Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor og master i teologi

NLA Høgskolen
Sammendrag
Heltid
6 år
Master, 5 år
Oppstart: Høst - Bergen
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Bachelor og master i teologi

Vil du bli prest, misjonær eller pastor? Ønsker du å få et godt grunnlag for å formidle kristen tro? Da er teologistudiet aktuelt for deg.

Med bachelorgrad og master i teologi fra NLA Høgskolen kan du bli prest i Den norske kirke, eller forsamlingsleder eller pastor i andre kirkesamfunn og menigheter.

God kunnskap om den kristne tro gir deg et godt grunnlag for å bidra i undervisning og i kirkelig opplæring og tjeneste, og for å delta kritisk og konstruktivt i samfunnsdebatten.

Som prest vil du få lederfunksjoner, og ved å studere teologi på NLA Høgskolen får du mulighet til å velge ulike ledelsesfag som en del av din bachelorgrad.

Presteutdanningen går over seks år og består av bachelor- og mastergrad i teologi og ett år praktisk-teologisk utdanning. Ved NLA Høgskolen i Bergen tilbys bachelor, master og et halvt år integrert praktisk-teologisk utdanning. Med dette grunnlaget kan du få opptak til det siste semesteret med praktisk-teologisk utdanning ved Det teologiske menighetsfakultet (MF) i Oslo eller Misjonshøgskolen i Stavanger.

Opptakskrav/Søknad

  • Generell studiekompetanse til bachelorgraden
  • For mastergraden: Bachelorgrad i teologi eller tilsvarende

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng) + Mastergrad (120 studiepoeng)

NLA Høgskolen

NLA Høgskolen

NLA Høgskolen er en offentlig godkjent privat høgskole med et bredt studietilbud i Bergen, Oslo og Kristiansand. NLA har et kristent verdigrunnlag.

På NLA finner du et studietilbud som omfatter Lærerutdanning, Pedagogikk, Teologi, religion og filosofi, Interkulturelle studier, Journalistikk, medier og kommunikasjon, Musikk, Økonomi og administrasjon og Idrett.

De tre studiestedene ved NLA Høgskolen er:

  • NLA Høgskolen Bergen
  • NLA Høgskolen Staffeldtsgate
  • NLA Mediehøgskolen Gimlekollen
Vis alle utdanninger fra NLA Høgskolen

Kontaktinformasjon til NLA Høgskolen

NLA Høgskolen

Amalie Skrams vei 3
5812 Bergen

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!