Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Deltid
2 år
Fagskole
Ja
August / September
Søknadsfrist: Løpende opptak, kontakt IFH
Bergen, Oslo

Soneterapi

Soneterapi - Institutt for Helhelhetsmedisin

Fagutdanning i soneterapi i Oslo og Bergen

Ønsker du å utdanne deg til soneterapeut? Institutt for helhetsmedisin (IFH) tilbyr en av landets mest omfattende utdanninger i soneterapi – nå også med muskulær soneterapi integrert i utdanningen. Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen.

Med små klasser og høyt kvalifiserte lærere ligger alt til rette for at du skal bli utdannet til en dyktig terapeut. Du lærer alt du trenger for å praktisere som terapeut og å få medlemskap hos Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon. 

En spennende naturmedisinsk utdanning

Soneterapi er en spennende naturmedisinsk utdanning, som også er en av de mest brukte formene for alternativ behandling i Norge. Behandlingen passer for alle og kan brukes både forebyggende og som behandling for ulike plager/lidelser. Dersom du liker å arbeide med mennesker, er interessert i en helhetlig tilnærming og ønsker å påvirke din arbeidstid selv, kan dette være noe for deg.

Soneterapi er en refleksterapi (av enkelte også kalt refleksologi) som grunnleggende går ut på at man ved hjelp av stimulering (trykk og massasje), blant annet under føttene, kan påvirke relevante kroppsdeler. Ved IFH lærer du å behandle føttenes og ørenes soner.

Studiet består av følgende fag:

  • Soneterapi med muskelsoneterapi
  • Tradisjonell kinesisk medisin (TCM)
  • Medisinsk grunnstudium (anatomi/fysiologi og sykdomslære)
  • Øreakupunktur
  • Ernæringslære
  • VEKS med fordypning i kommunikasjon og samhandling
  • Grunnkurs i førstehjelp
  • Oppstart av enkeltpersonforetak (Start og drift av egen bedrift)

Bred praksisperiode

Det å behandle mennesker medfører et stort ansvar. Når du er uteksaminert fra Norsk Institutt for helhetsmedisin er det derfor viktig at du har fått kunnskapen og tryggheten du trenger. I løpet av studiet får du en bred og variert praksisperiode, noe som gjør deg svært skikket og trygg for å gå ut å praktisere som soneterapeut. IFHs utdanning i soneterapi gir deg alt du trenger for å starte som terapeut.

Deltidsbasert studium

Fagutdanningen i Soneterapi er et deltidsbasert studium over to år, med oppstart august/september hvert år. Undervisningen arrangeres på dagtid, for det meste gjennom en 4-dagers bolk (lørdag – tirsdag) hver 3. til 4. uke. I enkelte semester vil det forekomme noen flere undervisningsdager per måned. Studiet er en fullstendig yrkesutdanning og krever egeninnsats.

Opptakskrav/Søknad

Det generelle kravet for opptak til fagutdanningene ved Institutt for Helhetsmedisin er fagbrev eller studiekompetanse fra studieretning for helse- og sosialfag, aktivitør eller tilsvarende. Da det er mange søkere som ikke har dette tar vi inn søkere på bakgrunn av realkompetanse, dvs all utdanning/yrkeserfaring de har hatt fram til de søker. Også erfaring og interesse innen idrett og helse vil telle.

Ta kontakt med IFH for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskolegodkjent utdanning.

Studiet gir deg de praktiske og teoretiske kunnskapene du trenger for å praktisere som terapeut , samt for å få medlemskap hos Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon

Kostnader

Søkere som har grunnmedisin på nivå bachelor i sykepleie, medisin grunnfag eller tilsvarende kan søke fritak fra dette faget. Dokumentasjon må fremlegges.

Halvårlig semesteravgift: kr. 24.500,-
Halvårlig semesteravgift uten grunnmed: kr 20.000,-

Kontakt IFH for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Soneterapi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Institutt for helhetsmedisin

Helhetsmedisin

Institutt for helhetsmedisin

Har du lyst til å jobbe med mennesker? Er du interessert i alternativ behandling? Institutt for helhetsmedisin tilbyr fagutdanninger i soneterapi og massasjeterapi. Begge er offentlig godkjente fagskoleutdanninger på deltid, og kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen.

