Vis studentum.no som: Mobil

Høyere Fotografisk utdanning – fotokunst deltid

Kulturama
Sammendrag
Heltid
1 år
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: 26. august - Stockholm
Søknadsfrist: 15. mars
Ja

Fotografi på høyere nivå hos Kulturama

høyere utdanning i fotografi - fotokunst

Høyere Fotografisk Utdanning – Fotokunst

Fotokunst, reklamefotografi, mote og dokumentarfotografi krever et kreativt tenkesett og gode tekniske kunnskaper. Dette er også kjernen av hva du lærer deg på Høyere Fotografisk Utdanning på Kulturama. Studiet inkluderer flere valgfrie kurs, noe som gjør at du kan skreddersy utdanningen etter egne behov og interesser.

Denne unike fotoutdanningen gir deg muligheten til å fritt eksperimentere med ulike teknikker og uttrykk. Studiet retter seg mot deg som sikter på en kunstnerlig fordypning innen fotografi, og som ønsker nye redskaper for å skape unike bilder. Kulturama har både den rette kunnskapen og de rette tekniske ressursene for å gi deg dette.

Prosjekter og utstillinger

Et viktig prosjekt i studiet er å skape en fotobok der vi samarbeider med Konstig Bokhandel. I løpet av studieåret arrangerer Kulturama to større utstillinger, hvor den ene forsøkes gjennomføres som et internasjonalt prosjekt. Vi har blant hatt utstillinger i Berlin, Warszawa, Kiev og Minsk.

Studieåret inkluderer også undervisning i kamerateknikk, lyssetting, analog svarthvit lab, scanning, Photoshop, InDesign, bevegelige bilder, fotohistorie og fotografisk design. Studier i samtidsfotografi, kritikk og bildeanalyse lærer deg dessuten historiske såvel som nyskapende fotografiske praksiser.

Du får øve deg på å gjøre analyser både muntlig og skriftlig. Vi besøker utstillinger, har seminarer og diskusjonsøvelser. Kontinuerlig personlig veiledning er en viktig del av utdanningen, både med dine faste lærere og med gjestelærere/gjesteforelesere. Av personer som tidligere har medvirket kan vi blant annet nevne Martina Hoogland Ivanov, Johan Willner, Pieter ten Hoopen, Julia Peirone, Paul Hansen, Tuija Lindström, Mara Lee, JH Engström, Lovisa Ringborg, Hanna Modigh og Nina Korhonen.

Utdanningen legger stor vekt på både teknisk utførelse og kunstnerlig uttrykk. Studieåret avsluttes med et prosjektarbeid som leder frem til en større felles utstilling på et galleri, senest på Mindepartementet på Skeppsholmen.

undervisning og utstyr

Høyere Fotografisk Utdanning utdanner fremtidens bildeskapere og kunstnere. Du får eksklusiv undervisning i små grupper, valgfrie emner og en obligatorisk del.

Det forventes at du også arbeider mye utenfor undervisningtiden. Du vil ha tilgang til skolens datasaler, fotolab, atelierer og øvrige lokaler frem til kl. 23.45 hver dag – inkludert helger (unntak er jul/nyttår, påske og helligdager).

Kulturama har et generøst utlån av utstyr, hvor du har muligheten til å låne med deg hjem blant annet stativ, lysmåler, studioblits, Hasselbladskamera og storformatskamera, samt diverse annet fototilbehør.

Studentene forventes å ta med eget digitalt og analogt systemkamera.

Opptakskrav/Søknad

Fullført videregående skole og noe yrkeserfaring.

Skolen holder audition/opptaksprøve for sine søkere. Kontakt Kulturama for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere fotografisk utdanning på Kulturama i Stockholm.

For å dra nytte av programmet, må du ha med egen datamaskin (gjerne MacBook Pro eller lignende) med Adobe Photoshop CC (påkrevd) installert. Lightroom, og InDesign anbefales.

Kostnader

31 000 SEK per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Høyere Fotografisk utdanning – fotokunst deltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kulturama

kulturama

Kulturama – Ta steget mot din kreative framtid

Er du interessert i teater, musikk, dans, foto eller film? Kulturama er Nordens største senter for estetiske utdanninger og kurs. Skolen har 40 års erfaring med utdanning innen samtlige estetiske retninger. 

Utdanningene innen Dans, Musikal og Teater er et springbrett til høyskoler og gir muligheten til å utøve et yrke som du virkelig brenner for. Film- og Fotoutdanningene, samt utdanningene innen Sang, Musikk og Musikkproduksjon, tar deg ofte direkte ut i yrkeslivet.

Om du ser på operaens store scener rundt om i verden, vil du finne flere av Kulturamas tidligere studenter som ledende stjerner. På Kulturamas operautdanning velger du det uttrykket som best passer deg.

Spesialist på estetiske utdannelser

Kulturama er spesialist på estetiske utdannelser og tilbyr en rekke utdannelser innen:

  • Dans, Teater, Musikal
  • Foto, Film
  • Klassisk sang, Opera
  • Sang, Låtskriving
  • Musikk, Musikkproduksjon

Finn din styrke som artist

Kulturamas mål er at du skal vokse og blomstre til den artisten du har forutsetninger og mulighet til å bli. Dette ved å utvikle det personlige uttrykket ditt, gi deg høye tekniske ferdigheter, samt gi deg en solid teoretisk bakgrunn. Du vil finne dine styrker som artist, og du vil få verktøy og nettverk for fremtiden. Kulturama virkeliggjør drømmen din!

Fulltidsutdannelse med rett til lån og stipend

Alle utdannelsene står under statlig tilsyn og du har rett til lån og stipend. Studiene løper fra ett til to år og er bindende for ett år om gangen.

Vis alle utdanninger fra Kulturama

Kontaktinformasjon til Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Tlf: +46-(0)10-157 61 00
www.kulturama.se

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Høyere Fotografisk utdanning – fotokunst deltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!