Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Varighet: 1 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Utdanningsinstitutt: Hurdal Verk folkehøgskole
Type utdanning: Folkehøgskole

Adventure

Adventure

Er du en aktiv og eventyrlysten person? Drømmer du om å reise, studere, oppleve og erfare? Da kan Adventure-linjen ved Hurdal Verk folkehøgskole være midt i blinken for deg!

På denne linja vil du møte en samfunnsbevisst, sporty og engasjert gjeng som lærer best når de kan gruble, diskutere og erfare. Adventure tar deg til steder du har drømt og og gir deg erfaringer for livet. Trives du med med å være fysisk aktiv og ha et globalt perspektiv, er dette plassen for deg!

Høydepunkter på Adventure

Av innholdet og aktiviteter på Adventure-linja, kan blant annet følgende nevnes:

 • Turplanlegging
 • Internasjonale spørsmål
 • Studietur Kina
 • Studietur til Thailand
 • Champions League
 • Kondisjonstrening
 • Styrketrening
 • Ballspill
 • Interkulturell forståelse
 • Reiselivsindustrien
 • Digitale media

Studiefakta, Tittel m.m

Et fullført år på folkehøgskole gir to tilleggspoeng for videre studier.

Hurdal Verk folkehøgskole

Hurdal Verk Folkehøgskole – et år uten karakterpress og lekser

Drømmer du om et unikt og opplevelsesrikt år? På Hurdal Verk folkehøgskole får du drive med det du liker! Dyrk dine interesser og hobbyer uten karakterpress og lekser. Velg linjefag og valgfag etter hva som virkelig interesserer deg.

Hurdal er en vakker liten skogsbygd på Øvre Romerrike, og blir kalt «Østlandets perle». Skolen ligger fredelig til utenfor stortrafikk, selv om Oslo Lufthavn Gardermoen bare ligger 35 km fra skolen. Den korte avstanden til flyplassen gir en stor fordel med tanke på linjenes reisevirksomhet. Det er også veldig gunstig for deg som elev, i forbindelse med hjemreiser og frihelger.

Førsteklasses muligheter til naturopplevelser og friluftsliv

Hurdal byr på førsteklasses muligheter til naturopplevelser og friluftsliv, for den som ønsker det. Normalt sett har Hurdal varme somre og godt med snø om vinteren. Her finner du også stabilt skiføre i løyper og i skisenteret i vinterhalvåret.

På Hurdal Verk folkehøgskole vil du møte et varmt og inkluderende fellesskap. Her er mulighetene mange og det er opp til deg å utnytte dem!

Dette finner du på Hurdal Verk folkehøgskole

Alpinanlegg 

I gangavstand fra skolen finner du Hurdal Skisenter, Akershus’ største skisenter/ alpinanlegg med 4 skitrekk og 10 nedfartsløyper. Du kan faktisk renne fra bakken og helt ned til skolen.

Forming

Formingsavdelingen står åpent hver kveld. Du kan bruke keramikkverksted, sløyd, søm- og tegnesal.

Idrett

I gymsalen er det stor aktivitet på kveldstid. Skolen har også styrkerom, buldrevegg, beachvolleyballbane med førsteklasses sand, fotballbane (gress), utendørs ishockeybane, og badstue. I tillegg har de et meget godt utvalg av idretts- og friluftsutstyr som elevene disponerer fritt.

Musikk

Skolen har instrumenter og lokaler som du kan bruke til øving og samspill.

Hestesenter

Hurdal Verk har eget hestesenter på skolen med stallplass til 21 hester, to utendørsbaner og ridehall. Her kan du stelle hest og ri, også utenom undervisningstid.  

Vis alle utdanninger fra Hurdal Verk folkehøgskole

Kontaktinformasjon til Hurdal Verk folkehøgskole

Hurdal Verk folkehøgskole

Tlf: 63 92 06 00

www.hvf.no