Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Deltid
2 år
Fagskole
Ja
Høst
Søknadsfrist: Løpende opptak, kontakt IFH
Bergen, Oslo

Massasjeterapi

Massasjeterapi - Fagskoleutdanning ved Institutt for Helhetsmedisin

Fagskoleutdanning i massasjeterapi  2 år deltid, Oslo og Bergen

Ønsker du å lære mer om massasjeterapi? Institutt for helhetsmedisin (IFH) tilbyr en av landets mest omfattende utdanninger i massasjeterapi. Instituttet bestreber seg på å innrette utdanningen til utviklingen i faget, etterspørselen i markedet og kravene i samfunnet.

Med små klasser og høyt kvalifiserte lærere ligger alt til rette for at du skal bli utdannet til en dyktig massasjeterapeut. Du lærer alt du trenger for å praktisere som terapeut og å få medlemskap hos Norges Massasjeforbund. Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen.

Massasje/massasjeterapeut er et yrke på fremmarsj

Etterspørselen etter godkjente massører har økt kraftig de siste årene. Smerter og spenninger i muskler er et økende helseproblem. Klassisk massasje og muskelterapeutiske behandlingsmetoder er en av de viktigste hjelpemidlene mot disse plagene.

Jobbmuligheter som massasjeterapeut

Ved fullført utdanning i Massasjeterapi er arbeidsmulighetene mange og varierte, og du kan i stor grad selv bestemme din egen arbeidstid. Som ferdig terapeut kan du etablere egen klinikk eller jobbe i samarbeid med andre terapeuter, kiropraktorer, naprapater eller leger. Stadig flere firmaer engasjerer massører / massasjeterapeuter for å behandle sine ansatte og det er også en økende etterspørsel etter dyktige terapeuter på spa og helsestudioer.

Det er også mange massasjeterapeuter som blir tilknyttet et treningssenter eller et idrettslag, og det er stadig flere personlige trenere/lagtrenere som utdanner seg innen massasje.

Fagskolegodkjent – kvalitetsgaranti

IFH tilbyr en omfattende fagutdanning i massasjeterapi, og at den er fagskolegodkjent er en kvalitetsgaranti. Det å behandle mennesker medfører et stort ansvar, og lærerne er opptatt av at du som student skal ha fått de nødvendige kunnskaper og trygghet når du er uteksaminert fra Institutt for helhetsmedisin.

Hva lærer jeg?

Massasjeterapi er et deltidsstudie over 2 år, hvor fagene består av:

  • bevegelsesapparatets anatomi
  • organanatomi
  • fysiologi og sykdomslære
  • klassisk massasje
  • triggerpunktbehandling
  • muskeltøyning
  • klinisk massasjeterapi
  • idrettsmassasje og skadebehandling med treningsveiledning

Studieplanen er utviklet i samarbeid med Norsk Bransjeråd for Massasje og studiet er også godkjent av Norges Massasjeforbund (NMF).

Praksisperiode

I løpet av studiet får du også en bred og variert praksisperiode, noe som gjør deg skikket og trygg til å gå ut å praktisere i yrket ditt. Du får praksis på Institutt for helhetsmedisin sin egen klinikk –  hvor det tas inn klienter med ulike plager og lidelser.

Videre studier/jobbmuligheter

Arbeidsmulighetene mange og varierte og man kan i stor grad selv bestemme sin egen arbeidstid. Som ferdig terapeut kan du etablere egen klinikk eller jobbe i samarbeid med andre terapeuter, kiropraktorer, naprapater eller leger. Stadig flere firmaer engasjerer massører / massasjeterapeuter for å behandle sine ansatte og det er også en økende etterspørsel etter dyktige terapeuter på spa og helsestudioer.

Det er også mange massasjeterapeuter som blir tilknyttet et treningssenter eller et idrettslag, og det er stadig flere personlige trenere/lagtrenere som utdanner seg innen massasje.

Opptakskrav/Søknad

Det generelle kravet for opptak til fagutdanningene ved Institutt for Helhetsmedisin er fagbrev eller studiekompetanse fra studieretning for helse- og sosialfag, aktivitør eller tilsvarende. Da det er mange søkere som ikke har dette tar vi inn søkere på bakgrunn av realkompetanse, dvs all utdanning/yrkeserfaring de har hatt fram til de søker. Også erfaring og interesse innen idrett og helse vil telle.

