Master

Human-Computer Interaction

Kristiania , i Oslo
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Human-Computer Interaction

Master i Human-Computer interaction

Vil du være med å utvikle fremtidens IT-systemer? Denne mastergraden gir deg avansert kunnskap om utvikling og design av brukergrensesnitt, som skal komme forbrukere, selskaper og samfunn til gode.

Om utdanningen 

For å utvikle gode brukeropplevelser er det viktig å forstå både teknologien og menneskene som bruker den, samt hvordan samspillet mellom menneske og teknologi fungerer best mulig.De fleste emnene er bygget rundt praktiske oppgaver, hvor man får leke med teknologi og design. Det er også stor variasjon fra fag til fag. 

Dette studieløpet har en tett kobling mot industri. Med blant annet utplassering og masteroppgave i samarbeid med næringslivet, vil du være fullt rustet for å lykkes med dette studiet.

Ny teknologi skapes hele tiden, og fagfeltet Human-Computer Interaction er i kontinuerlig utvikling. Med denne utdanningen vil du få avansert kunnskap om utvikling og design av brukergrensesnitt, som skal komme forbrukere, selskaper og samfunn til gode. I tillegg får du breddekunnskap om muligheter og utfordringer knyttet til moderne teknologi.  

Du vil gjennom denne graden lære om hele utviklingsprosessen fra prototype til ferdig produkt, med ekstra vekt på brukerperspektivet og -grensesnittet. Målet er å gjøre deg til en attraktiv kandidat i et spennende arbeidsmarked, som er sterkt preget av innovasjon og nyskapning.

Dette studieløpet har en tett kobling mot industri. Med blant annet utplassering og masteroppgave i samarbeid med næringslivet, vil du være fullt rustet for å lykkes med dette studiet.

Gjennom utdanningen din jobber du med temaer som er helt i forkant innen fagfeltet. Masterprogrammet er forskningsbasert, og det er aktive forskere og personer fra næringslivet som foreleser. Det er mye interaksjon mellom medstudenter, forskere og forelesere, og vi får regelmessig inn gjesteforelesere fra blant annet København og London, som underviser og kommer med kunnskap og erfaring fra sine miljøer.

For kontakt eller mer informasjon om Human-Computer Interaction, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

 • Klasserom
 • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Human-Computer Interaction er et område hvor det kommer til å være mye etterspørsel etter kompetanse i fremtiden. Hvis man er villig til å jobbe for gode resultater, vil en fullført grad innen dette fagområdet gi svært gode og spennende karrieremuligheter.

Du kan blant annet jobbe som: 

 • UX specialist
 • Human-Computer specialist
 • Interaction designer
 • Web, software or system developer
 • Experience designer

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du oppfylle følgende krav:

 • Du må ha en bachelorgrad med minimum 80 studiepoeng fordypning innenfor fagområdet Human-computer interaction / menneske-maskin interaksjon
 • Karaktersnitt fra bachelorgraden din er minimum C. Karakter C tilsvarer minimum 2,7. Relevant praksis, eller andre spesielle hensyn, kan i noen tilfeller veie opp for ikke oppfylt karakterkrav
 • Det er krav om basiskunnskap i HTML og CSS
 • I tillegg må du laste opp et motivasjonsbrev på engelsk (500 ord).

 

Godkjente bachelorgrader:

Bachelorgrad innen informasjonsteknologi, informatikk, informasjonssystemer, HCI, interaksjonsdesign eller relaterte disipliner.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Human-Computer Interaction.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights