Vis studentum.no som: Mobil

Dataspill (spilldesign og teori eller spillteknologi) - Master

IT Universitetet i København
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst og vår - København
Søknadsfrist: Se søknadsfrist nederst på siden
Ja

Dataspill (spilldesign og teori eller spillteknologi) - Master

Master i dataspill (design, teknologi, analyse) ved IT-universitetet i København

Master i Dataspill (design, teknologi og teori)

Det 2-årige masterprogrammet i Dataspill gir deg teknisk samfunnsvitenskapelig kunnskap om hvordan dataspill lages, hvordan de er utformet og hvordan de har en sosial effekt på oss. Du vil arbeide med noen av verdens ledende spillforskere, og du vil ha muligheten til selv å bli en ekspert på dataspill.

Dataspill kan være en form for kommunikasjon, et læremiddel, et middel for sosial samhandling og et rehabiliterende hjelpemiddel. Masterprogrammet i Dataspill vil gi deg innsikt i mediet, og du vil få muligheten til selv å lage dataspill i fremtiden.

Programmet har et internasjonalt perspektiv, og undervises derfor på engelsk.

Utdanningens oppbygging

Du kan velge mellom to ulike fagretninger: 

  • Game Technology
  • Game Design and Theory

Alle elevene tar samme utdanningen og samarbeider gjennom flere prosjekter, men du vil i løpet av studiet få spesialisere deg innen én av de ulike fagretningene. På denne måten får du opprettet din egen faglige profil med fokus på det spesifikke området av spillverdenen som du brenner for.

Les mer om Master i Dataspill

Spillteknologi
Har du erfaring med programmering og ønsker du å delta i å skape spillteknologier for framtiden? Som spilldesigner eller spilltekniker vil du kunne utvikle ideer, manuskripter og designregler, samt utvikle brukergrensesnitt for forskjellige typer spill. I tillegg til det teoretiske og metodiske grunnlaget, vil du få solid praktisk erfaring med prosjektledelse. Du vil lære å utføre analyser og brukertester for å utvikle spill som oppfyller brukernes krav og behov, og du vil være i stand til å forvandle dine ideer til fullverdige funksjonelle produkter. Her får du også en solid teoretisk bakgrunn kombinert med praktisk erfaring fra programmering og spillteknologi.

Spilldesign og teori
Dataspill kan skape nye realiteter. Nye fortellinger, nye områder og nye relasjoner. Spillteori som fagretning gir deg innsikt i spillproduksjon og virkningen av spill som kulturgjenstand for samfunn og mennesker. Du vil bli i stand til å forvandle dine teoretiske kunnskaper til konkrete målsettinger i bransjen. Spillteori er en teoretisk grunnlagt fagretning som krever stor analytisk dyktighet.

Søknadsfrist

Høstsemester: 1. april
Vårsemester: 1. november for EU/EØS-borgere – 1. oktober for ikke-EU/EØS-borgere

Opptakskrav/Søknad

  • Du må ha bachelor eller tilsvarende grad.
  • Dersom du ønsker å spesialisere deg i Spillteknologi må du ha utdanningsbakgrunn i informatikk eller tilsvarende. 
  • Engelsk tilsvarende dansk B-nivå

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (Master of Science)

Kostnader

EU/EØS-borgere (inkludert borgere fra de nordiske landene).betaler ikke skolepenger. Ikke-EU/EØS-borgere betaler skolepenger.

Videopresentasjon

IT Universitetet i København

IT-universitetet i København / IT University in Copenhagen

IT-Universitetet i København

IT-Universitetet i København er en selvstendig pedagogisk og forskningsinstitusjon, dedikert til den digitale verden. Universitetet tilbyr moderne IT-studier og forskning på høyeste akademiske nivå.

IT-Universitetet har rundt 2500 studenter med svært ulik bakgrunn og nasjonaliteter. Her tilbys studieprogrammer av høy kvalitet og et studiemiljø med den nyeste forskningen innen digital kommunikasjon, næringsliv og utvikling av programvare og spill. Alle studieprogrammene er forskningsbasert, og universitetet har rundt 70 heltidsansatte forskere, 50 eksterne forelesere og 65 doktorgradsstudenter.

IT-Universitetet i København fokuserer på å kombinere teori med en praktisk rettet orientering, for å gi elevene en følelse av hva de er i stand til å skape med sin kunnskap. Internasjonale studenter utgjør ca ¼ av studentene. Mangfoldet av evenes ulike nasjonaliteter og utdanningsbakgrunn er en stor ressurs for studieprogrammene og studiemiljøet.

Les mer om IT-Universitetet i København

Mål og visjon

IT-Universitetet i København har som mål å levere internasjonalt forent undervisning og forskning, som gjør Danmark usedvanlig dyktig til å skape verdig med IT. Undervisning og forskning i informasjonsteknologi omfatter all akademisk aktivitet som vedrører datamaskiner. Universitetet er et fremragende eksempel på at små universiteter kan oppnå verdensklasse, både hva angår faglig nivå og verdiskapelse, gjennom å være innovative og globalt interaktive.

Studieprogram på IT-universitet i København

Som internasjonal student på IT-universitetet i København kan du velge mellom følgende studieprogrammer:

Global Business Informatics – Bachelor
Dataspill (teknologi og design eller spillteori) – Master
Digital Innovasjon & Ledelse – Master
Programvareutvikling og teknologi – Master 

Du kan også velge å ta deler av studiet ditt (utveksling) på Bachelor i Digitale medier og design.

Vis alle utdanninger fra IT Universitetet i København

Kontaktinformasjon til IT Universitetet i København

IT Universitetet i København

Rued Langgaards Vej 7
2300 København

Tlf: 7218 5000
www.itu.dk

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Game designer - MSc in Games

After graduating with a MSc in Games, Tobias landed a job as a game designer at Kiloo - the creators of Subway Surfers.

Les mer