Vis studentum.no som: Mobil

3D Animasjon

Idefagskolen
Sammendrag
Varighet: 1 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Utdanningsinstitutt: Idefagskolen
Type utdanning: Fagskole
Oppstart: August - Oslo

3D Animasjon

3D Animasjon
3D-animasjon

Drømmer du om å skape 3D-animasjoner for dataspill eller film? Ønsker du å jobbe i film- og TV-bransjen, i design- og reklamebyråer eller med dataspill? Da bør du se hit!

Utdanningen 3D-animasjon er et påbygningsår for de som allerede har studert 3D-design ved Idefagskolen eller innehar tilsvarende kompetanse. Studiet har spesielt fokus på produksjon av animasjonsfilm og spesialeffekter til film, og krever gode kunnskaper i 3D-programmet Autodesk Maya.

Om 3D-animasjonsstudiet

På dette studiet får du jobbe og leke deg med den avanserte programvarepakken Autodesk Maya. Du vil møte og bli kjent med nyttige kontakter i 3D-bransjen i Norge, samt møte andre studenter som brenner for det samme som deg.

Utdanningen bygger videre på kunnskap tilegnet gjennom utdanningen 3D-design. I tillegg til å jobbe videre med emnene modellering, teksturering, lyssetting og rendering vil du gå dypere inn på rigging og animasjon og få en innføring i grunnleggende animasjonsprinsipper, dramaturgi og fortellerteknikk. Du vil også få jobbe med avanserte teknikker for å lage visuelle effekter i programmet The Foundry Nuke.

Fagemner på 3D-animasjon:

  • Animasjon
  • Karakter rigging
  • Karakteranimasjon
  • Visuelle effekter og etterarbeid
  • Animasjonsproduksjon

Få praktisk erfaring med reelle prosjekter

Idefagskolen har tett kontakt med næringslivet, og hvert år jobber studenter med reelle prosjekter for eksterne kunder. Dette gir deg nyttig læring og erfaring. Denne praktiske erfaringen kan også bidra til å skaffe deg gode kontakter for fremtiden.

I løpet av skoleåret gjestes skolen av bransjefolk fra Norges mest anerkjente 3D-studioer, som kommer for å være foredragsholdere. Du får din egen arbeidsstasjon på skolen, deltar i prosjektarbeid og bygger din egen portefølje helt frem til skoleårets slutt.

Spennende jobbmuligheter!

Med fullført utdanning i 3D-animasjon går du en spennende karriere i møte. Enten du finner din drømmejobb i et spillstudio eller i filmbransjen eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at dette er et etterspurt fagområde. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden.

Du kan eksempelvis finne jobb:

  • I film og TV-bransjen
  • Som spilldesigner
  • I design- og reklamebyråer

For kontakt eller mer informasjon om 3D Animasjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For opptak ved Idefagskolen vurderes de opplysninger du gir i søknaden der du blir bedt om å gjøre rede for hvorfor du søker studiet, og hvorfor du mener å kunne gjennomføre studiet. All utdanning, praksis og andre forhold som skal gi grunnlag for opptak må dokumenteres med CV og attesterte kopier.

Studiet har rullerende opptak. Det tas inn kvalifiserte søkere så lenge det er ledige studieplasser. Det lønner seg å være tidlig ute med å sende inn søknad. For mer informasjon, vennligst kontakt Idefagskolen.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Kostnader

Ett års utdanning ved Idefagskolen koster for skoleåret 2016-2017 kr 53.000,- per semester.

Utdanningen er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D Animasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Idefagskolen

Idefagskolen

Idefagskolen – fremtidens utdanninger finner du innen DESIGN

Ønsker du en praktisk, solid og direkte jobbrelevant utdanning? Vil du komme raskt ut i arbeidsmarkedet eller i ny jobb? Da kan Idefagskolen være riktig valg for deg!

Idefagskolen har en lang og positiv historikk og se tilbake på. Siden oppstarten i 1990, har skolen utdannet over 3000 studenter. Mange av disse har startet en spennende yrkeskarriere innen blant annet media, design og kommunikasjon. De senere år har flere og flere studenter fra høyskoler og universiteter søkt til Idefagskolen for å få en yrkesfaglig kompetanse.

Idefagskolen er en avdeling i Treider Fagskoler AS, lokalisert i Oslo i en kreativ campus sammen med Bilder Nordic School of Photography og SoFI – School of Fashion Industry.

Korte og praktiske utdanninger

Alle utdannelsene ved Idefagskolen går over ett år og gir 60 fagskolepoeng. Skolen har en praktisk tilnærming til fagene, hvor verktøyjobbing prioriteres foran forelesninger og lesesal. Høyt profesjonelle fagpersoner er tilgjengelige og jobber sammen med deg som student.

Veiledning og tett kontakt mellom student og lærer er et kjennetegn for Idefagskolen. Problembasert læring, refleksjon og kreative prosesser mellom student, lærer og studentene imellom er et annet kjennetegn.

Idefagskolen tilbyr fem spennende designutdanninger:

Mediedesign
3D Design
3D Animasjon
Interiør
Retail Designer

Prosjektarbeid – en smak på yrkeslivet

På Idefagskolen legges det stor vekt på prosjektarbeid. De beste læringseksemplene er konkrete prosjekter der næringsliv og offentlig virksomhet er kundene. Som student lærer du arbeidsprosessen fra idé til ferdig produkt. På denne måten blir du tryggere på produksjonsprosessene.

Tverrfaglig kompetanse innen ulike medieområder

Idefagskolen har kompetanse innen de fleste medieområdene. Dette kommer ofte til uttrykk i prosjektarbeid der den tverrfaglige kompetansen nyttiggjøres. Som student får du dermed innsikt i fagområder utover ditt eget.

Vis alle utdanninger fra Idefagskolen

Kontaktinformasjon til Idefagskolen

Idefagskolen


Idefagskolen as
Nedre Vollgt. 8
0158 Oslo

Tlf: 33 38 25 80

www.idefagskolen.no

Kontakt Idefagskolen

Studiested