Anvendt folkehelsevitenskap

Kristiania
Sammendrag
Master
Oslo
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Anvendt folkehelsevitenskap

Master i anvendt folkehelsevitenskap

Utdanningen for deg som vil løse fremtidens folkehelseproblemer, både lokalt og globalt.

Verden blir stadig mer kompleks. Derfor trenger samfunnet mennesker med denne typen utdannelse, hvor du lærer hvordan man jobber tverrfaglig med årsakene til helseforskjeller i verdensbefolkningen.

Bakgrunn for utdanningen

Hva er god folkehelse? Vaksine, gangvei, sosiale møteplasser, vannkvalitet eller 5 om dagen? Med en master i anvendt folkehelsevitenskap lærer du å fremme befolkningens helse, trivsel og sosiale forhold. Du vil også få den kunnskapen som kreves for å forebygge sykdommer, skader eller lidelse. Dette er med andre ord studiet for folk som er interessert i helse, politikk og samfunn – altså de som vil jobbe med det store bildet.

Hva lærer du?

Masterprogrammet gir bred innføring i forutsetningene for folkehelsearbeidet, samt god kunnskap om forvaltning og beslutningsprosesser i samfunnet. Studiet gir kompetanse og ferdigheter som lar deg håndtere fremtidige utfordringer folkehelsearbeidet står overfor.

Studiet vektlegger de store sammenhengene, som forholdet mellom ulike nivåer i forvaltningen, jus og helsepolitikk, migrasjon og sosiale forskjeller. Gjennom praksis og praktiske oppgaver hentet fra det virkelige liv, lærer studentene å bruke teori og metoder til å løse fremtidens folkehelseutfordringer. Du lærer også å formidle vitenskap, tenke kritisk, samt drøfte etiske problemstillinger innen helsepolitikk.

Andre spennende emner du kan bryne deg på inkluderer:

 • Migrasjonshelse
 • Folkehelsevitenskap
 • Applied health policy'

 
En utdanning med tett kontakt med arbeidslivet

I tillegg til spisskompetanse på et viktig og spennende fagfelt, får du gjennom denne graden tett kontakt med arbeidslivet. Våre forskere og forelesere sørger for at du får oppdatert kunnskapen rett fra arbeidslivet, og gjennom praksistiden får du tryggheten og erfaringen som gjør deg til en attraktiv jobbsøker. Like viktig er nettverket du kan bygge sammen med andre likesinnede, som er opptatt av det samme som deg.

For kontakt eller mer informasjon om Anvendt folkehelsevitenskap, vennligst fyll inn en interessemelding.

Jobbmuligheter

Med arbeidserfaringen og spisskompetansen som du får gjennom dette studiet, er du godt rustet for mange ulike typer jobber i privat og offentlig sektor, som for eksempel:

 • Folkehelsekoordinator
 • Prosjektmedarbeider i kommunale og fylkeskommunale prosjekter
 • Rådgiver innen ulike fagfelt, som HMS og miljørettet helsevern
 • Vitenskapelige stillinger ved høyskoler og universiteter

Opptakskrav/Søknad

For opptak til masterstudier kreves det at søkeren har bachelorgrad, cand.mag.-grad eller tilsvarende studieløp av minst 180 studiepoengs omfang.

 • Minimum 80 studiepoengs omfang skal være innenfor fagområdet helse. Kristiania kan i spesielle tilfeller godkjenne andre dokumenterte kvalifikasjoner som helt eller delvis.
 • For å være kvalifisert må gjennomsnittskarakter være på 3.0 eller bedre.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Anvendt folkehelsevitenskap.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kristiania

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt:

 • HR, markedsføring og kommunikasjon
 • Kunst og design
 • Teknologi og innovasjon
 • Helse og psykologi

Du skal ha det godt som student ved Kristiania. I tillegg til Norges råeste fadderuke, flere studentpuber og studentorganisasjoner hvor du kan dyrke dine interesser, er vi stolte av å ha et mangfoldig studiemiljø hvor alle typer mennesker passer inn. Dessuten kommer du tett på forelesere, forskere og medstudenter. Med rådgivere som følger deg opp underveis i studiene og et Karrieresenter som jobber hardt for at du skal få en best mulig studietid, kan vi trygt si at Kristiania gjør ting annerledes – for at du skal lykkes.

Som student møter du gjesteforelesere fra arbeidslivet, og jobber med praktiske oppgaver hentet fra bransjene. Du får også muligheten til å bygge et stort nettverk mens du studerer.

Kristiania har utdannet mennesker til yrkene samfunnet trenger, i over 100 år. Vi har utdanninger fra fagskole- til doktorgradsnivå, og våre forelesere har selv erfaring fra yrkene vi utdanner til. Det gjør at du som student får kompetansen du trenger for å lykkes.

Velkommen til Kristiania!

Vis alle utdanninger fra Kristiania

Kontaktinformasjon til Kristiania

Kristiania

Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Anvendt folkehelsevitenskap:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!