Bachelorstudium i billedkunst
Bachelorstudium i billedkunst
Bachelorutdanningen i billedkunst (BFA – Bachelor of Fine Art) er en treårig utdanning (180 studiepoeng) i et selvstendig og avsluttende studium der målet er å gi den enkelte student tilstrekkelig kunnskap til å etablere seg som uavhengig billedkunstner.
Bachelorprogrammet vektlegger eksperimentering og utforskning av prosesser, ideer, samarbeid og materialbruk. Vi begynner det første året med en lengre, intensiv workshop for å utvikle kreativitet, åpenhet og samarbeid. I det tredje året vil det legges vekt på utvikling og produksjon av et avgangsprosjekt. Det forventes at du gjennom disse tre årene utvikler en selvstendig praksis basert på egne valg av spørsmål, ideer og temaer, innenfor de mediene og arbeidsmetodene du finner mest hensiktsmessige.
I løpet av programmet vil du engasjere deg i fire hovedtyper aktiviteter. Hver av disse vektlegger sentrale aspekter ved den kunstneriske virksomheten:
- selvstendig arbeid, med vekt på atelierarbeid, individuell veiledning og gruppekritikk
- praktiske kurs, seminarer og workshops som undersøker ulike tema
- seminarer innenfor en rekke emner med mål om å utvikle et kritisk vokabular
- utstillingspraksis i galleriene våre på KHiO, i eksterne visningsteder eller offentlig rom
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
Opptak skjer på grunnlag av beståtte opptaksprøver og generell studiekompetanse (GSK). Unntak fra krav om generell studiekompetanse kan gjøres for søkere som gjennom opptaksprøven dokumenterer spesielle faglige kvalifikasjoner. Det forutsettes at søkeren behersker både norsk og engelsk på lik linje med søkere som har GSK.
Ved opptaksprøven legges det vekt på:
- motivasjon
- egnethet for studiet
- utviklingspotensial
- tidligere relevant erfaring
Studiefakta, Tittel m.m
Utveksling
Studentene oppfordres til å være aktive innenfor en større internasjonal kunstscene og til å bruke en del av sin studietid ved godkjente institusjoner i utlandet. Dette skal normalt skje i tredje eller fjerde semester, innenfor følgende rammer:
- ERASMUS: European Community Action Scheme for the Mobility of University Students.
- KUNO: Nordplus konst: består av nordiske kunstakademier, inkludert Estland, Latvia og Litauen.
- Bi-laterale avtaler med andre institusjoner kan utnyttes, samt godkjente student-initierte prosjekter.
Kunsthøgskolen i Oslo er medlem av ELIA, European League of Institutes of the Arts.
Få en påminnelse
Kunstakademiet
Kunstnerisk praksis utgjør kjernen i utdanningen ved Kunstakademiet. Avdelingen arbeider på tvers av medier, disipliner og tilnærminger – og behandler formale og materielle problemstillinger vel så mye som postkonseptuelle, sosiale og politiske spørsmål. Avdelingen selv tenker på Kunstakademiet som et...