Vis studentum.no som: Mobil

Historie og spansk

Kulturakademiet
Sammendrag
Heltid
6 måneder (30 studiepoeng)
Kortere studier
Oppstart: Høst og vår - Barcelona
Søknadsfrist: Løpende opptak
Ja

Historie og spansk

Studere i Barcelona med Kulturakademiet

Lær historie og spansk i Barcelona

Ønsker du å studere historie og samtidig lære spansk? Hvorfor ikke studere i Spania? Kulturakademiet tilbyr halvårsstudium (30 studiepoeng) i historie og spansk i Barcelona!

Studiet gir en oversikt over verdenshistorien fra ca. 300 f.Kr. til 1870 og norsk historie fra rundt 800 til 1870. Undervisningen tar særlig for seg spansk historie. Studieprogrammet omfatter også et liberalarts-program og et kurs i spansk. 

Praktisk informasjon om studiet i Barcelona

Avreise til Barcelona er i siste halvdel av februar om våren med hjemreise i første halvdel av mai. Det er mulig å ankomme tidligere og reise senere om ønskelig.

Avsluttende hjemmeeksamen avholdes i månedsskifte mai/juni. I forkant av studieoppholdet blir det arrangert et forprogram bestående av en leseplan og et sett oppgaver som må besvares. Forprogrammet publiseres normalt i begynnelsen av januar med innlevering omtrent en uke før avreise. Du kan arbeide med programmet akkurat der du måtte befinne seg.

Innkvartering i Barcelona

Studentene innkvarteres i flotte og sjarmerende leiligheter, hovedsakelig i grupper på fire til seks, helt sentralt Barcelona. Leilighetene er pene, av høy standard og plassert med relativt kort vei både til International House og til Seminario. Alle leilighetene er utstyrt med kjøkken med kokemulighet.

For kontakt eller mer informasjon om Historie og spansk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kan inngå som halvårsstudium, emnegruppe og/eller del av fordypningsfag i en lang rekke bachelorutdanninger ved høyskoler og universiteter. Det egner seg for studenter som ønsker å få en oversikt over verdenshistorien og et grep om historisk metode og tankesett. Studiet er nyttig blant annet med tanke på arbeidsoppgaver innen

  • undervisning, opplæring og pedagogisk arbeid, rådgivning og veiledning, oversettelse og tolkning, ledelse, forskning
  • arkiv og bibliotekoppgaver, kunst, kulturarbeid og formidling, prosjektledelse og prosjektarbeid, administrasjon, undervisning, opplæring og pedagogisk arbeid
  • journalistikk og redaksjonsarbeid, salg, markedsføring og reklame, oversettelse og tolkning, kommunikasjonsarbeid og PR, prosjektledelse og prosjektarbeid, produksjon radio, TV, musikk og web
  • offentlig saksbehandling, administrasjon, kundebehandling, førstelinje og support, kommunikasjonsarbeid og PR, prosjektledelse og prosjektarbeid

Studiet er godkjent som undervisningsfag i skolen.

Opptakskrav/Søknad

Kulturakademiet har studieopptak helt opp til studiestart høst og vår, men du bør søke så tidlig som mulig for å være sikker på å få plass og for å få optimalt med informasjon og oppfølging før avreise. Det er 30 studieplasser på hvert program.

Det er ikke nødvendig å ha studiekompetanse når du sender søknaden, men en betingelse for opptaket er at du får godkjent studiekompetansen din før undervisningsstart. Normalt behandler Kulturakademiet søknader i løpet av 3-5 dager, så du vil motta svar ganske snart.

Kontakt Kulturakademiet for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Historie og spansk i Barcelona gir 30 studiepoeng.

Kostnader

Administrasjonsgebyr: kr 4 000

Kursavgift betales ett semester av gangen og inkluderer undervisningsopplegg i tillegg til tilgang til Kulturakademiets sosiale og kulturelle program. Innkvartering (15 000) betales ca 14 uker før avreise (ved opptak nærmere studiestart gis det utsatt frist), og kursavgiften (kr 59 900) betales senest fem uker før avreise. Dersom en selv ordner innkvartering blir de 15 000 gjort om til første innbetaling av kursavgiften.

