinformasjon til NLA Høgskolen

  NLA Høgskolen

  Amalie Skrams vei 3
  5812 Bergen

  Tlf: 55 54 07 00
  www.nla.no

  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!