Vis studentum.no som: Mobil

Samfunnsansvar – Corporate Social Responsibility

Kulturstudier
Sammendrag
Heltid
Buenos Aires
Ett semester
Årsstudium
Oppstart: Vår / Høst - Buenos Aires
Ja

Samfunnsansvar – Corporate Social Responsibility

studere samfunnsansvar i buenos aires

Studere Samfunnsansvar i Buenos Aires – Corporate Social Responsibility

Vil du studere spansk og CSR i Buenos Aires? I tillegg til spansk kan du velge tilvalgsemnet Bedriftens samfunnsansvar - CSR - studiet av hvordan man med hell kan integrere miljø- og sosiale hensyn i bedriftsøkonomien. Studiene tilbys ved det svært moderne og prestisjetunge Universidad National de San Martin i Buenos Aires.

Undervisningsstart i februar og august.

Hva er CSR?

CSR – Corporate Social Responsibility – er et begrep som omhandler bedrifter og organisasjoners samfunnsansvar, utover det som er påkrevd gjennom lover og reguleringer. Samfunnsansvar betyr i denne sammenheng at bedrifter frivillig integrerer miljøhensyn og sosiale hensyn i sin virksomhet. Det store flertallet av multinasjonale selskaper må i dag kunne vise til strategier og dokumentasjon som viser at de tar CSR alvorlig. Stadig flere er bevisste på at CSR er økonomisk lønnsomt, fordi det flytter fokuset fra kortsiktig utbytte i retning av langsiktig oppbygging av virksomheten og dens omdømme. Samfunnsansvar er derfor noe annet enn veldedighet eller sponsing – det innbefatter en bærekraftig drift av selve virksomheten.

Kompetanse på CSR er høyt etterspurt, ikke minst av multinasjonale selskaper som har etablert seg i utviklingsland. Studiet retter seg mot studenter og arbeidsaktive som ser for seg å jobbe i internasjonale virksomheter. Studiet kan inngå i en bachelorgrad, for eksempel innenfor bedriftsøkonomi og samfunnsfag, eller tas som videreutdanning.

Alle kombinasjoner i Argentina

studere i argentina

CSR 1: Introduction to CSR & Sustainability

Studiet er en introduksjon til bedrifters samfunnsansvar og bærekraft. Emnet gir studentene et bredt teoretisk rammeverk for å integrere samfunnsansvar som en del av bedrifters strategiske planlegging og beslutningstaking. Med en tverrfaglig samfunnsvitenskapelig og humanistisk tilnærming gir dette kurset en oversikt over hvordan bedrifter kan skape finansielle og ikke-finansielle verdier for selskapet og samfunnet rundt.

CSR 2: Sustainability Strategies for SMEs

Studiet lar studentene fordype seg i CSR strategier for mindre bedrifter (Small and medium-sized enterprises - SMEs). Hovedfokuset i den senere CSR debatten har vært på store multinasjonale selskap. Samtidig vet man at mindre bedrifter bidrar med over halvparten av alle arbeidsplasser globalt. På CSR 2 utforsker studentene hvordan små bedrifter kan implementere bærekraftige strategier i sin kjernevirksomhet.

Feltstudier

Målet for studiet er at akademisk teori skal levendegjøres, og brynes mot det du selv opplever i Argentina. Dette skjer på ditt eget initiativ, men også organisert som feltstudier, der vi legger til rette for at du skal få kjennskap til konkrete og aktuelle eksempler som utfordrer de abstrakte begrepene forskerne strever med i sine bøker og forelesninger.

Slik forløper semesteret

 1. Selvstudieperioden: Før undervisningen begynner har du en fire-ukers selvstudieperiode da du skal gjøre deg kjent med pensum og skrive en kort oppgave.
 2. Undervisningsperioden i Buenos Aires varer fire måneder, med forelesninger, seminarer, felt-turer og gruppeoppgave.
 3. Veiledning, semesteroppgave og hjemmeeksamen.

For kontakt eller mer informasjon om Samfunnsansvar – Corporate Social Responsibility, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kan inngå i en bachelorgrad ved universitet eller høyskole eller som en del av en argentinsk bachelorgrad ved Universidad Nacional de San Martin. Snakk gjerne med Kulturstudier og din studieveileder om innpasning i din bachelorgrad.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

 • Forkunnskapskrav CSR1: Generell studiekompetanse
 • Forkunnskapskrav CSR2: CSR1, evt 60 stp

Søknad

Dersom det er ledige plasser på studiet det semesteret du har valgt, sender Kulturstudier deg tilbud om studieplass. Du bekrefter studieplassen ved å betale et depostium på 2000 kr. Deretter vil du motta løpende informasjon frem til studiestart slik at du kan forberede reisen og studiet. Du vil blant annet få oppdateringer om visum, bøker, pakking og Lånekassen.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med Kulturstudier!

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet gir 30 studiepoeng sammen med tilvalg.

Kostnader

Studiegebyr: 69 000 kr (59 000 uten overnatting)
Lånekassestøtte: Ca 90.000 med spanskstudier

Videopresentasjon

   

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Samfunnsansvar – Corporate Social Responsibility.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kulturstudier

Kulturstudier

Kulturstudier – Studier i Asia, Latin-Amerika og Afrika

Gjør deg klar til fremtidens globale arbeidsliv! Sammen med norske og utenlandske universitetspartnere tilbyr Kulturstudier engelskspråklige akademiske studier med høy kvalitet og relevans, for studenter og forelesere fra hele verden.

Kulturstudier tilbyr både semesterstudier, årsstudier og bachelorstudier i Argentina, Ghana, Nepal, Costa Rica og Vietnam. Alle studiene gir støtte fra Lånekassen!

Kulturstudier gir deg undervisning av høy faglig og pedagogisk kvalitet på spennende studiesteder rundt om i verden. Her får du unike kultur- og naturopplevelser, spennende fagkombinasjoner, nye bekjentskaper og verdifulle erfaringer. 

Studiepoeng og støtte fra Lånekassen

Kulturstudier samarbeider tett med universiteter og høyskoler i Norge, og i studielandene. Alle studiene gir støtte fra Lånekassen, og kan inngå i din bachelor etter søknad til universitet der du tar graden. Det legges vekt på å utnytte de fordelene det gir å arbeide i mindre grupper der man blir godt kjent med hverandre. Som student med Kulturstudier vil du oppleve at de faglige diskusjonene like gjerne kan foregå over kafébordet en sen kveld som i forelesningssalen eller seminargruppen. 

Kulturstudiers universitetspartnere er:                                           

 • OsloMet
 • Universidad Nacional de San Martin
 • Universidad Internacional San Isidro
 • University of Danang
 • Pokhara University
 • University of Cape Coast

Kulturstudier

Vis alle utdanninger fra Kulturstudier

Kontaktinformasjon til Kulturstudier

Kulturstudier

Markveien 35b
0554 Oslo


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Samfunnsansvar – Corporate Social Responsibility:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!