Vis studentum.no som: Mobil

Artist med fordypning i jazz, rock og soul

Kulturama
Sammendrag
Varighet: 1 år
Pris: 38 900 NOK
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Utdanningsinstitutt: Kulturama
Oppstart: Kontakt Kulturama - Stockholm

Artist med fordypning i jazz, rock og soul

Artist med fordypning i jazz, rock og soul

Få erfaring som artist, musiker og musikkprodusent på Kulturama!

Er du opptatt av sang og musikk? Kunne du tenke deg å jobbe med det du liker best å holde på med? Artistlinjen ved Kulturama i Stockholm er studiet for deg som ønsker å jobbe som artist, med kunnskap innen sjangrene jazz, rock og soul!

Her får du muligheten til å utvikle deg som sanger, samt fordype dine kunnskaper innen jazz,- rock,- og soul-repertoaret. Tempoet på utdanningen holder et høyt nivå og du må på egen hånd kunne studere in din repertoar. Stemmeteknikk inngår i kursplanen, men det anbefales at du også arbeider med en egen sangpedagog utenfor skolen. Under studieåret på artistlinjen arrangeres et antall konserter på Kulturama og/eller på Stockholms scener.

Målet er at du etter utdanningen skal ha blitt utviklet som artist samt at du har fått de rette kunnskapene for å søke til høyere utdanning innen musikk.

Opptakskrav/Søknad

Forkunnskaper:

Generelt grunnlag og sangvant (Jazz / Rock / Soul sjangre), muligens fra musikklinjen på videregående skole eller offentlig musikkskole. Du burde ha tatt sangtimer og / eller sunget i band, eller ha tilsvarende erfaring.

Dokumentasjon
Ungdomsskole, videregående skole eller tilsvarende utdanning, evt. ha en viss arbeidserfaring.

Inntaksprøve:

  • To valgfrie og ulike sanger innen den afroamerikanske tradisjonen skal fremføres uten til. En av sangene skal fremføres med mikrofon og den andre uten. Ta med noter til skolens pianist.
  • Ensemble prøve i gruppe og note lesning prøve som du får på plass.
  • Kort intervju

Søknadsfristen på artistutdanningen er 1.mars 2016

Studiefakta, Tittel m.m

Yrkesrettet artistutdanning på Kulturama.

Utdanningen er to-årige, men du har mulighet til selv å bestemme om du vil ett eller to år.

Kontakt Kulturama for mer informasjon.

Kostnader

Studieavgift: 43 500,– kr/termin

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Artist med fordypning i jazz, rock og soul .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Kulturama

Kulturama

Kulturama – Ta steget mot din kreative framtid

Er du interessert i teater, musikk, dans, foto eller film? Kulturama er Sveriges største senter for estetiske utdannelser, og tilbyr både heltid- og deltidsutdanning innen estetiske fag!

Utdannelsene innen Dans, Musikal og Teater er et sprangbrett til høyskoler og muligheten til å utøve et yrke som du virkelig brenner for. Film og Foto utdannelsene leder ofte direkte ut i yrkeslivet akkurat som utdannelsene innen Sang, Musikk og Musikkproduksjon. Om du ser på Operaens store scener rundt om i verden så vil du finne flere av Kulturamas tidligere studenter som ledende stjerner. Her kan du velge det uttrykket som føles best og fokusere på å oppfylle dine drømmer.

Spesialist på estetiske utdannelser

Kulturama er spesialist på estetiske utdannelser og tilbyr en rekke utdannelser innen:

  • Dans, Teater, Musikal
  • Foto, Film, Opera
  • Sang, Musik, Musikkproduksjon

Nordens største kulturskole

Kulturama er Nordens største skole for kunstnerlige utdannelser. Skolen har over 30 års erfaring av utdannelser og kurs innen samtlige kunstnerlige retninger. Kulturamas fokus ligger på å utvikle deg for i fremtiden kunne bli yrkesvirksom.

