Tannhelsesekretær Vg3
Som tannhelsesekretær assisterer du tannlegen under ulike behandlingssituasjoner. Du vil ha ansvaret for røntgenarbeid og enklere laboratoriearbeid. I tillegg vil du ha hovedansvaret for hygienen og smittevernet på tannklinikken, hvor rengjøring, sterilisering og vedlikehold av instrumenter og utstyr inngår.
Utdanning
Du vil lære mer om ulike sykdommer som kan oppstå i tennene og munnhulen, samt hvordan man kan fremme god tann- og munnhelse ved hjelp av forebyggende arbeid. Du vil også bli godt kjent med gjeldende lovverk og forskrifter som knyttes opp mot bl.a. konflikthåndtering og yrkesetiske problemstillinger.
Det kreves å ha fullført Helse- og oppvekstfag Vg1 og Helseservicefag Vg2, for å ta dette studiet. Dersom du har annen helsefaglig bakgrunn som kan erstatte deler av dette løpet, kan du ta kontakt med Opplæringskontoret i ditt fylke.
Tannhelsesekretær Vg3 gir deg de teoretiske kvalifikasjonene du trenger. Det anbefales at du har praksis fra f.eks. offentlig eller privat tannklinikker, spesialklinikker eller kjevekirurgiske avdelinger ved sykehus.
N.B. I tillegg til programemnene (som inngår i Tannhelsesekretær Vg3, kreves det at du har Kroppsøving Vg3, med mindre du får fritak. Formelt fritak må søkes fra skolen hvor du går opp til eksamen som privatist.
Videre studier/jobbmuligheter
De aller fleste tannhelsesekretærer jobber i den offentlige eller private tannhelsetjenesten, ved de odontologiske fakultet i Oslo, Bergen og Tromsø, ved spesialklinikker eller i Forsvaret. Sentrale arbeidsoppgaver er:
- smittevern
- sterilisering, vedlikehold og klargjøring av instrumenter til pasientbehandling
- bestilling av forbruksvarer
- serviceytelse til pasienter, pårørende og samarbeidspartnere
- administrativt arbeid
Opptakskrav/Søknad
Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt eller din tidligere videregående skole. Våre studierådgivere hjelper deg også gjerne - ta kontakt på 67 58 88 00.
Eksamen
Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.
Studiefakta, Tittel m.m
Videregående opplæring.
Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen. De fleste kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene.
Hvorfor velge NKI Nettstudier?
Rullerende opptak
Behov på arbeidsmarkedet
Kombinere arbeid
med studier
Jeg vil vite mer!
NKI Nettstudier
Bygg din kompetanse med NKI
Vi bidrar til å bygge kompetansen din og hjelper deg med å komme dit du vil, på din måte. Alt du trenger er et utgangspunkt og et potensial. Det har du - resten har vi. Velkommen til oss!
NKI – Studier som tar deg videre
NKI er en norsk, ledende aktør innen nettutdanning – med fokus på læring gjennom hele livet. Vi var først i Europa med å tilby nettundervisning, og vi har fokus på å legge til rette for en fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder.
Vi bruker de nyeste og mest fleksible verktøyene innen digital læring - med fokus på pedagogikk, for å sikre at du når målene dine. Vi skaper fremtidens utdanning gjennom å benytte oss av de beste tilbyderne av teknologi og læring, og jobber aktivt med innovasjon og kvalitetssikring.
Kontakt NKI
Vårt kundesenter vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg med ditt valg av utdanning mellom kl. 09-16 (man-fre). Ring 67 58 88 00 for gratis studierådgivning – vi venter på deg!