Vis studentum.no som: Mobil

Filosofi, samfunn og spansk (exphil/exfac)

Kulturakademiet
Sammendrag
Varighet: 6 måneder (30 studiepoeng)
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Løpende opptak
Utdanningsinstitutt: Kulturakademiet
Type utdanning: Årsstudium
Oppstart: Høst og vår - Barcelona

Filosofi, samfunn og spansk (exphil/exfac)

studere i Barcelona med Kulturakademiet

Lær filosofi, samfunn og spansk i Barcelona

Ønsker du å kombinere exphil og exfac med spansk? Gjennom Kulturakademiet kan du studere exphil, exfac og spansk i Barcelona, Spania! Studiet gir 30 studiepoeng, går høst og vår, og er støttet av Lånekassen

Filosofi, samfunn og spansk gir en innføring i filosofi- og vitenskapshistorie og en innføring i samfunnsvitenskapens historie, klassikere og metoder. Studieprogrammet omfatter også et liberalarts-program og et kurs i spansk.

Exphil og exfac er obligatorisk i mange bachelorutdanninger, så studiet kan være spesielt interessant for studenter som sikter mot en bachelorgrad.

Praktisk informasjon om studiet i Barcelona

Avreise til Barcelona er i siste halvdel av august om høsten og i siste halvdel av februar om våren. Hjemreise henholdsvis i første halvdel av november og i første halvdel av mai.

Avsluttende hjemmeeksamen avholdes i månedsskifte november/desember om høsten og i månedsskifte mai/juni om våren. I forkant av studieoppholdet blir det arrangert et forprogram bestående av en leseplan og et sett oppgaver som må besvares. Forprogrammet publiseres normalt i begynnelsen av juli for høstprogrammet og i begynnelsen av januar for vårprogrammet med innlevering omtrent en uke før avreise. Du kan arbeide med programmet akkurat der du måtte befinne deg.

Emner i studiet

I løpet av studiet vil du bli kjent med grunnleggende filosofiske, samfunnsfaglige og vitenskapelige problemstillinger. Du vil få kjennskap til tenkningen til klassiske filosofer som Platon, Aristoteles, Descartes, Hume og Kant og lese tekster av og om samfunnsvitenskapelige pionerer som Durkheim og Weber

Studiet egner seg særlig godt for studenter som ønsker en oversikt over temaer og tenkere som har dominert vestlig filosofi og samfunnsvitenskapelig tenkning. Det egner seg for studenter med en generell interesse for de vitenskapelige og eksistensielle spørsmålene som har stått sentralt i Vesten de siste 2 500 år. 

Innkvartering i Barcelona

Studentene innkvarteres i flotte og sjarmerende leiligheter, hovedsakelig i grupper på fire til seks, helt sentralt Barcelona. Leilighetene er pene, av høy standard og plassert med relativt kort vei både til International House og til Seminario. Alle leilighetene er utstyrt med kjøkken med kokemulighet.

For kontakt eller mer informasjon om Filosofi, samfunn og spansk (exphil/exfac), vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Kulturakademiet har studieopptak helt opp til studiestart høst og vår, men du bør søke så tidlig som mulig for å være sikker på å få plass og for å få optimalt med informasjon og oppfølging før avreise. Det er 30 studieplasser på hvert program.

Det er ikke nødvendig å ha studiekompetanse når du sender søknaden, men en betingelse for opptaket er at du får godkjent studiekompetansen din før undervisningsstart. Normalt behandler Kulturakademiet søknader i løpet av 3-5 dager, så du vil motta svar ganske snart.

 Kontakt Kulturakademiet for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Filosofi, samfunn og spansk i Barcelona gir 30 studiepoeng.

Kostnader

Administrasjonsgebyr: kr 4 000

Kursavgift inkluderer innkvartering i tillegg til blant annet all undervisning og tilgang til Kulturakademiets sosiale og kulturelle program. Første del av kursavgiften/innkvartering (kr 15 000) betales ca. 14 uker før avreise (ved opptak nærmere studiestart gis det utsatt frist), og restbeløpet (kr 59 900 for studenter) betales senest fem uker før avreise.

