Vis studentum.no som: Mobil

Allmennfaglig påbygg u/fagbrev

Metis Privatistskole
Sammendrag
Varighet: Helårskurs
Heltid/Deltid: Heltid/deltid
Oppstart: August
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Utdanningsinstitutt: Metis Privatistskole
Type utdanning: Videregående skole / Studiekompetanse
Studiesteder: Bergen, Oslo, Sandnes, Stavanger
Gå videre til: Skolens hjemmeside

Allmennfaglig påbygg u/fagbrev

Metis Education / Metis Privatistskole

Allmennfaglig påbygg uten fagbrev

Ønsker du å ta allmennfaglig påbygg uten fagbrev? Metis Privatistskole tilbyr denne pakken i Bergen, Sandnes og Oslo. Kurset er et helårskurs og består av seks fag. Kursstart er i august.

Metis tilbyr også Allmennfaglig påbygg med fagbrev.

Naturfag inkludert laboratoriekurs (halvår)

Naturfag (Vg1) inngår i treårig vitnemål innenfor studieforberedende utdanningsprogram og er ett av fagkravene til generell studiekompetanse for deg som skal søke opptak etter 23/5- regelen eller som skal ta påbygging til generell studiekompetanse. Naturfag Vg1 tilsvarer Naturfag GK fra R-94.

Muntlig praktisk eksamen.

Historie (halvår)

Historie er ett av de seks minstekravsfagene som gir studiekompetanse. Gjennom faget får du god oversikt over verdens- og Norgeshistorien de siste 4000 årene. Hovedfokus i faget er Europas utvikling fra Antikken (800 f.kr - 500 e.kr) og frem til i dag, samt Norges historie fra vikingtid til velferdsstat og oljenasjon. Sentale begreper er demokrati, sosial-lagdeling, teknologi og økonomi. Årsak og virkning er viktigere enn årsstall og kongenavn. Med Historie står du sterkere rustet til å forstå og analysere dagens samfunn og hendelser.

Muntlig eksamen.

Matematikk 2P-Y (halvår)

Matematikk 2P-Y er påbyggingskurset i praktisk matematikk for privatister som har gått yrkesfag og som skal ta påbygging til generell studiekompetanse. Sammen med 1P-Y (Vg1) dekker 2P-Y minimumskravet i matematikk for generell studiekompetanse. Har du 1P-Y fra før og skal forbedre eller fullføre matematikk fra påbyggsåret, velger du dette kurset

Skriftlig eksamen.

Norsk (helår)

Norsk muntlig og skriftlig inngår i treårig vitnemål innenfor studieforberedende utdanningsprogram og er ett av fagkravene til generell studiekompetanse for deg som skal søke opptak etter 23/5 regelen eller som skal ta påbygging til generell studiekompetanse. Har du fritak i sidemål skal du melde deg opp til eksamen i hovedmål skriftlig og muntlig

Det er tre eksamener i norskfaget; Skriftlig eksamen: Norsk hovedmål og sidemål. Muntlig eksamen: Norsk muntlig.

Kroppsøving (halvår)

Kroppsøving er ett av de obligatoriske fellesfagene til treårig vitnemål innenfor studieforberedende utdanningsprogram. Faget inngår også i Vg3 påbygg til generell studiekompetanse. Hovedområder er i faget er idrettsaktivitet, friluftsliv, trening og livsstil.

Praktisk-muntlig eksamen.

Sosiologi og sosialantropologi (halvår)

Sosiologi og sosialantropologi (Vg2) er et valgfritt programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram; samfunnsfag, språk og økonomi. Sammen med Sosialkunnskap (Vg3) eller Politikk og menneskerettigheter (Vg3) utgjør faget én av to valgfrie fordypninger innenfor ovennevnte programområde.

Muntlig eksamen.

Opptakskrav/Søknad

Forkunnskaper Naturfag 
Fullført grunnskole eller tilsvarende

Forkunnskaper Historie
Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Forkunnskaper Matematikk 2P-Y
Matematikk 1P-Y (3 timers fag) på Vg1

Forkunnskaper Norsk
Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Forkunnskaper Kroppsøving
Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Forkunnskaper Sosiologi og sosialantropologi
Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Studiefakta, Tittel m.m

Allmennfaglig påbygg uten fagbrev.

Tilbys i:

  • Bergen
  • Oslo
  • Sandnes

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Allmennfaglig påbygg u/fagbrev.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Metis Privatistskole

Ta opp fag Privatist

Metis Privatistskole – din nøkkel til høyere utdanning

Ønsker du å ta opp fag, forbedre vitnemålet ditt eller oppnå generell studiekompetanse? Eller kanskje du trenger ekstra fordypnings- eller realfagspoeng? Ta fagene du trenger på Metis Privatistskole!

Siden 2008 har Metis Privatistskoler vært nøkkelen til høyere utdanning for flere tusen privatister. Hos oss kombinerer vi klasseromsundervisning med dyktige og engasjerte lærere, i tillegg til digitale ressurser på nett. Vi har erfaringen og kunnskapen for å hjelpe deg til å nå dine mål.

I dag har vi privatistskoler i Bergen, Oslo, Sandnes og Stavanger, samt nettstudier for deg som vil ha mer fleksibilitet. Skolene har fortløpende opptak til hel- og halvårskurs. Det vil si at du når som helst kan kontakte oss for å søke om skoleplass.

Mye inkludert i prisen

Hos Metis får du mye inkludert i prisen. Kurs i eksamens- og studieteknikk, leksehjelp i matematikk hver uke, kurs i GeoGebra, forkurs i matematikk før oppstart, labkurs, eksamensprep, skriftlig prøveeksamen og eksamenspreppekurs en helg rett før eksamen, og gratis rådgivning. I tillegg gir alle våre eksamensrettede kurs deg rett til støtte fra Lånekassen!

☆ KARAKTERGARANTI

Etter å ha hjulpet tusenvis av privatister frem mot eksamen vet vi at våre dyktige lærere og undervisningsopplegg fungerer. Vi tilbyr derfor karaktergaranti - bedre karakter eller pengene tilbake!

9 av 10 anbefaler skolen videre

Vi er stolte av at 9 av 10 anbefaler skolen videre (kundeundersøkelse 2018). Vi arbeider kontinuerlig med å gi våre privatister et best mulig tilbud og vi er glad for at undersøkelser viser at skolen oppfyller privatistenes høye forventninger.

Gratis rådgivning

Mange er usikre på hvordan de skal gå frem for å forbedre snittet og hvilke fag de kan ta. På Metis Privatistskole har vi dyktige og engasjerte rådgivere som hjelper deg med å finne den smarteste veien for å nå ditt mål.

☆ MAKSPRIS

Vi har makspris på 69 990,- for deg som skal ta mange fag. Det betyr at uansett hvor mange kurs du tar i løpet av to sammenhengende semestre vil kursavgiften ikke overstige denne summen.

Metis Privatistskole

 Metis Privatistskole Bergen

Metis Privatistskole Bergen holder sentralt til i Lars Hilles gate 17, mellom Grieghallen og Bystasjonen. Skolen ligger nært alle kollektivtilbud.
E-post: privatist.bergen@metis.no

 Metis Privatistskole Sandnes

Metis Privatistskole Sandnes ligger sentralt i gågaten i Langgaten 54, med nærhet til kollektivtilbud som buss og jernbane. Her finner du også gode parkeringsmuligheter. Det går også tog til Stavanger hvert kvarter.
E-post: privatist.sandnes@metis.no

 Metis Privatistskole Stavanger
Metis Privatistskole Stavanger ligger i Løkkeveien 10. Skolen har nærhet til Stavanger sentrum og til et bredt kollektiv-tilbud.

E-post: privatist.stavanger@metis.no

 Metis Privatistskole Oslo

Metis Privatistskole Oslo ligger sentralt til i Grensen 13, med nærhet til kollektivtilbud som buss, trikk og t-bane.
E-post: privatist.oslo@metis.no

 Metis Nettstudier

Metis Nettstudier er for deg som vil ha fleksibilitet og mer personlig oppfølging enn ved tradisjonelle nettstudier. Som nettstudent får du din egen lærer som følger deg gjennom hele kurset og hjelper deg med å nå dine mål.
E-post: nettstudier@metis.no 

Kontakt oss også gjerne på telefon 09 321 eller 55 32 68 00!

Vis alle utdanninger fra Metis Privatistskole

Kontaktinformasjon til Metis Privatistskole

Metis Privatistskole

Lars Hilles gate 17
5008 Bergen


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Allmennfaglig påbygg u/fagbrev:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Rådgivere og lærere i ypperste...

Michael Andersen (27 år) har det siste året tatt opp fag fra videregående på Metis Privatistskole. Her kan du lese om hva han synes om å være privatist og hans erfaringer!

Les mer
Jobber mot toppkarakter i alle fag

Cathrine Thuland Hansen (29 år) forbedrer fag på Metis Privatistskole for å oppfylle sin store drøm om å komme inn på profesjonsstudiet i psykologi. Les om hennes erfaringer her!

Les mer
Sindre tar fagbrev og privatistk...

Sindre Skavhellen (21 år) tar opp fag ved Metis Privatistskole for å få både fagbrev og studiekompetanse samtidig. Han er spesielt fornøyd med lærerne og rådgiverne på Metis.

Les mer