Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Tysk årsstudium

Kulturakademiet
Sammendrag
Heltid
Berlin
2 semestre
Årsstudium
Oppstart: Vår og høst - Berlin
Søknadsfrist: Løpende opptak
Ja

Tysk årsstudium

studere tysk i berlin med kulturakademiet

Ta årsstudium i tysk i Berlin

Durch, für, gegen, ohne, um. Goethe, Kafka, Brecht, Hermann, Beethoven, Kant, Hegel, Marx, Nietzsche, Freud, Schönberg, Beuys, Heidegger, Adorno. Tysk tenkning og kulturhistorie har hatt massiv påvirkningskraft. I Norge snakker vi norsk, men vi tenker tysk. For å forstå Europa og for å forstå oss selv må vi forstå Tyskland.

Lær skriftlig og muntlig tysk

Tysk er morsmål for 100 millioner i Europa. Det er det nest mest etterspurte fremmedspråket av norske bedrifter samtidig som Tyskland er en av Norges fremste handelspartnere. Studiet i tysk gir deg praktiske og teoretiske ferdigheter i muntlig og skriftlig tysk. Du får grammatikkunnskap, kjennskap til lydlære og intonasjon og ferdigheter i skriftlig og muntlig fremstilling og argumentasjon. Videre får du kunnskap om tyskspråklig litteratur, tysk kultur, samfunn og historie. Du får analytiske og kritiske ferdigheter i arbeidet med litterære tekster, og du får kunnskap om Tysklands samfunnsforhold og politiske og kulturelle historie.

Praktisk informasjon

Forelesninger, organisering av utflukter og seminarer i Berlin er i regi av Kulturakademiet. Undervisningen forbereder deg til tre eksamener hvert semester som hver gir 10 studiepoeng og til sammen 60 studiepoeng over et år. Studentene i tysk melder seg på nettstudium i tysk og følger studieplanen som gjelder for dette akkrediterte nettstudiet. Det vil blant annet si at man må følge undervisning på nett, obligatoriske arbeider leveres på nett og at eksamen gjennomføres digitalt.

For kontakt eller mer informasjon om Tysk årsstudium, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Det anbefales forkunnskap tilsvarende nivå I og II fra videregående skole.

Kulturakademiet har studieopptak helt opp til studiestart høst og vår, men du bør søke så tidlig som mulig for å være sikker på å få plass og for å få optimalt med informasjon og oppfølging før avreise. 

Det er ikke nødvendig å ha studiekompetanse når du sender søknaden, men en betingelse for opptaket er at du får godkjent studiekompetansen din før undervisningsstart. Normalt behandler Kulturakademiet søknader i løpet av 3-5 dager, så du vil motta svar ganske snart.

Kontakt Kulturakademiet for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudiet i tysk gir 60 studiepoeng (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Kostnader

  • Administrasjonsgebyr: kr 4 000

    Kursavgift betales ett semester av gangen og inkluderer undervisningsopplegg i tillegg til tilgang til Kulturakademiets sosiale og kulturelle program. Innkvartering (18 000) betales ca 14 uker før avreise (ved opptak nærmere studiestart gis det utsatt frist), og kursavgiften (kr 65 900* for studenter) betales senest fem uker før avreise. Dersom en selv ordner innkvartering blir de 18 000 gjort om til første innbetaling av kursavgiften.

    Utdanningen er støttet av Lånekassen.

    * årsstudenter betaler 3000 kr mindre i sitt andre semester, altså 62 900 kr

Mulighet for studiestøtte

Du har mulighet til å søke Lånekassen om studiestøtte og borteboerstipend. Fordi du tar eksamen ved norsk, høyskole gjør vi oppmerksom på at du ikke registreres som student i utlandet og derfor ikke får reisestipend. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tysk årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kulturakademiet

Kulturakademiet - Norske studier i Roma, Barcelona og Berlin

Kulturakademiet – Norske studier i Roma, Barcelona, Berlin, Paris, Cambridge og København

Dra til en av Europas mest dynamiske kulturbyer, få studiepoeng og ta kulturelle og personlige erfaringer med hjem. Kulturakademiet arrangerer forelesninger, innkvartering og sosialt program på studiestedet.

Kulturakademiet har skoler i Roma, Barcelona, Berlin, Paris, Cambridge og København. Som Kulturakademiet-student får du mulighet til å reise ut for ett eller to semestre, bli kjent med en ny kultur og et nytt språk samtidig som du kommer i gang med studier og tilegner deg gode studievaner.

Studiene ved Kulturakademiet er utviklet spesielt for deg som kommer rett fra videregående eller befinner deg tidlig i studieløpet. Fagene er valgt ut med tanke på å gi deg en god start på studiene og forberede deg på et godt og ansvarlig voksenliv. Undervisning ved Kulturakademiet har høy kvalitet med fokus på individuell oppfølging. Studiepoengene du får ved å avlegge eksamen, kan innpasses i bachelorgrader ved norske universiteter. Som student kan du også søke støtte av Statens Lånekasse. Søknadsprosessen hos Kulturakademiet er enkel og grei, og du får svar på søknaden i løpet av to dager

Studier i Barcelona

 Filosofi, samfunn og spansk (exphil/exfac og spansk)
 Årsstudium i Filosofi, samfunnsfag, historie og spansk
 Historie og spansk
 Årsstudium i spansk
 Spansk språkskole

Studier i Berlin

 Filosofi, samfunn og tysk (exphil/exfac og tysk)
 Årsstudium i Filosofi, samfunnsfag, historie og tysk
 Historie og tysk
 Årsstudium i tysk
 Tysk språkskole

Studier i Roma

 Filosofi, samfunn og italiensk (exphil/exfac og italiensk)
 Årsstudium i Filosofi, samfunnsfag, historie og italiensk
 Historie og italiensk
 Italiensk språkskole

Studier i paris

 Filosofi, samfunn og fransk (exphil/exfac og fransk)
 Årsstudium i fransk
 Fransk språkskole

Studier i Cambridge

 Filosofi, samfunn og TOEFL (exphil, exfac og TOEFL)


Studier i København

 Filosofi, samfunn og kreativ skriving

Hvorfor Kulturakademiet?

Du får et svært godt faglig grunnlag for videre studier. For mange er Kulturakademiet i Roma, Barcelona, Berlin eller Paris det første møtet med høyere utdanning. Dette er en utfordring vi hjelper deg med å mestre. Hver og én student skal føle seg trygg og godt rustet i møte med eksamen. Ved siden av å gi deg faglig kvalitet og internasjonal erfaring ønsker Kulturakademiet å gi deg nye perspektiver, så vel kulturelle som sosiale. 

Kulturakademiet hjelper deg med alt det praktiske i forkant av og under studieoppholdet. Du blir møtt av en representant fra skolen ofte allerede på flyplassen hjemme i Norge. Vel fremme på studiestedet vil du sammen med de andre i gruppen bli tatt i mot av skolens senterleder og forelesere som gjør deg kjent med byen du skal bo i og fagene du skal ta.

Ta kontakt med Kulturakademiet i dag – og få en opplevelse for livet!

Kulturakademiet

Vis alle utdanninger fra Kulturakademiet

Kontaktinformasjon til Kulturakademiet

Kulturakademiet

Thereses gate 30c
0168 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tysk årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Kulturakademiet er flinke til ...

Ida Thorenfeldt (20) var elev ved Kulturakademiet våren 2017. Hun tok studiet ex.phil/ex.fac og italiensk, og er svært fornøyd med sitt opphold i Roma.

Les mer
Barcelona byr på mange nye opple...

Johanna Norshus Tvedt studerte i Barcelona gjennom Kulturakademiet. Les om hvordan hun opplevde studietiden i Spania her.

Les mer