Vis studentum.no som: Mobil

Klassisk Sang

Kulturama
Sammendrag
Varighet: 1 år
Pris: 42 700 SEK Momsfritt
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: 1.mars 2016
Utdanningsinstitutt: Kulturama
Oppstart: 22.august 2016 - Stockholm

Klassisk Sang

Klassisk sang på KulturamaKlassisk sang – bli sanger eller sangpedagog på Kulturama!

Vil du studere klassisk sang? Klassisk sang er en heltidsutdanning for deg som vil forbedre dine vokaltekniske ferdigheter og få erfaring som sanger eller sangpedagog. Ta utdanningen din på Kulturama i Stockholm!

Klassisk sang år 1 og 2 er studier på heltid som sammen danner en to-årig linje der hvert år kan søkes separat. Studiet retter seg mot deg med god sangerfaring og god allmennmusikalsk bakgrunn som nå vil satse på sangen for at i framtiden ha en karrière som sanger eller sangpedagog. Du kommer til å utvikle stemmen din og fordype dine kunnskaper innen klassisk repertoar.

Kursplanen fokuserer på sangteknikk, interpretation (tolkning av tekst og musikk), ensemblesang og sceneframføring. Du får en grundig gjennomgang av ulike språkområder og tidsepoker.
I løpet av studieåret på Klassisk Sang arrangeres det et flertall konserter, fra kirkekonserter til romanser.

Flere kjente sangere

Når du er ferdig med Klassisk Sang studiet så kommer du til å ha utviklet deg som klassisk sanger og ha nok kunnskaper for å kunne søke deg til yrkeslinjen. En del av undervisningen er gruppert inn i ulike nivåer og holdes sammen med begge årskursene. I løpet av årene som har gått har mange kjente sangere studert på Klassisk Sang, for eksempel den verdenskjente sopranen Miah Persson og den internasjonalt kjente musikalartisten Jesper Tydén.

Videre studier/jobbmuligheter

Klassisk sang år 2.

Opptakskrav/Søknad

Forkunnskaper
Allmenn musikalsk bakgrunn og erfaring fra sang eventuelt fra musikklinje på videregående eller kommunal musikkskole. Du bør ha tatt sangtimer.

Opptaksprøve

  • To valgfrie sanger av ulik karakter innen den klassiske tradisjonen skal framføres utenat. Ta med noter til skolens pianist. Egen akkompagnatør/ pianist eller a capella er ikke tillatt.
  • Leseprøve i noter, som du får på plass.
  • Kort intervju.

Studiefakta, Tittel m.m

Yrkesrettet utdanning i klassisk sang på Kulturama. 

Utdanningen kan tas som en deltidsutdanning, kontakt Kulturama for mer informasjon.

Kostnader

Studieavgift: 42 700 SEK per termin.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Klassisk Sang.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Kulturama

Kulturama

Kulturama – Ta steget mot din kreative framtid

Er du interessert i teater, musikk, dans, foto eller film? Kulturama er Sveriges største senter for estetiske utdannelser, og tilbyr både heltid- og deltidsutdanning innen estetiske fag!

Utdannelsene innen Dans, Musikal og Teater er et sprangbrett til høyskoler og muligheten til å utøve et yrke som du virkelig brenner for. Film og Foto utdannelsene leder ofte direkte ut i yrkeslivet akkurat som utdannelsene innen Sang, Musikk og Musikkproduksjon. Om du ser på Operaens store scener rundt om i verden så vil du finne flere av Kulturamas tidligere studenter som ledende stjerner. Her kan du velge det uttrykket som føles best og fokusere på å oppfylle dine drømmer.

Spesialist på estetiske utdannelser

Kulturama er spesialist på estetiske utdannelser og tilbyr en rekke utdannelser innen:

  • Dans, Teater, Musikal
  • Foto, Film, Opera
  • Sang, Musik, Musikkproduksjon

Nordens største kulturskole

Kulturama er Nordens største skole for kunstnerlige utdannelser. Skolen har over 30 års erfaring av utdannelser og kurs innen samtlige kunstnerlige retninger. Kulturamas fokus ligger på å utvikle deg for i fremtiden kunne bli yrkesvirksom.

