Vis studentum.no som: Mobil

Billedkunst – Master

Kunstakademiet
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Benytt kontaktskjema - Oslo
Søknadsfrist: Kontakt Kunsthøgskolen i Oslo
Ja

Billedkunst – Master

Billedkunst Master

Fullført utdanning gir rett til graden billedkunst master (Master of Fine Art). Mastergradsstudiet i billedkunst utdanner kunstnere som er selvstendige, aktive bidragsytere i samtidskunst og relaterte samfunnsområder.

Studiet kvalifiserer for kunstnerisk virksomhet på internasjonalt nivå, og for annen virksomhet i samfunnet der det stilles krav til estetisk kompetanse og innovasjon. Kjernen i studiet er studentens eget kunstneriske arbeid og et teoretisk prosjekt knyttet til dette.

Billedkunst Master innebærer fordypning innenfor kunstteori, maleri, foto, skulptur - installasjon - performance og digital kunst med fokus på ett område eller flere områder i kombinasjon, samt fordypning i teoretiske emner. Det legges vekt på en transdisiplinær orientering og aktivt samarbeid med andre nstitusjoner, nasjonalt og internasjonalt. Studiet kombinerer selvstudium, teoretisk undervisning, kunstnerisk praksis og forskning.

Studiefakta, Tittel m.m

Master

Kunstakademiet

Kunstakademiet

Kunstnerisk praksis utgjør kjernen i utdanningen ved Kunstakademiet. Avdelingen arbeider på tvers av medier, disipliner og tilnærminger – og behandler formale og materielle problemstillinger vel så mye som postkonseptuelle, sosiale og politiske spørsmål.

Avdelingen selv tenker på Kunstakademiet som et unikt kollektiv: kunstnere fra en rekke bakgrunner, land, fagfelt, ulike kjønn og generasjoner møtes for å skape det de mener er det ideelle stedet for utviklingen av deres praksiser.

Som en del av Kunsthøgskolen i Oslo, Norges største utdanningsinstitusjon for kunstnere, tilbys Kunstakademiets studenter å samarbeide med dansere, koreografer, skuespillere, dramaturger og teaterregissører, samt grafiske designere, mote- og interiørdesignere, spesialister innenfor keramikk, tekstil, grafikk, metallarbeid og en rekke andre fagfelt. 

Vis alle utdanninger fra Kunstakademiet

Kontaktinformasjon til Kunstakademiet

Kunstakademiet

Fossveien 24
0551 Oslo

Tlf: 22 99 55 00
khio.no

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!