Institutt for helhetsmedisin (IFH) ble etablert i 1982, og er i dag en av Norges mest anerkjente utdanningsinstitusjoner innen soneterapi og massasjeterapi. Med små klasser og kvalifiserte lærere har IFH utdannet terapeuter på et høyt faglig og etisk nivå i over 30 år. IFH tilbyr i dag undervisning i hyggelige undervisningslokaler sentralt i både Oslo og Bergen.

Naturmedisinsk fagskoletilbud

Institutt for helhetsmedisin tilbyr følgende fagskoleutdanninger som er godkjent av NOKUT:

 Soneterapi
 Klassisk massasje/Massasjeterapi

Medisinsk grunnstudium er integrert i fagskoleutdanningene, men kan også tas separat:

 Medisinsk grunnstudium

Holistisk ideologi

Institutt for helhetsmedisin ønsker å utdanne naturmedisinere på et holistisk grunnlag. De ser på mennesker som en helhet, bestående av både kropp, sinn og ånd, og har et helhetlig syn på behandlingsmetodene.

Skolen tilbyr to komplette yrkesutdanninger som begge er offentlig godkjente fagskoleutdanninger. Dette gir en trygg ramme rundt utdanningen og et godt grunnlag for videre karriere. Begge fagskoleutdanningene går på deltid og begge tilbys både i Oslo og Bergen. IFH har til enhver tid kvalifiserte lærere med nødvendige kompetanse i de forskjellige fagene. Lærerne har lang erfaring både fra egne klinikker og undervisning.

I løpet av studiet får studentene en bred og allsidig praksis, slik at de skal ha fått de nødvendige kunnskaper og ferdigheter når de er uteksaminert hos IFH.

Vis alle utdanninger fra Institutt for helhetsmedisin

Kontaktinformasjon til Institutt for helhetsmedisin

Institutt for helhetsmedisin

Lovisenberggate 11
0456 Oslo


Studiested

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4

Basert på 4 omtaler

Synnøve
(4)
Jeg valgte IFH fordi det er den eneste skolen innen soneterapi som har så bred kunnskap i fagene sine - det er kvalitet og seriøsitet over skolen. Jeg har lærg meg selv mye bedre å kjenne, og har fått større forståelse av hvordan kropp og psyke fungerer sammen. Kort sagt en fantastisk utdannelse som alle burde tatt :)
Hilde
(4)
Jeg valgte IFH fordi den fremsto som en seriøs og intim skole med god fagkunnskap. Skolens lokaler ligger i hyggelige, sentrale omgivelser, en liten lunge i Oslo by der man kan forene kunnskapen studiet med roen i parken utenfor. At skolen er offentlig godkjent og gir grunnlag for studielån gjorde også sitt til valget. Jeg har lært meg en yrke...
Vis hele omtalen
Katarina
(4)
Jeg valgte IFH fordi den virket som en seriøs og god skole med god fagkunnskap. Det betydde også mye at linjen jeg valgte var offentlig godkjent og dermed ga grunnlag for studielån. Hadde også hørt om skolen fra andre som fremhevet veldig gode lærere, spennende praksistid og hyggelig og intim atmosfære ved skolen. Etter to års utdanning ved IF...
Vis hele omtalen
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Soneterapi:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,0)
Basert på 4 omtaler
Et av de beste valgene jeg har g...

Knut Eindride Kristensen Moe valgte å studere massasjeterapi ved Institutt for Helhetsmedisin i en alder av 47 år, etter selv ha fått behandling hos manuellterapeut for ryggproblemer. Det har han ikke angret et sekund på!

Les mer
En unik utdannelse innen soneterapi

Linda Johnsen er 35 år og ferdig utdannet soneterapeut i juni 2017. Hun er tidligere utdannet frisør, men sluttet grunnet allergi og plager med rygg og nakke. Da valget falt på soneterapi, var det fordi hun liker å jobbe med mennesker og hjelpe andre til å få det bedre. 

Les mer