Kulturamas mål er at du skal vokse og blomstre til den artisten som du har forutsetninger og mulighet til å bli. Det skjer gjennom å utvikle et sterkt personlig uttrykk, høye tekniske ferdigheter og en stødig teoretisk bakgrunn. På Kulturama får du verktøy som gjør deg mer konkurransekraftig i fremtiden. På Kulturama har du mulighet til å finne dine styrker som artist med hjelp av profesjonelle.

Fulltidsutdannelse med rett til lån og stipendMusikkutdanning

Alle utdannelsene står under statlig tilsyn og du har rett til lån og stipend. Studiene løper fra ett til to år og er bindende ett år om gangen. År ett er yrkesforberedende og høyskoleforberedende, mens år to leder til en yrkesutdannelse samt er høyskoleforberedende.

Deltidsutdannelse kombinert med jobb

Deltidsutdannelsene har statlig tilsyn, men gir ikke rett til lån og stipend. Deltidsutdannelsen er lett å kombinere med arbeid utenfor studiene.

Dyktige sang- og dansepedagoger

Kulturama har velutdannede lærere der hver og en er eksperter innen sitt område med god bransjekjennskap og rike erfarenheter fra yrkeslivet. Det innebærer en veldig høy kvalitet på undervisningen med et virkelighetsanpasset innehold innen samtlige emner.

Det holdes forelesninger av yrkesvirksomme fremgangsrike personer fra din bransje. Utdannelsen gir viktige bransjekontakter samt muligheten til nettverksbygging noe som kan være avgjørende for din fremtid. Som en naturlig del av undervisningen har du forestillinger, opptredener og utstillinger for å gi deg verdifulle vaner og erfaringer.

DanseutdanningPersonlig utvikling og stimulerende miljø

På Kulturama byttes det hele tiden mellom teori og praksis, og skolen fokuserer på din personlige utvikling. Derfor arbeider skolen med små elevgrupper og høy lærertetthet. Å utvikles til sammen i en gruppe der alle har samme ambisjoner er veldig lærerikt og gjør at du vokser som individ.

På skolen møtes alle elever på de ulike kunstnerlige utdannelsene, noe som skaper en herlig atmosfære og miljø å være i. Du får nye venner som også utdanner seg innen kreative områder. Som elev på Kulturamas utdannelser så har du rabatt på Kulturamas hele kurstilbud. Dette kan berike din studietid ytterligere gjennom at du enten kan fordype dine kunnskaper ytterligere innen ditt emne alternativt passe på å prøve på nye morsomme aktiviteter.

Som bevis på Kulturamas fremgangsrike pedagogikk gjennomførte Kulturama, på oppdrag av Skoleverket, en omfattende undersøkelse om hvor mange av Kulturamas elever som går videre innen yrkeslivet etter avsluttet utdannelse. Seks årskull under årene 1997-2005 har blitt gransket. Undersøkelsen viser at hele 85% av alle elever som avsluttet sine studier har gått videre innen sine valgte bransjer alternativt på de kunstnerlige høyskolene. Et veldig bra resultat.

Fakta om Kulturama

Kulturama har ca 2 500 studenter, hvor ca. halvparten kommer fra Stockholmsregionen, og resten kommer fra øvrige Sverige og Norden. Årlig tar Kulturama imot mange studenter fra Norge og Finland.
Kursutbudet varierer mellom 350 - 400 ulike kurs per termin innen estetisk virksomhet.
Kulturamahuset rommer 12 000 m2 spesialanpassede leksjonssaler for de ulike kunstnerlige retningene som finns samlet under samme tak. Klasserommene er fylt med teknikk og er vel utstyrte. Det finnes sang-, ensemble-, dans- og teatersaler, innspillingstudios, pianostudios, fotolab og datasaler for MIDI og digital bildbehandling mm. I Kulturamahuset finns flere egne scener, café og restaurant.

Studenter fra danse-, film- og sang linjen

Vis alle utdanninger fra Kulturama

Kontaktinformasjon til Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Tlf: +46 (0) 8-50 59 00 00
www.kulturama.se

Studiested