Vis studentum.no som: Mobil

Komposisjon heltid

Kulturama
Sammendrag
Heltid
80 uker
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: 24.08.2020 - Stockholm
Søknadsfrist: 15. mars
Ja

Heltidsutdanning i komposisjon på kulturama

studere komposisjon

Ta utdanning i komposisjon ved Kulturama

Kulturamas utdanning i komposisjon tar utgangspunkt i moderne studioteknikk i kombinasjon med omfattende musikkteori og klassisk komposisjon – retning komposisjon, filmmusikk og lyddesign.

I utdanningen inngår også instrumentasjon, formlære og etyde, der nivået kan tilpasses forkunnskapene dine. Du blir kjent med Wienklassicismens arrangering og formlære, romantikkens arrangering og formlære, samt impresjonisme med eksempelvis Debussys La Mer, og senere stiler som Stravinskijs Våroffer og Holsts Planetene.

I emnet filmmusikk og filmfortelling får du innsyn i foregangere som Wagner, Bruckner, Rickard Strauss, Mahler m.fl. Instrumentkunnskap inkluderer instrumentasjonsøvelser fra Mozert og fremover. Undervisningen inneholder også grunnleggende og moderne former: fra dansens opprinnelige former, viseformer, menuett, rondo, sonatform og til dags dato.

Læring og undervisning

I arbeidet med etyde og ved gjennomgang av komposisjoner, vil du få jobbe med det musikalske gjennom ulike innfallsvinkler. Det kan innebære oppgaver i form av å komponere på grunnlag av farge, fallende-økende, bilder, samt de fire elementene; konstanter, variabler, planeter og tekster. 

Studenter bruker både logikk og klassisk notasjon for å løse disse oppgavene. I tillegg jobber studentene med egne komposisjonsprosjekter.

Studiet tar sikte på å gi deg de ferdighetene du trenger for å bli en profesjonell innen ditt område, og gir deg muligheten til å komponere musikk på en personlige måte.

Fordypning

Ved slutten av det første året velger du om du vil ta hele utdanningen gjennom å fortsette på år nr. 2. Du som allerede har avanserte forkunnskaper, og ønsker å gå videre til en yrkesutdanning som gir mer dyptgående kunnskaper, kan starte direkte på år 2.

Opptakskrav/Søknad

Forkunnskaper
Gode kunnskaper i å selv skape musikk. Det er en fordel å ha kunnskap om harmonilære/satslære og gehør, samt grunnleggende kunnskap i formlære, instrumentkunnskap og studioteknikk.

Opptakskrav
Fullført videregående skole eller tilsvarende + noe yrkeserfaring.

Skolen holder opptaksprøve/audition for sine søkere. Ta kontakt med Kulturama for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Yrkesrettet utdanning i komposisjon

Kostnader

46 900 SEK per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Komposisjon heltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kulturama

kulturama

Kulturama – Ta steget mot din kreative framtid

Er du interessert i teater, musikk, dans, foto eller film? Kulturama er Nordens største senter for estetiske utdanninger og kurs. Skolen har 40 års erfaring med utdanning innen samtlige estetiske retninger. 

Utdanningene innen Dans, Musikal og Teater er et springbrett til høyskoler og gir muligheten til å utøve et yrke som du virkelig brenner for. Film- og Fotoutdanningene, samt utdanningene innen Sang, Musikk og Musikkproduksjon, tar deg ofte direkte ut i yrkeslivet.

Om du ser på operaens store scener rundt om i verden, vil du finne flere av Kulturamas tidligere studenter som ledende stjerner. På Kulturamas operautdanning velger du det uttrykket som best passer deg.

Spesialist på estetiske utdannelser

Kulturama er spesialist på estetiske utdannelser og tilbyr en rekke utdannelser innen:

  • Dans, Teater, Musikal
  • Foto, Film
  • Klassisk sang, Opera
  • Sang, Låtskriving
  • Musikk, Musikkproduksjon

Finn din styrke som artist

Kulturamas mål er at du skal vokse og blomstre til den artisten du har forutsetninger og mulighet til å bli. Dette ved å utvikle det personlige uttrykket ditt, gi deg høye tekniske ferdigheter, samt gi deg en solid teoretisk bakgrunn. Du vil finne dine styrker som artist, og du vil få verktøy og nettverk for fremtiden. Kulturama virkeliggjør drømmen din!

Fulltidsutdannelse med rett til lån og stipend

Alle utdannelsene står under statlig tilsyn og du har rett til lån og stipend. Studiene løper fra ett til to år og er bindende for ett år om gangen.

Vis alle utdanninger fra Kulturama

Kontaktinformasjon til Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Tlf: +46-(0)10-157 61 00
www.kulturama.se

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Komposisjon heltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!