Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Master

Human-Computer Interaction (deltid)

Kristiania , i Oslo
Varighet
3 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Human-Computer Interaction (deltid)

Master i Human-Computer Interaction (deltid)

Vil du være med å utvikle fremtidens IT-systemer? Dette er deltidsverjsonen av en mastergrad som gir deg avansert kunnskap om utvikling og design av brukergrensesnitt, som skal komme forbrukere, selskaper og samfunn til gode.

Hva lærer du?

For å utvikle gode brukeropplevelser er det viktig å forstå både teknologien og menneskene som bruker den, samt hvordan samspillet mellom menneske og teknologi fungerer best mulig.

I løpet av studietiden din hos oss får du derfor en grundig innføring i:

 • HCI Methods and Frameworks
 • Interaction Design Studio 
 • Visual Analytics 
 • Multimodal Interaction 

De fleste emnene er bygget rundt praktiske oppgaver, hvor man får leke med teknologi og design. Det er også stor variasjon fra fag til fag. 

Om utdanningen

Ny teknologi skapes hele tiden, og fagfeltet Human-Computer Interaction er i kontinuerlig utvikling. Med denne utdanningen vil du få avansert kunnskap om utvikling og design av brukergrensesnitt, som skal komme forbrukere, selskaper og samfunn til gode. I tillegg får du breddekunnskap om muligheter og utfordringer knyttet til moderne teknologi.  

Du vil gjennom denne graden lære om hele utviklingsprosessen fra prototype til ferdig produkt, med ekstra vekt på brukerperspektivet og -grensesnittet. Målet er å gjøre deg til en attraktiv kandidat i et spennende arbeidsmarked, som er sterkt preget av innovasjon og nyskapning.

Dette studieløpet har en tett kobling mot industri. Med blant annet utplassering og masteroppgave i samarbeid med næringslivet, vil du være fullt rustet for å lykkes med dette studiet.

Gjennom utdanningen din jobber du med temaer som er helt i forkant innen fagfeltet. Masterprogrammet er forskningsbasert, og det er aktive forskere og personer fra næringslivet som foreleser. Det er mye interaksjon mellom medstudenter, forskere og forelesere, og vi får regelmessig inn gjesteforelesere fra blant annet København og London, som underviser og kommer med kunnskap og erfaring fra sine miljøer.

For kontakt eller mer informasjon om Human-Computer Interaction (deltid), vennligst fyll inn en interessemelding.

Jobbmuligheter

Human-Computer Interaction er et område hvor det kommer til å være mye etterspørsel etter kompetanse i fremtiden. Hvis man er villig til å jobbe for gode resultater, vil en fullført grad innen dette fagområdet gi svært gode og spennende karrieremuligheter.

Du kan blant annet jobbe som: 

 • UX specialist
 • Human-Computer specialist
 • Interaction designer
 • Web, software or system developer
 • Experience designer

Flere av våre tidligere studenter i dette kurset har fått relevante jobber i selskaper som SAP, Xledger, SAS og Microsoft. 

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du oppfylle følgende krav:

 • Du må ha en bachelorgrad med minimum 80 studiepoeng fordypning innenfor fagområdet Human-computer interaction / menneske-maskin interaksjon
 • Karaktersnitt fra bachelorgraden din er minimum C. Karakter C tilsvarer minimum 2,7. Relevant praksis, eller andre spesielle hensyn, kan i noen tilfeller veie opp for ikke oppfylt karakterkrav
 • Det er krav om basiskunnskap i HTML og CSS
 • I tillegg må du laste opp et motivasjonsbrev på engelsk (500 ord).

 
Godkjente bachelorgrader

Bachelorgrad innen informasjonsteknologi, informatikk, informasjonssystemer, HCI, interaksjonsdesign eller relaterte disipliner.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Human-Computer Interaction (deltid).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Kristiania

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt:

 • HR, markedsføring og kommunikasjon
 • Kunst og design
 • Teknologi og innovasjon
 • Helse og psykologi

Du skal ha det godt som student ved Kristiania. I tillegg til Norges råeste fadderuke, flere studentpuber og studentorganisasjoner hvor du kan dyrke dine interesser, er vi stolte av å ha et mangfoldig studiemiljø hvor alle typer mennesker passer inn. Dessuten kommer du tett på forelesere, forskere og medstudenter. Med rådgivere som følger deg opp underveis i studiene og et Karrieresenter som jobber hardt for at du skal få en best mulig studietid, kan vi trygt si at Kristiania gjør ting annerledes – for at du skal lykkes.

Som student møter du gjesteforelesere fra arbeidslivet, og jobber med praktiske oppgaver hentet fra bransjene. Du får også muligheten til å bygge et stort nettverk mens du studerer.

Kristiania har utdannet mennesker til yrkene samfunnet trenger, i over 100 år. Vi har utdanninger fra fagskole- til doktorgradsnivå, og våre forelesere har selv erfaring fra yrkene vi utdanner til. Det gjør at du som student får kompetansen du trenger for å lykkes.

Velkommen til Kristiania!

Vis alle utdanninger fra Kristiania