Viser 1-20 av 91 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 91 treff
1
2
3
4
5

Hva er pedagogikk?

Pedagogikkutdanninger finnes som både enkeltemner, årsstudium og fullstendige programmer på bachelor- og masternivå. Ettersom fagfeltet er veldig stort, velger man visse fordypninger i løpet av studiet. Ulike retninger kan for eksempel være læreplan og utdanningspolitikk, pedagogisk psykologi og utvikling, danning og pedagogisk filosofi eller arbeidslivspedagogikk og organisasjonslæring. De fleste innføringsemnene i faget gir imidlertid et innblikk i hele spekteret av temaer og områder sentrale for pedagogikken.

Hvem passer pedagogikk for?

For å trives med pedagogikkstudiet bør du være interessert i mennesker på både individuelt og samfunnsmessig nivå. Ferdigutdannede pedagoger kan jobbe med veldig mye forskjellig, men de fleste vil ha mye med læring og utvikling å gjøre – enten det er individers eller organisasjoners læring det er snakk om. Ettersom det er en akademisk utdanning, bør du også like å fordype deg i teori og skrive akademiske oppgaver.

Opptakskrav på pedagogikk

For de fleste grunnutdanninger i pedagogikk og spesialpedagogikk kreves det kun generell studiekompetanse for å kvalifisere til opptak.

Jobbutsikter etter pedagogikkutdanning

Som nevnt kan pedagoger jobbe med mye forskjellig etter endt utdanning. Mange havner i skolesystemet på et eller annet nivå. Aktuelle stillinger her kan for eksempel være rådgiver, skoleleder eller som ansatt på etat-, direktorat- eller departementsnivå. Mange går videre i forskjellige forskerstillinger, eller havner i ulike konsulentstillinger. Det er også mulig å jobbe med opplæring, enten det er i kurssammenheng, i bedrifter eller på ulike lærer- eller profesjonsutdanninger.

Med en utdannelse i spesialpedagogikk jobber man oftere i det faktiske praksisfeltet. Her er det snakk om ulike spesiallærerroller i skole og barnehage, eller på kompetansesentre og forskjellige institusjoner.

Lønn som pedagog

Lønnen som pedagog varierer veldig. Havner du i det offentlige, har de som regel faste satser ut ifra stillingstittel, erfaring og utdanningslengde. I det private varierer lønnen mye mer, og om du tjener lite eller mye avhenger av forhold som firmaets størrelse, næring og sektor.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!