Ta kontakt med IFH for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskolegodkjent utdanning.

Etter endt utdannelse har du tilegnet deg de teoretiske og praktiske kunnskaper du trenger for å praktisere som godkjent massasjeterapeut. Studiet er godkjent av Norges Massasjeforbund (NMF).

Kostnader

Søkere som har grunnmedisin på nivå bachelor i sykepleie, medisin grunnfag eller tilsvarende kan søke fritak fra dette faget. Dokumentasjon må fremlegges.

Halvårlig semesteravgift: kr. 24.500,-
Halvårlig semesteravgift uten grunnmed: kr 20.000,-

 Kontakt IFH for mer informasjon

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Massasjeterapi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Institutt for helhetsmedisin

Helhetsmedisin

Institutt for helhetsmedisin

Har du lyst til å jobbe med mennesker? Er du interessert i alternativ behandling? Institutt for helhetsmedisin tilbyr fagutdanninger i soneterapi og massasjeterapi. Begge er offentlig godkjente fagskoleutdanninger på deltid, og kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen.

Institutt for helhetsmedisin (IFH) ble etablert i 1982, og er i dag en av Norges mest anerkjente utdanningsinstitusjoner innen soneterapi og massasjeterapi. Med små klasser og kvalifiserte lærere har IFH utdannet terapeuter på et høyt faglig og etisk nivå i over 30 år. IFH tilbyr i dag undervisning i hyggelige undervisningslokaler sentralt i både Oslo og Bergen.

Naturmedisinsk fagskoletilbud

Institutt for helhetsmedisin tilbyr følgende fagskoleutdanninger som er godkjent av NOKUT:

 Soneterapi
 Klassisk massasje/Massasjeterapi

Medisinsk grunnstudium er integrert i fagskoleutdanningene, men kan også tas separat:

 Medisinsk grunnstudium

Holistisk ideologi

Institutt for helhetsmedisin ønsker å utdanne naturmedisinere på et holistisk grunnlag. De ser på mennesker som en helhet, bestående av både kropp, sinn og ånd, og har et helhetlig syn på behandlingsmetodene.

Skolen tilbyr to komplette yrkesutdanninger som begge er offentlig godkjente fagskoleutdanninger. Dette gir en trygg ramme rundt utdanningen og et godt grunnlag for videre karriere. Begge fagskoleutdanningene går på deltid og begge tilbys både i Oslo og Bergen. IFH har til enhver tid kvalifiserte lærere med nødvendige kompetanse i de forskjellige fagene. Lærerne har lang erfaring både fra egne klinikker og undervisning.

I løpet av studiet får studentene en bred og allsidig praksis, slik at de skal ha fått de nødvendige kunnskaper og ferdigheter når de er uteksaminert hos IFH.

Vis alle utdanninger fra Institutt for helhetsmedisin

Kontaktinformasjon til Institutt for helhetsmedisin

Institutt for helhetsmedisin

Lovisenberggate 11
0456 Oslo


Studiested

Studentene setter karakterer

Heidi Skarderud
(5)
IFH har et engasjert, positivt miljø. Om man vil lære å jobbe med hendene på kroppens strukturer, og lære å bidra til en bedring av menneskers fysiske og psykiske velvære, så er IFH et godt valg.
Magnus P
(4)
Tok massørutdanning her og har aldri angret. Ønsker du å bli klassisk massør er dette skolen. Veldig bra lærere og godt tilrettelagt opplegg. Anbefales.
Egil Borg
(4)
Det var viktig for meg å finne en skole som var offentlig godkjent, dette som en trygghet i forhold til studiets kvalitet og studentens rettighet. Så valget var enkelt da det ikke er andre massasjeterapeutskoler med denne godkjenning. Jeg har fått mange nye venner, hvor vi alle har vokst som mennesker. Studiet har gitt meg masse - et helt nytt y...
Vis hele omtalen
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Massasjeterapi:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,7)
Basert på 7 omtaler
Et av de beste valgene jeg har g...

Knut Eindride Kristensen Moe valgte å studere massasjeterapi ved Institutt for Helhetsmedisin i en alder av 47 år, etter selv ha fått behandling hos manuellterapeut for ryggproblemer. Det har han ikke angret et sekund på!

Les mer