Utdanningen er støttet av Lånekassen. De fleste vil motta kr 62 244 fordelt på lån og stipend våren 2019.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Filosofi, samfunn og spansk (exphil/exfac).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kulturakademiet

Kulturakademiet - Norske studier i Roma, Barcelona og Berlin

Kulturakademiet – Norske studier i Roma, Barcelona, Berlin og Paris

Dra til en av Europas mest dynamiske kulturbyer, få studiepoeng og ta kulturelle og personlige erfaringer med hjem. Kulturakademiet arrangerer forelesninger, reise, innkvartering og sosialt program på studiestedet.

Kulturakademiet har skoler i Roma, Barcelona, Berlin og Paris. Som Kulturakademiet-student får du mulighet til å reise ut for ett eller to semestre, bli kjent med en ny kultur og et nytt språk samtidig som du kommer i gang med studier og tilegner deg gode studievaner.

Studiene ved Kulturakademiet er utviklet spesielt for deg som kommer rett fra videregående eller befinner deg tidlig i studieløpet. Fagene er valgt ut med tanke på å gi deg en god start på studiene og forberede deg på et godt og ansvarlig voksenliv. Undervisning ved Kulturakademiet har høy kvalitet med fokus på individuell oppfølging. Studiepoengene du får ved å avlegge eksamen, kan innpasses i bachelorgrader ved norske universiteter. Som student kan du også søke støtte av Statens Lånekasse. Søknadsprosessen hos Kulturakademiet er enkel og grei, og du får svar på søknaden i løpet av to dager

Studier i Barcelona

 Filosofi, samfunn og spansk (exphil/exfac og spansk)
 Årsstudium i Filosofi, samfunnsfag, historie og spansk
 Historie og spansk

Studier i Berlin

 Filosofi, samfunn og tysk (exphil/exfac og tysk)
 Årsstudium i Filosofi, samfunnsfag, historie og tysk
 Historie og tysk

Studier i Roma

 Filosofi, samfunn og italiensk (exphil/exfac og italiensk)
 Årsstudium i Filosofi, samfunnsfag, historie og italiensk
 Historie og italiensk

Studier i paris

 Filosofi, samfunn og fransk (exphil/exfac og fransk)

Hvorfor Kulturakademiet?

Du får et svært godt faglig grunnlag for videre studier. For mange er Kulturakademiet i Roma, Barcelona, Berlin eller Paris det første møtet med høyere utdanning. Dette er en utfordring vi hjelper deg med å mestre. Hver og én student skal føle seg trygg og godt rustet i møte med eksamen. Ved siden av å gi deg faglig kvalitet og internasjonal erfaring ønsker Kulturakademiet å gi deg nye perspektiver, så vel kulturelle som sosiale. 

Kulturakademiet hjelper deg med alt det praktiske i forkant av og under studieoppholdet. Du blir møtt av en representant fra skolen ofte allerede på flyplassen hjemme i Norge. Vel fremme på studiestedet vil du sammen med de andre i gruppen bli tatt i mot av skolens senterleder og forelesere som gjør deg kjent med byen du skal bo i og fagene du skal ta.

Ta kontakt med Kulturakademiet i dag – og få en opplevelse for livet!

Kulturakademiet

Vis alle utdanninger fra Kulturakademiet

Kontaktinformasjon til Kulturakademiet

Kulturakademiet

Tuengen allé 21b
0374 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Filosofi, samfunn og spansk (exphil/exfac):

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Barcelona byr på mange nye opple...

Johanna Norshus Tvedt studerte i Barcelona gjennom Kulturakademiet. Les om hvordan hun opplevde studietiden i Spania her.

Les mer
– Kulturakademiet er flinke til ...

Ida Thorenfeldt (20) var elev ved Kulturakademiet våren 2017. Hun tok studiet ex.phil/ex.fac og italiensk, og er svært fornøyd med sitt opphold i Roma.

Les mer