Vis studentum.no som: Mobil

Kragerø Kunstskole

Kragerø Kunstskole er en 2-årig skole som danner grunnlag for videre utdanning innen kunst-, design-, arkitektur- og kulturfag. Skolen er godkjent av Statens Lånekasse for utdanning og gir rett til lån og stipend.

Du får praktisk og teoretisk innføring innen flere kunstfag som tegning, maling, kunsthistorie, fargelære, skulptur, glasskunst, fotografi, digitale teknikker, 3D-modellering og 3D-print. Ekskursjoner og utstillinger er en naturlig del av undervisningen.

Første skoleår består av obligatoriske kurs innenfor de ulike kunstfagene. Vi benytter både faste lærere og gjestelærere. I andre skoleår utdypes fagene og i 12 uker av året legger vi til rette vi for fordypning og egenstudier hvor du kan dykke inn i teknikker og materialer og utvikle ditt eget billedspråk.

Les mer om kunstutdanningen her

Alt av fasiliteter

Kragerø Kunstskole har bibliotek, studentkjøkken, storformat-printer, tre 3D-printere, keramikkovner, rakuovn, sveiseapparat, sandblåser, smie og verktøy til metallbearbeiding, gipsrom og treverksted, alt man trenger for tegning, maleri og skulptur. Vi har digitale kamera, lysutstyr og en ny datalab (2021) med 27″ skjermer som alltid har nyeste programvare fra Adobe og Rhinoceros 3D.

Skoledagen er fra kl 09.00 til 15.00 hver dag. Studentene har tilgang til skolens atelierer og verksteder også på kvelder og i helger.

Videre utdanning og karriere

Etter to år hos oss har du opparbeidet deg en bred portfolio og kan enten starte på karrieren din som kunstner eller designer, eller søke deg videre til høyere studier. Vi samarbeider med to universiteter i England, Southampton Solent og Wolverhampton universitet, om en bachelorgrad. Etter to år hos oss kan du søke deg inn i tredje året ved et av disse universitetene, og oppnå en bachelorgrad i enten Fine Arts eller Applied Arts.

Utfold din kreativitet i vakre omgivelser

Kragerø er en vakker pittoresk kystby med koselige kafeer, vakker natur og en skjærgård med 495 øyer. I disse vakre omgivelsene ligger Kragerø Kunstskole – hvor du finner alt du trenger for å tegne, designe, male, fotografere og skulpturere. Skolebygget ble totalrenovert i 2011, ombygd og utstyrt til kunstskole. Her finner du en stor utstyrspark og romslige lokaler. Kunstskolen har også en fantastisk takterasse med utsikt til skjærgården, samt egne kajakker til utlån.

Hvorfor studere i Kragerø?

I Kragerø er det friluftsliv på land og vann. Her møter du sjøsport og spa-resort, idrettsanlegg og treningssenter, kafeer, kor og kino, filosofikvelder på Kona og lørdagsjazz på Stoppen, vintagebutikk og internasjonal mat, og mye mer. Dette kan du dele med de 11 000 som bor her på vinteren. På sommeren deles byen med 50 000 gjester.

Kragerø ligger bare 2,5 timer unna Oslo og 2 timer unna Kristiansand, og det finnes skianlegg 40 minutter unna. Om vinteren kan du kan ta fergen til Jomfruland, der du kan innta Haga Kystkafe, med vin og quizkveld. Eller du kan bruke en dag på sykkel på Skåtøy, skjærgårdens største øy med konserter og utstillinger. Kragerø har også god tilgang på leieboliger. Sist, men ikke minst, har Kragerø et aktivt kunstmiljø og flere atelier, og en lang kunsttradisjon bak seg.

Lær mange teknikker, finn din stil og fordyp deg – på Kragerø Kunstskole!  

kunstskole


For kontakt eller mer informasjon om Kragerø Kunstskole, vennligst fyll inn en interessemelding.

Utdanninger

Kunstutdanning Kragerø

Vis alle

Kontakt skolen

Kragerø Kunstskole

Edvard Munchs vei 3
3791 Kragerø

Tlf: 35 99 11 00
Mobil 91 80 96 98
www.kragerokunstskole.no

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Kragerø Kunstskole.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Kragerø Kunstskole:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!