Utdanningen er støttet av Lånekassen. De fleste vil motta kr  55 100 høsten 2019 og 66 120 våren 2020 fordelt på lån og stipend.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Historie og spansk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kulturakademiet

Kulturakademiet - Norske studier i Roma, Barcelona og Berlin

Kulturakademiet – Norske studier i Roma, Barcelona, Berlin, Paris og Cambridge

Dra til en av Europas mest dynamiske kulturbyer, få studiepoeng og ta kulturelle og personlige erfaringer med hjem. Kulturakademiet arrangerer forelesninger, reise, innkvartering og sosialt program på studiestedet.

Kulturakademiet har skoler i Roma, Barcelona, Berlin, Paris og Cambridge. Som Kulturakademiet-student får du mulighet til å reise ut for ett eller to semestre, bli kjent med en ny kultur og et nytt språk samtidig som du kommer i gang med studier og tilegner deg gode studievaner.

Studiene ved Kulturakademiet er utviklet spesielt for deg som kommer rett fra videregående eller befinner deg tidlig i studieløpet. Fagene er valgt ut med tanke på å gi deg en god start på studiene og forberede deg på et godt og ansvarlig voksenliv. Undervisning ved Kulturakademiet har høy kvalitet med fokus på individuell oppfølging. Studiepoengene du får ved å avlegge eksamen, kan innpasses i bachelorgrader ved norske universiteter. Som student kan du også søke støtte av Statens Lånekasse. Søknadsprosessen hos Kulturakademiet er enkel og grei, og du får svar på søknaden i løpet av to dager

Studier i Barcelona

 Filosofi, samfunn og spansk (exphil/exfac og spansk)
 Årsstudium i Filosofi, samfunnsfag, historie og spansk
 Historie og spansk
 Årsstudium i spansk
 Spansk språkskole

Studier i Berlin

 Filosofi, samfunn og tysk (exphil/exfac og tysk)
 Årsstudium i Filosofi, samfunnsfag, historie og tysk
 Historie og tysk
 Årsstudium i tysk
 Tysk språkskole

Studier i Roma

 Filosofi, samfunn og italiensk (exphil/exfac og italiensk)
 Årsstudium i Filosofi, samfunnsfag, historie og italiensk
 Historie og italiensk
 Italiensk språkskole

Studier i paris

 Filosofi, samfunn og fransk (exphil/exfac og fransk)
 Årsstudium i fransk
 Fransk språkskole

Studier i Cambridge

 Filosofi, samfunn og TOEFL (exphil, exfac og TOEFL)

Hvorfor Kulturakademiet?

Du får et svært godt faglig grunnlag for videre studier. For mange er Kulturakademiet i Roma, Barcelona, Berlin eller Paris det første møtet med høyere utdanning. Dette er en utfordring vi hjelper deg med å mestre. Hver og én student skal føle seg trygg og godt rustet i møte med eksamen. Ved siden av å gi deg faglig kvalitet og internasjonal erfaring ønsker Kulturakademiet å gi deg nye perspektiver, så vel kulturelle som sosiale. 

Kulturakademiet hjelper deg med alt det praktiske i forkant av og under studieoppholdet. Du blir møtt av en representant fra skolen ofte allerede på flyplassen hjemme i Norge. Vel fremme på studiestedet vil du sammen med de andre i gruppen bli tatt i mot av skolens senterleder og forelesere som gjør deg kjent med byen du skal bo i og fagene du skal ta.

Ta kontakt med Kulturakademiet i dag – og få en opplevelse for livet!

Kulturakademiet

Vis alle utdanninger fra Kulturakademiet

Kontaktinformasjon til Kulturakademiet

Kulturakademiet

Thereses gate 30c
0168 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Historie og spansk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Barcelona byr på mange nye opple...

Johanna Norshus Tvedt studerte i Barcelona gjennom Kulturakademiet. Les om hvordan hun opplevde studietiden i Spania her.

Les mer
– Kulturakademiet er flinke til ...

Ida Thorenfeldt (20) var elev ved Kulturakademiet våren 2017. Hun tok studiet ex.phil/ex.fac og italiensk, og er svært fornøyd med sitt opphold i Roma.

Les mer