Vis studentum.no som: Mobil

Medisinsk sekretær

NKI Nettstudier
Sammendrag
Heltid/deltid
1 semester (heltid) eller 2 semester (deltid)
Yrkesrettede kurs og utdanninger
42 600 - 62 200 NOK
august 2020
Nei
Søknadsfrist: Løpende opptak
Bergen, Fredrikstad, Nettstudier, Oslo, Stavanger, Trondheim
Startdatoer
Bergen Søknadsfrist
august 2020 
Oslo
august 2020 
Løpende opptak
Trondheim
august 2020 

Medisinsk sekretær

Har du lyst på en spennende jobb der du får jobbe tett på andre mennesker? Trives du med varierende arbeid der du får jobbe tett med annet helsepersonell? Medisinsk sekretær er en kort, yrkesrettet utdanning som gir deg de praktiske og teoretiske kunnskapene du trenger for å jobbe på sykehus, klinikker og private legekontorer. Denne utdanningen gir deg kompetanse på flere fagområder og åpner døren for en spennende karriere. Å bidra til å oppdage og utrede sykdom gir mening. Nettopp derfor er du viktig!

Beskrivelse

Medisinsk sekretær er en praktisk rettet utdanning med meget gode jobbmuligheter på både sykehus og legekontor. Etter endt utdanning er du kvalifisert til å gå rett ut i jobb, uten en lang opplæringsperiode. Utdanningen er praktisk rettet og legger grunnlaget for at du skal kunne jobbe i kontoradministrative funksjoner, med både pasienter, pårørende og helsepersonell. Du får også trening i å bruke relevante IT-systemer i helsevesenet.

Praktisk laboratoriearbeid er en obligatorisk del av undervisningen, og skiftestuearbeid kan gjennomføres som tilleggsmodul. Denne utdanningen er ikke en fagskoleutdanning, men en yrkesrettet utdanning som tilbys. 

Medisinsk sekretær er et utdanningsløp som tilbys av private utdanningsinstitusjoner. Utdanningen må ikke forveksles med Helsesekretær, som er et 3-årig løp i den videregående skolen. Medisinsk sekretær har hovedfokus på kontoradministrative funksjoner som utføres på sykehus, men egner seg også for arbeid på legekontor. Utdanningen gir ikke autorisasjon etter helsepersonelloven.

Gjennomføring:

 • Stedbasert: denne utdanningen har fast oppstart og tilbys stedbasert i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger- neste studiestart august 2020
 • Nettstudier fast oppstart: denne utdanningen tilbys også som nettstudier med fast oppstart - neste studiestart september 2020
 • Nettstudier m/samling: denne utdanningen tilbys også som nettstudier med fast oppstart som samlinger - neste studiestart september 2020

KARRIEREMULIGHETER

På sykehus vil arbeidsoppgavene variere noe alt etter hvilken type stilling du har. Arbeidsoppgaver på sykehus kan være knyttet til pasientlogistikk:

 • Telefontjenester
 • Timebestilling
 • Innkalle etter venteliste/ flytte timer
 • Ekspedere pasienter til poliklinikk
 • Oppretting og ajourføring av sykejournaler
 • Skaffe til veie journaler/røntgenbilder
 • Ulike former for skrivetjeneste
 • Pasientservice

På legekontorer kan arbeidsoppgavene i tillegg inkludere mer praktisk pasientrettet arbeid:

 • Sårskift
 • Fjerning av sting
 • Blodprøvetaking
 • Setting av vaksiner, B12-injeksjoner m.m.
 • Assistanse ved pasientundersøkelser og småkirurgi
 • Blodtrykksmåling, pulskontroll, EKG, spirometri, etc.
For kontakt eller mer informasjon om Medisinsk sekretær, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Du må være fylt 18 år ved studiestart. Det er ingen andre absolutte opptakskrav for denne utdanningen.

Vi anbefaler at studentene har tilstrekkelig norskkunnskap til å følge undervisningen og kunne skrive besvarelser på norsk. For å ivareta søkernes hensyn forbeholder vi oss retten til å nekte opptak når vi vurderer at det åpenbart ikke er hensiktsmessig å starte utdanningen.

Eksamen

Yrkesrettet utdanning/ kurs.

Eksamen

Det gjennomføres skriftlig eksamen i 4 emner. Vi benytter hjemmeeksamen som eksamensform. I laboratoriearbeid er det ingen eksamen, her oppnår du bestått på bakgrunn av praktisk arbeid og oppmøte i undervisningen.

Kostnader

Stedbasert: Kr 62.200,- inklusiv registreringsavgift og eksamensavgift. Noen lærebøker kommer i tillegg.

Nettutdanning: Kr 42.600,- inklusiv registreringsavgift og eksamensavgift. Noen lærebøker kommer i tillegg.

Nett med samlinger: Kr 49.800,- inklusiv registreringsavgift og eksamensavgift. Noen lærebøker kommer i tillegg.

Studiet er ikke godkjent for lån og stipend i Lånekassen. NKI tilbyr imidlertid en egen finansieringsordning med samme betingelser som Statens Lånekasse. Ta kontakt for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisinsk sekretær.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NKI Nettstudier

Bygg din kompetanse med NKI 


Ring 67 58 88 00 for gratis studierådgivning – vi venter på deg!

Vårt kundesenter vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg med ditt valg av utdanning mellom kl. 08-16 (man-fre).

NKI – Studier som tar deg videre

NKI er en norsk, ledende aktør innen nett- og stedbasert utdanning – med fokus på læring gjennom hele livet. Vi var først i Europa med å tilby nettundervisning, og legger til rette for fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder. Vår visjon er at alle studenter skal nå sine mål. For å få til dette, benytter vi oss av de beste tilbyderne av teknologi og læring, og jobber aktivt med innovasjon og kvalitetssikring av våre produkter og tjenester. Gjennom våre redaktører, produktansvarlige og pedagoger holder vi oss oppdaterte gjennom internasjonale kunnskapsfora. Vi tilbyr i dag over 200 forskjellige studier og kurs, og har i tillegg til nettstudier, skoler i Oslo, Trondheim og Bergen. Vi hjelper studentene med å nå sine mål, gjennom en fleksibel studiehverdag med tilpasset læring og oppfølging. Med utdanning fra NKI, blir du attraktiv på arbeidsmarkedet.

*Noen av våre partnere har tradisjonelle semesterløp som vi følger og det er begrensninger på opptaket på noen av disse studiene.

Vis alle utdanninger fra NKI Nettstudier

Kontaktinformasjon til NKI Nettstudier

NKI Nettstudier

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo


Studiested og bomuligheter

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler

Lene Marie
(5)
Jeg likte alt ved Treider Fagskoler. Hvordan timene var lagt opp, eksamen og ikke minst den utrolig gode stemningen som var i alle timer uavhengig av lærere.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisinsk sekretær:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler