Vis studentum.no som: Mobil

Saksbehandling i helse- og omsorgssektoren

NKI Nettstudier
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
12 måneder (fleksibel gjennomføring)
Deltid
Ikke støttet av lånekassen
16 800 NOK
Fleksibel oppstart
Søknadsfrist: Løpende opptak
Nettstudier

Saksbehandling i helse- og omsorgssektoren

Utdanningen setter deg inn i de grunnleggende reglene som saksbehandling innen helse- og omsorgssektoren.

Det er økende krav til forvaltning og tjenesteyting på dette området, ikke minst siden samhandlingsreformen trådte i kraft. God forståelse av hvordan lover og forskrifter regulerer befolkningens rettigheter og plikter er en grunnforutsetning for å kunne utøve forsvarlig saksbehandling. Utdanningen gir grunnleggende saksbehandlerkompetanse og kvalifiserer deg for arbeid innen feltet.

Om utdanningen i Saksbehandling i helse- og omsorgssektoren

Utdanningen gir studentene en oversikt over rettigheter og plikter i helse- og omsorgstjenesten. Samt bidra til at studentene får kunnskaper om- og ferdigheter til å forvalte helse- og omsorgstjenestene.

Velferd og rettssikkerhet henger sammen: velferd sikres gjennom lovfestede rettigheter til ytelser og tjenester for dem som har behov for dette og saksbehandlingsreglene ivaretar rettssikkerheten gjennom en rekke krav som stilles til forvaltningen ved tildeling og fordeling av disse ytelsene og tjenestene.

Utdanningen, Saksbehandling i helse- og omsorgssektoren skal gi deg grunnleggende saksbehandlerkompetanse og kvalifiserer deg for dette arbeidet. Pensumet i kurset vil omhandle følgende temaer:

  • Studieenhet 1: Statlig organisering og juridisk metode
  • Studieenhet 2: Relevante lover og forskrifter i saksbehandlingen
  • Studieenhet 3: Kommunal organisering og materielle lovkrav. Pasienter og brukeres rett til kommunale helse- og omsorgstjenester
  • Studieenhet 4: Saksutredningsfasen
  • Studieenhet 5: Vedtaksfasen
  • Studieenhet 6: Klagesaksfasen
For kontakt eller mer informasjon om Saksbehandling i helse- og omsorgssektoren, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Det er behov for saksbehandlerkompetanse i den kommunale helsetjenesten, spesial helsetjenesten, bestillerkontor/utførerkontor og andre deler av helse- og sosialtjenesten – privat og offentlig.

Opptakskrav/Søknad

Ingen formelle opptakskrav.

Studiefakta, Tittel m.m

Dette studiet tilbys som nettstudium med fleksibel oppstart. Studietiden er beregnet som deltid. Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo.

I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Når innsendingsoppgaven er bestått, er kurset gjennomført og bestått, og du kan be om kursbevis.

Hvorfor velge NKI Nettstudier?

Rullerende opptak

Behov på arbeidsmarkedet

Kombinere arbeid

med studier

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Saksbehandling i helse- og omsorgssektoren.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NKI Nettstudier

Bygg din kompetanse med NKI 

Vi bidrar til å bygge kompetansen din og hjelper deg med å komme dit du vil, på din måte. Alt du trenger er et utgangspunkt og et potensial. Det har du - resten har vi. Velkommen til oss!

NKI – Studier som tar deg videre

NKI er en norsk, ledende aktør innen nettutdanning – med fokus på læring gjennom hele livet. Vi var først i Europa med å tilby nettundervisning, og vi har fokus på å legge til rette for en fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder.

Vi bruker de nyeste og mest fleksible verktøyene innen digital læring - med fokus på pedagogikk, for å sikre at du når målene dine. Vi skaper fremtidens utdanning gjennom å benytte oss av de beste tilbyderne av teknologi og læring, og jobber aktivt med innovasjon og kvalitetssikring.

Kontakt NKI

Vårt kundesenter vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg med ditt valg av utdanning mellom kl. 09-16 (man-fre). Ring 67 58 88 00 for gratis studierådgivning – vi venter på deg!

Vis alle utdanninger fra NKI Nettstudier

Kontaktinformasjon til NKI Nettstudier

NKI Nettstudier

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Saksbehandling i helse- og omsorgssektoren:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!