Kulturamas mål er at du skal vokse og blomstre til den artisten som du har forutsetninger og mulighet til å bli. Det skjer gjennom å utvikle et sterkt personlig uttrykk, høye tekniske ferdigheter og en stødig teoretisk bakgrunn. På Kulturama får du verktøy som gjør deg mer konkurransekraftig i fremtiden. På Kulturama har du mulighet til å finne dine styrker som artist med hjelp av profesjonelle.

Fulltidsutdannelse med rett til lån og stipendMusikkutdanning

Alle utdannelsene står under statlig tilsyn og du har rett til lån og stipend. Studiene løper fra ett til to år og er bindende ett år om gangen. År ett er yrkesforberedende og høyskoleforberedende, mens år to leder til en yrkesutdannelse samt er høyskoleforberedende.

Deltidsutdannelse kombinert med jobb

Deltidsutdannelsene har statlig tilsyn, men gir ikke rett til lån og stipend. Deltidsutdannelsen er lett å kombinere med arbeid utenfor studiene.

Dyktige sang- og dansepedagoger

Kulturama har velutdannede lærere der hver og en er eksperter innen sitt område med god bransjekjennskap og rike erfarenheter fra yrkeslivet. Det innebærer en veldig høy kvalitet på undervisningen med et virkelighetsanpasset innehold innen samtlige emner.

Det holdes forelesninger av yrkesvirksomme fremgangsrike personer fra din bransje. Utdannelsen gir viktige bransjekontakter samt muligheten til nettverksbygging noe som kan være avgjørende for din fremtid. Som en naturlig del av undervisningen har du forestillinger, opptredener og utstillinger for å gi deg verdifulle vaner og erfaringer.

DanseutdanningPersonlig utvikling og stimulerende miljø

På Kulturama byttes det hele tiden mellom teori og praksis, og skolen fokuserer på din personlige utvikling. Derfor arbeider skolen med små elevgrupper og høy lærertetthet. Å utvikles til sammen i en gruppe der alle har samme ambisjoner er veldig lærerikt og gjør at du vokser som individ.

På skolen møtes alle elever på de ulike kunstnerlige utdannelsene, noe som skaper en herlig atmosfære og miljø å være i. Du får nye venner som også utdanner seg innen kreative områder. Som elev på Kulturamas utdannelser så har du rabatt på Kulturamas hele kurstilbud. Dette kan berike din studietid ytterligere gjennom at du enten kan fordype dine kunnskaper ytterligere innen ditt emne alternativt passe på å prøve på nye morsomme aktiviteter.

Som bevis på Kulturamas fremgangsrike pedagogikk gjennomførte Kulturama, på oppdrag av Skoleverket, en omfattende undersøkelse om hvor mange av Kulturamas elever som går videre innen yrkeslivet etter avsluttet utdannelse. Seks årskull under årene 1997-2005 har blitt gransket. Undersøkelsen viser at hele 85% av alle elever som avsluttet sine studier har gått videre innen sine valgte bransjer alternativt på de kunstnerlige høyskolene. Et veldig bra resultat.

Fakta om Kulturama

Kulturama har ca 2 500 studenter, hvor ca. halvparten kommer fra Stockholmsregionen, og resten kommer fra øvrige Sverige og Norden. Årlig tar Kulturama imot mange studenter fra Norge og Finland.
Kursutbudet varierer mellom 350 - 400 ulike kurs per termin innen estetisk virksomhet.
Kulturamahuset rommer 12 000 m2 spesialanpassede leksjonssaler for de ulike kunstnerlige retningene som finns samlet under samme tak. Klasserommene er fylt med teknikk og er vel utstyrte. Det finnes sang-, ensemble-, dans- og teatersaler, innspillingstudios, pianostudios, fotolab og datasaler for MIDI og digital bildbehandling mm. I Kulturamahuset finns flere egne scener, café og restaurant.

Studenter fra danse-, film- og sang linjen

Vis alle utdanninger fra Kulturama

Kontaktinformasjon til Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Tlf: +46 (0) 8-50 59 00 00
www.kulturama.se

Studiested