Vis studentum.no som: Mobil

Generell studiekompetanse

NKI Nettstudier
Sammendrag
Heltid/deltid
Inntil 24 måneder
Videregående skole / Studiekompetanse
Oppstart: NKI har studiestart hver dag, hele året - Nettstudier
Søknadsfrist: Kontakt NKI
32 900 NOK
Ja

Generell studiekompetanse

Generell studiekompetanse åpner dørene til høyere utdanning og gjør det mulig å søke opptak ved høyskoler og universitet. Enten du ønsker å ta alle fagene, eller kun mangler enkeltfag, er det aldri for sent - vi hjelper deg med å fullføre videregående!

Mangler du alle fagene? Manglende generell studiekompetanse kan sette en stopper for videre utdanning. Om du mangler alle fagene fra videregående, kan det virke håpløst å komme seg videre. Men det finnes en løsning. Du kan søke om å få generell studiekompetanse med 23/5-regelen. For å søke med 23/5-regelen, må du fylle 23 år det året du søker til høyere utdanning, og du må kunne vise til 5 år med praksis/utdanning etter grunnskolen. Om du kvalifiserer for å søke opptak til høyere utdanning med 23/5-regelen, holder det at du består eksamen i de 6 hovedfagene (norsk, engelsk, matte, samfunnsfag, historie og naturfag). Disse fagene kan du ta hos oss, og du kan begynne når du vil, om du har fylt 23 år eller ikke. Når alle fagene er bestått, kan du søke til høyere utdanning med Generell studiekompetanse fra det året du fyller 23.

Har du noe allmennfaglig utdanning, og ønsker kun å ta opp enkeltfag? Disse kan du også ta hos oss. NB! Sjekk med din lokale videregående skole hva som kreves for at du skal få godkjent generell studiekompetanse.

Matematikk 1P og 2P er minstekravet i matematikk for å oppnå generell studiekompetanse. Dersom du ønsker å gå videre med realfag, så anbefales du å ta matematikk 1T.

Er du usikker på hvilke fag du trenger, og hvilket program som er riktig for deg? Du kan også ringe en av våre studierådgivere. Vi hjelper deg gjerne.

Obligatoriske fag

  • Norsk Vg1/Vg2/Vg3 studieforberedende
  • Engelsk Vg1 studieforberedende
  • Samfunnsfag Vg1/Vg2 studieforberedende
  • Historie Vg3 påbygging
  • Naturfag Vg1 studieforberedende
  • Matematikk 2P

Valg av matematikk

  • Matematikk 1T, studieforberedende Vg1
  • Matematikk 1P, studieforberedende Vg1

Kontakt NKI for mer informasjon om Vg3 påbygging generell studiekompetanse.  

For kontakt eller mer informasjon om Generell studiekompetanse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Generell studiekompetanse bygger grunnmuren for videre utdanning, som igjen gir deg svært mange yrkesmuligheter.

Opptakskrav/Søknad

Studiet krever ingen spesielle forkunnskaper.

Studiefakta, Tittel m.m

Generell studiekompetanse / ta opp fag fra VGS.

Du kan bruke inntil 24 måneder på å gjennomføre dette studiet. Dersom du ser at du trenger lenger tid på å fullføre kan du søke om forlengelse. Hvis du søker om forlengelse før studietiden har gått ut koster det 350 kroner per måned. Hvis du søker om forlengelse etter at den ordinære studietiden har gått ut koster det først 500 kroner i oppstartsgebyr og så 350 kroner per måned.

Eksamen

Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen ved Privatistkontoret i hjemfylket ditt, eller via privatistweb.no

Frister for oppmelding varierer, men er vanligvis 5. -15. januar for eksamen til sommeren og 5. - 15. september for eksamen til jul. Eksakt dato får du ved å kontakte fylkeskommunen. Pris for forbedringsfag varierer fra fylke til fylke.

 Kontakt NKI Nettstudier for mer informasjon

Kostnader

Pris 32.900,-

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Generell studiekompetanse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NKI Nettstudier

Bygg din kompetanse med NKI 


Ring 67 58 88 00 for gratis studierådgivning – vi venter på deg!

Vårt kundesenter vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg med ditt valg av utdanning mellom kl. 08-16 (man-fre).

NKI – Studier som tar deg videre

NKI er en norsk, ledende aktør innen nett- og stedbasert utdanning – med fokus på læring gjennom hele livet. Vi var først i Europa med å tilby nettundervisning, og legger til rette for fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder. Vår visjon er at alle studenter skal nå sine mål. For å få til dette, benytter vi oss av de beste tilbyderne av teknologi og læring, og jobber aktivt med innovasjon og kvalitetssikring av våre produkter og tjenester. Gjennom våre redaktører, produktansvarlige og pedagoger holder vi oss oppdaterte gjennom internasjonale kunnskapsfora. Vi tilbyr i dag over 200 forskjellige studier og kurs, og har i tillegg til nettstudier, skoler i Oslo, Trondheim og Bergen. Vi hjelper studentene med å nå sine mål, gjennom en fleksibel studiehverdag med tilpasset læring og oppfølging. Med utdanning fra NKI, blir du attraktiv på arbeidsmarkedet.

*Noen av våre partnere har tradisjonelle semesterløp som vi følger og det er begrensninger på opptaket på noen av disse studiene.

Vis alle utdanninger fra NKI Nettstudier

Kontaktinformasjon til NKI Nettstudier

NKI Nettstudier

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Generell studiekompetanse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!